Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Trochu moc dlouhé a po stylově černohumorném úvodu pak působí sluníčkovej závěr poněkud nepatřičně. Navíc mi dost vadilo tragické herectví Lindy Fiorentino. Většinu času jen skoro šeptem odříkává svoje repliky bez jakýchkoliv emocí. Celkově však velice originální nápad a vtipné podání. 70 % ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vtipná religiózní taškařice po smithovsku, která oplývá vynikajícím castingem a občas (ne)čekanými výlevy násilí. Jestli je to satira, tak opravdu jen trošku, spíš je to prostě další komedie od Kevina Smithe se spoustou nečekaných zjištění a životních mouder. Veškeré narážky na náboženskou víru zde Kevin Smith pouze využívá pro svůj účel a nutno říct, že tak povětšinou činí poměrně vtipně. „Neměli lístky.“ [75%] ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Smith zpracoval tak těžkotonážní a profláklé téma, jakým je příběh andělů a ďáblů na Zemi, s lehkostí, vtipností a inteligencí sobě vlastní, i když bez následků se to taky neobešlo. Je to určitě svěží, zábavné a parádně anarchistické dílko, ale přece jen pořád béčko, které pokukuje po áčkové kategorii. Mallrats a Clerks ve Smithově arzenálu stále rulez. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek od Kevina Smithe. Tenhle film je VELMI ORIGINÁLNÍ! Za originalitu rozhodně pětka, i když další aspekty tohoto filmu bych tak vysoko nehodnotil. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Hodně moc chytrých stíraček rychle na sebe navazujících, což ubírá na odlehčenosti. Jinak jsem se bavil skoro božsky - hlavně díky skvělému obsazení - včetně závěrečné Alanis jako boha. Vůbec se nedivím, že z toho byla církev v šoku a žaloba na sebe nenechala dlouho čekat... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Některé dialogy jsou skvělé a rafinované (Ježíš je žena, černý apoštol:-), ale film si nedokázal udržet úroveň a místy sklouzával k nudnosti až fekálnosti (v podobě shit-demona doslova). Za mne 70%. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Lehce akční ujetost těžící z módy příběhů o božích poslech a kontroverzních výkladů starých textů. V zásadě zklamání, Dogma není objevné a ani moc vtipné; komu nechybí zevrubnější vzdělání v oboru, bude nejspíš mírně zpruzen. Napůl odlehčená zábava, napůl nuda. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Oba dva herci v hlavních rolích mě prostě iritujou natolik, že kvůli nim musím ubrat hvězdičku... Jedna věc mi na Kevinu Smithovi fakt vadí... že pořád obsazuje Afflecka a Damona... ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Aha a v obsazeni uz jen chybel Brad Pitt jako svatej Petr a Streepova jako Lucifera... Ehm vetsi slataninu jsem nevidel uz hodne dlouho ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc film nabídnul. Sranda to je, ale nijak to alespoň z mého pohledu nevybočilo z průměru. Neříkám tím ovšem, že by to nebyl orginální námět. Jenom tomu proszě něco chybělo. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Vyborna blaznivina, ktera dokaze pobavit a zaroven to ma i myslenku. Uz ten proslov na zacatku o Ptakopyskovi daval vsem na vedomi o cem ze to bude. A bylo!!! Vyborna dvojice Damon - Affleck, skvelej Ch.Rock a A.Rickman a to nemluvim o te pecce na konci ALA A.Morissette :-) proste podivana, ktera ve svych napadech saha nekdy az k absurditam - a to je salek meho .... caje!!! U me za plnej knedlik. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Dogma patří jednoznačně k mým nejoblíbenějším filmům. Jeho humor je prostě nemá chybu. Také atmosféra, scénář a herecké výkony stojí zato. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith .. pro některé pojem .. pro mnohé něco špatně stravitelného - tohle byl náš první kontakt .. a bez známky studu prohlašuji, že se řadím k těm prvním .. mě se to líbilo, jdu pátrat po dalším … ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Nápad jednoznačně pokulhává za zpracováním. Jak je Smith dobrý scénárista, tak se tady neosvědčuje jako režisér. Zejména akčnější scény jsou parodií parodie, ale i tak... Ono tu totiž o to, jak je to natočené, zase tolik nejde. Stačí že film je naprosto úžasná kritika omezenosti v typickém smithovském stylu. Nikdo nešetří slovíčky fuck, exkrementy, a přitom se jedná o dosti intelektuální zábavu. Co se týká hereckých výkonů, tak jsem si také nebyl vždy dvakrát jist, zejména Affleck mne často točil, ale i tak... Dobré, vtipné, a to pekelně, zbytek jsem schopen odpustit. Po stránce scénáře nejlepší Smith, ale mělo se to natočit lépe. ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Scenar je o dvoch padlych anjeloch v podani Matta Damona a Bena Afflecka, ktori sa rozhodli, ze treba trochu preriedit ludsku populaciu, aby sa mohli vratit spat do neba plnit bozie prikazy. A rezie sa ujal Kevin Smith, ktory ju zvlada na urovni. 85 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Průměrná ujeťárna, kde hlavní roli hrajou různé mytologické postavy z bible. .. A opravdu je to hodně ujetý, tak ujetý, jak to může udělat jen ateista co má něco proti lidem vyznávající teismus. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

hollywood a slava kazia charaktery. kevin smith tomu nemohol uniknut. pretvarka nadsazky a blbych vtipov to nemoze zakryt. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama