Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (544)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film ma mal zabaviť . . . a to sa mu SAKRA dobre podarilo. naozaj sa jedná o komédiu určite nie pe každého (dovolím si povedať, že prevážne len pre mužské publikum a aj to asi nie pre celé - aj keď takí affleck a damonom môžu prilákať aj zopár dievčat), navyše to je jedna neuveriteľne s láskou a nadšením napísaná a odrežírovaná paródia, výsmech . . . skoro všetkému, čo mlčanlivého Kevina Smitha napadlo, paródia na najzákladnejšie americké témy a idoly, na samých seba, paródia na paródie, skrátka jedna dokonale nadržaná huličská jazda a útok na hollywood. ja som sa bavil majstrovsky. naozaj. v kategórií teenage filmy, filmy o hulení, bláznivé road movie a paródie jeden z vrcholov žánru posledných rokov. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

100%. Viděno minimálně desetkrát, můj nejmilejší (viděl jsem jej jako druhý v pořadí) Smithův film. Kdosi v režisérově poděkování (až za Bohem) označil JaSBsB za Dogma bez náboženství. Ne, IMHO tohle je lepší než Dogma. --------------------------------- Nedávno jsem si dal tu práci a prohlédl si film málem políčko po políčku (no, měl jsem avi soubor, zkrátka jsem hodně pauzoval) a teprve poté jsem ocenil tu vypiplanost, kterou nám tu Tvůrce předestírá - schválně, kdo si všiml, že na papírech, kterými se Justice v dodávce probírá a které rychle schovává před Jayem a Silent Bobem jsou ve skutečnosti plány diamantové burzy? ------------------------------------ Tento snímek je skutečně esencí všeho, co se ve Smithových celovečerních filmech objevilo - od herců po odkazy v podobě předmětů. Nejen že se zde objevili Dante a Randall z Clerks, přišla i půlka osazenstva Flákačů (včetně Shannon Doherty), ti samí herci (Holden a Banky, tj. Affleck) se tu objevili podruhé v rolích z Hledám Amy (včetně Amy samotné AKA Joey Lauren Adams, která má štěk na samém konci filmu při východu z kina spolu s Trish the dish z Flákačů) a pokračujeme Dogmatem - Kardinál Glick stopuje za vykouření, Smith vzdává hold Star Wars nejen obsazením Marka Hamilla v souboji se světelnými dildy, ale i jeptiškou v podání Carrie Fisher (princezna Leia), která má vedle Bible pověšeného i Kámoše Ježíše z Dogmatu... A neměli bychom zapomenout i na to, že Kevin si do tohoto pro něj významného filmu (je to přece film o jeho postavě a o postavě jeho nejlepšího kámoše) obsadil celou rodinu - manželka Jennifer Schwalbach hraje jednu z členek gangu a jejich dítě zase mimino Silent Boba na samém začátku... Zkrátka, tenhle film mám moc rád, stejně jako ostatní filmy tohohle režiséra. Holt někdo to prostě nedokáže pobrat, jeho smůla. -------------------------------------------------- A pokud si počkáte na samý konec titulků, uvidíte Boha v podání Alanis Morissette:-) Poznámka na závěr - co pamatuji, tak spolu s Lid versus Larry Flynt byl tento film jediným, který Česká televize vysílala s hvězdičkou. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith přišel s originem svých figurek Jaye a Silent Boba a ano, tihle dva vyhulenci dokážou utáhnout celovečerák. Hlavně ale spojují smithovský vesmír předchozích filmů a navrch Smith přidává spoustu popkulturních narážek a odkazů pro fandy hollywoodských fláků. Rofloidní jsou především jednotlivá camea - Craven, Van Sant, Damon, Biggs...krásně si ze sebe udělal prdel Ben Affleck...Ten, kdo v dohledné době viděl předchozí Clerks, Mallrats, Chasing Amy a Dogmu, ten bude z různých narážek na tyto filmy a postavy v nich chrochtat blahem - Quick Stop, Mooby, Bluntman a Chronic, Randal, Banky, Dante, Holden, Alyssa a další vytvářejí obrovsky vděčnou kulisu, kde zapadají nové vedlejší postavy hrané Ferrellem, Scottem nebo čtveřicí šukézních kočiček. Proto ani nevadí, že zápletka není rozvětvenější...pořád se totiž do všeho a do všech tak krásně naráží, že konečné rozbití hub zmrdům z internetu přijde jako sladká satisfakce. Problém může nastat, když si film pustíte jako sprostou komedii. Spousta věcí totiž nepochytáte...a obyčejný divák neznalý kinematografie bude možná kroutit hlavou nad těmi, kdo shledávají tento snímek geniálním. [Přesná stopáž: 100 min] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se dostaneme do Hollywoodu, najdeme všechny ty svině z Miramaxu, co chtějí točit ten film, přinutíme je sníst naše sračky, pak ty naše sračky vysrat a sníst ty sračky, který vysrali z našich sraček." Tak základy internetovejch diskuzí byly právě položeny a já jsem rád, že se toho ujali ti nejpovolanější - dva registrovaní dealeři drog Jay a Bob. Já mám jejich anální, fekální a ve slušný společnosti nepublikovatelnej humor docela rád, ale tady mě ještě víc bavily štěky jejich slavnejch kamarádů. A že to byla slušná sestava. A nerad bych zapomněl na zlobivej holčičí gang, protože na ten se mi koukalo o dost líp, než hlavní duo zhulenejch "krasavců". ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylově vybroušená směs (sebe)parodických odkazů jak na celou předchozí tvorbu Kevina Smithe, tak i celou zpětnou dekádu současného Hollywoodu. Jeho osobitý pohled na popkulturu (filmy, hudba, komiksy) je zábavný do té míry, nakolik je divák ochoten akceptovat smršť vulgarismů, které zřejmě většina diváků šmahem odsoudí, aby si ji posléze dosyta užili ti, kterým přijde oslovení „my pussy“ dostatečně romantické a zábavné zároveň. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Americká verze filmu se liší od evropské mezi jinými výběrem použitých písní. Např. když Jay uvidí poprvé Justice v baru Mooby slyšíme v evropské verzi „Bad Medicine“ od Bon Jovi a v americké „The Most Beautiful Girl in The World“ od Prince. (Tygrys)
  • Mlčenlivý Bob řekne 102 slov a samotné slovo „fuck“ zazní ve filmu celkem 228krát. (Tygrys)
  • Scéna s bufetem se natáčela v té samé kaňonové lokaci jako mnoho scén z původní série Star Treku (1966). (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama