Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Lima 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný filmeček, který nikoho neurazí a rozhodně jsem se při něm nenudil. Affleck se tady vyjímečně herecky překonává. To se bohužel nedá říct o Sandře Bullock. Na jejím místě v roli "živla" bych si dokázal představit tucet lepších hereček. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bronwen Hughes má velmi zajímavé umělecké cítění. Mnohé scény jsou bohužel podivně splácané, ale způsob natočení některých naprosto vyráží dech a jsou důkazem nepopiratelného Hughesova talentu. Hranice mezi kýčem a uměním mu však v Živelné pohromě unikla, snad příště... a jen tak mimochodem, jeden z mála filmů, kde je Afflack charismatický... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se do tohodle filmu u přítelkyně zakoukal, až mi řekla, že jsem jak nějaká stará babka, co je u televize uplně přilepená. To je ten film fakt tak hroznej? Já, co si pamatuju naposled, tak jak čumím na závěrečnou scénu s otevřenou držkou. No jo...tak mě to zaujalo. Je to kravina a vztahy můžou bejt všelijaký, třeba i tak přehnaný jako v tomhle filmu, ale já jsem se na to prostě dokoukat musel. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dle kritik jsem cekal totalni slataninu, ale nakonec z toho byl docela pohodovej film (i kdyz plny klasickych americkych klise). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Strašně, ale strašně moc ujíždím na Sandře Bullockové, kdekoliv je tak se mi její role líbí. Ale teď vážně. Ten příběh se mi opravdu nezdál špatný. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby Marc Lawrence věděl, co chce svým scénářem říct, mohla být Živelná pohroma povedenou živelnou romancí. Takhle se ale klasická romantická komedie mění do průměrné konverzačky a v závěru pak nepochopitelné drama koketuje div ne s duševní obrodou. Ve výsledku je z toho čtvero ročních dob na téma vztahů a setkání, ale protože je celé navěšeno na dvě hlavní postavy, nemá paradoxně šanci uspokojit nikoho. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

mé doporučení dlouhou dobu odmítal kamarád s fóbií z přírodních katastrof, jehož odrazoval titul, který přitom není ničím víc, než metaforou spontánní zamilovanosti. a už z toho se dá vytušit to cosi, co vyděluje Živelnou pohromu z jinak jednotvárného žánru romatické komedie. nejde ani tak o umělecké zpracování tématu, které je svým způsobem tendenční téměř ve všech aspektech, jaké mě v tuto chvíli napadají (nebo spíše: jaké si nyní, cca deset let po zhlédnutí, vybavuji), ale o obecný přístup k tématu. finální vyznění filmu jednoznačně v normativním duchu upřednostňuje tradiční společenské hodnoty a s vysokou měrou závažnosti apeluje ve prospěch vážných vztahů, rodinného života a manželství, zatímco nespočet jiných filmů žánru rozverně a snad se dá říci, že i nezodpovědně zlehčuje, až znevažuje tematiku svateb a věrnosti partnerů. oproti mimořádně intenzívní a opojné náhodné lásce, stejně tak podmanivé, jako nevyzpytatelné, se po napínavém okamžiku váhání film přiklání k daleko méně intenzívnímu, zato stabilnějšímu, trvalejšímu a "bezpečnějšímu" vztahu ve svátosti manželství spolu se závazky a zodpovědností z toho vyplývajícími. kladu si otázku, jak by takto konzervativní, ale přitom velmi inteligentní a podle všeho upřímně míněnou obhajobu tradičních pořádků přijali například takoví aktivisté za práva LGBT lidí, kteří, jak jsem vypozoroval, mají občas sklony bezmyšlenkovitě odmítat jakékoliv tradiční hodnoty a normativní morálku a oproti tomu velebit jakoukoliv formu rebelie, deviace a společenského vzdoru (jakkoliv nezodpovědnou, nedomyšlenou či nebezpečnou), z nichž mnozí ale v současnosti plnou silou brojí ve prospěch vážnosti instituce manželství v ohledu na rovnoprávnost manželství jak mezi lidmi opačného, tak stejného genderu. film tak sice nepatří do čítanek uměleckých skvostů, ale právě proto, že se jeví (ač není) tak silně stereotypní, zasluhuje, aby se nad ním divák důsledněji zamyslel. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tady někdo evidentně "opisoval" od komedie Letadla, vlaky a automobily s Johnem Candym a Stevem Martinem, akorát to zabalil do jakýhosi romantickýho hávu. Osobně romantický filmy teda moc nemusim, ale tohle nebylo úplně špatný. Sandra Bullock je skvělá a dokonce i ten Affleck, kterýho moc rád nemam, zahrál docela obstojně. Plusem je taky dobrej soundtrack (Touch and go, Blue Boy, Faithless, atd...). Akorát teda z toho konce jsem byl poněkud mimo. Čekal jsem klasickej hollywoodskej doják a ono to skončilo jaksi nečekaně a dost podivně. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Sandra Bullocková nezahraje špatně žádnou roli. A ani zde mě nezklamala. Byla opravdu dobrá. Je vidět, že natáčení si užila. Ben Affleck také odvedl dobrou práci a hlavní role se zhostil na horší jedničku. Nehollywoodský konec (v tomhle případě bych radši viděl ten Hollywoodský) odlišuje film od ostatních v daném žánru. Nutno zmínit dobrý soundtrack, který se do podobného snímku určitě hodí. Jestli se chcete podívat na oddechový film, shlédněte Živelnou Pohromu a bavte se se Sandrou Bullockovou a Benem Affleckem jako dokonalým párem. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Když dáte dohomady dva mínusy (Bullock&Affleck) nedá to bohužel plus. Afflecka a Bullock zvlášť docela snesu, na takový film se dá veskrze koukat, ale dát je do jednoho filmu byl opravdu hodně špatný nápad. Ani jeden totiž neumí film táhnout. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, když se spojí Sandra Bullock s Benem Affleckem, tak je z toho opravdu živelná pohroma. Ona otravná, on šíleně nudný. Občas jsem se zasmála, to je pravda, ale to je nejspíš tak všechno. Příběh sám o sobě stojí za starou bačkoru. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jo, filmy se Sandrou člověku ukazují zase trochu jiný svět. Třeba ten romantičtější. A osobně zbožňuju přírodu v Savannah. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

A zase ta Sandra! Jestli si někdo zaslouží přízvisko živelná pohroma, pak je to jedině ona. Respektive Sarah Lewisová, kterou ve "Forces of Nature" hraje...Svižná, velmi příjemná podívaná, ze které mám pocit, že některá přísloví a pořekadla mají něco do sebe - jako třeba "Náhoda je blbec." nebo "Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše." Hmmm...kvízová otázka za sto bodů : jedno z těchto přísloví mi po skončení "Živelné pohromy" přišlo jako nesmysl - které? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, koukat se na to překvapivě dalo. Baffleck mě už dávno svým neherectvím přestal vadit. Sandře to tady mimořádně sluší a nezakoukal by se do ní jen úplný blázen. Benův striptýz už nemusím nikdy více vidět. 50% ()

Reklama

Reklama