Reklama

Reklama

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

(seriál)
  • USA Sweet Tooth
Trailer 1
USA, (2021–2024), 20 h 12 min (Minutáž: 38–58 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Svět zpustoší obří katastrofa a Gus, napůl jelen a napůl chlapec, se přidá k partě lidí a hybridních dětí, která hledá odpovědi na svoje otázky. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (66)

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mlsounovi lze vytknout snad jenom to, že neví, jestli chce být pro děti nebo dospělý. A tak je to pro dospělýho diváka občasně přespříliš rodinný a doslovný, zatímco pro děti místy temný a těžko uchopitelný. Z hlediska tvůrčího to vedlo k výrazným ústupkům (předloha umí bejt extrémně brutální a depresivní). Jinak je to ale nádherný dobrodružství, kde funguje úplně všechno od kamery, přes herectví, soundtrack, až po komplexitu vyprávění a charakterizaci. Ten příběh je navíc rozehranej s takovou parádou, že se druhý řady už teď nemůžu dočkat. A taky je fajn vidět komiksárnu, ve který nelítá banda tupců v pyžamech. AOTEAROA! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý nápad, ale nudné a místy dětinské provedení. Jelení chlapec se mnoho času ukrývá sám v lese, a i když se jeho představitel snaží, je to nezáživné. Pak nastane obligátní putování a částečně i střídání příběhu s osudy prasečí dívky a mě přímo iritovaly masky zvířecích dětí, které byly tak roztomiloučké, jakoby se filmová produkce už nemohla ani dočkat, až je začne hromadně vnucovat dětem v hračkářství. Zbytek je obvyklé sbližování se s jedním hodným obrem a jednou drsnou dívčinou pubertálního věku. Nic, co bychom už neviděli stokrát. A podbarvoval to nablblý komentář, který se tvářil hluboce jak Macocha, zatímco byl plytký jak dezertní talířek. Pruda. SHRNUTÍ: Postapo s nudnými parůžky. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, moc se mi do toho nechtělo - podle propagačních materiálů Sweet Tooth působil jako fantasy pro mladistvé, což je žánr, z něhož obyčejně dostávám osypky. Ale nakonec jsem celej seriál zvládl na posezení za jedno odpoledne. Pěkně odsýpá a postupem několika epizod se v něm začnou dít i docela zajímavé a drsné věci. Akorát mě teda dost rušily ty masky hybridů, které jsou mnohdy fakt až moc "cute" a vytváří dojem díla určeného předškolákům. Což se s příběhem, kde se zvesela zabíjí a zaživa se upalují nakažení nešťastníci dost bije. Vtipným bonusem jsou pak až zarážející podobnosti se současnou pandemickou situací, předposlední epizoda se kldině mohla odehrávat v tom virologickým institutu ve Wuchanu :D Po osmi epizodách je to rozehráno pěkně a docela jsem zvědavej, jak to bude pokračovat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásná postapokalyptická pohádka. Autora předlohy nezapře propracovanými postavami, protože to je přesně to, nač si Jeff Lemire potrpí, a diváka každým dílem odměňuje nějakým dalším střípkem do skládačky "Co, proč, kdo a jak". Častokrát se dějí věci nečekané, častokrát napínavé a obzvlášť v těch závěrečných částech také nefalšovaně dojemné a stoprocentně působivé. Doufám, doufám, doufám, že Sweet Tooth dostane druhou řadu. A že u nás brzy vyjde kniha. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech končím a nechávám slabší průměr. Sweet Tooth má slušný vizuál a zajímavý nápad, ale je pojatý tak strašně dětsky a pohádkově, že s tím raději přestanu teď, protože určitě nejsem cílovka. Čekal jsem survival postapo pro dospělé, místo toho máme lehkou pohádkovou story pro mladší teenagery. Někomu se to možná bude líbit a baví jej podobně laděné seriály, ale pro mě je to ztráta času, protože dívat se 8 hodin na jelena/člověka, který je až hodně cringe a otravný pro celé okolí, není to, v co jsem doufal... ()

Galerie (249)

Zajímavosti (2)

  • Přezdívka hlavní postavy Sweet Tooth znamená v češtině něco jako „mlsoun“ a Gus (Christian Convery) ji dostal proto, že mu chutná sirup. (raininface)
  • I když seriál vypadá jako reakce Netflixu na pandemii covid-19, tak komiks od Jeffa Lemira, který byl předlohou pro seriál, byl vydán už v roce 2009, scénář začal vznikat v roce 2016, natáčení začalo v roce 2019 a pilotní díl byl dokončen před nástupem pandemie. Ta natáčení přerušila. Premiéra seriálu proto byla až 2 roky po začátku natáčení. (Antro)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama