Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci plnění závazků vůči postavám jménem Jay a Mlčenlivý Bob, vznikl tenhle film, o jehož ději nedokážu napsat víc, než že se jedná o parodii na hollywoodské trháky, která ale není tak prvoplánová, jako některé jiné spřízněné snímky. Kevin Smith je poněkud vyspělejší režisér, a znaje poměry ve filmovém světě i branži, si troufl zparodovat originálním stylem to, co tady před ním tímto způsobem zparodováno nebylo. Jen to celé přeplácal, a to tak že velmi. Nejednou jsem měl pocit, že se nad probíhající vtipnou scénou nebavím, a jak film postupoval vpřed, tak se ten koncept postupně rozpadal a na řadu přišla slečna Nuda. Zpočátku nasazené energické tempo začalo uvadat, dva pacholci Jason Mewes a režisér osobně, film jako by ne(u)táhli tak, jak bych si představoval a statečně parodující celebrity sebe sama, byly sice fajn, ale na stopáž o délce cca 105. minut docela žádný vzruch. Velkým plusem je možnost zabavit se nad objevujícími se a zase mizejícími známými osobnostmi, z nichž většina odvede to, co po nich režisér chce a následně si jdou vlastní cestou. Hodně neznamená moc. Smith to chtěl mít natřískané, to věru měl, Smith to nechtěl mít nablýskané, to fakt neměl, Smith to chtěl mít sympaticky nablblé, ano, to by odpovídalo, Smith to chtěl mít sofistikované, no to jak v čem, ale spíše ne, a konečně Smith to chtěl mít super vtipné a je to jenom vtipné. Smith nedělal film pro kritiky, ale pro filmové nadšence. Osobně bych přivítal, aby spokojené mohly být obě strany. A naštěstí byl i příčetný a nakonec se ten úder neobrátil proti němu, i když moc k tomu nescházelo. 60% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Výchozí pozice: Bez baterky a bez mapy. Smithův svět je velkou neznámou černou dírou, která pohltila část mého okolí. Dokonce jsem na vlastní oči viděla individua,která jsou schopna hodinu nahazovat hlášky. K vulgarismům mám poněkud viktoriánský měšťácký postoj. Některé z parodovaných filmů jsem neviděla. Marihuanu jsem nikdy nekouřila. Tak proč? Dokonale nudné stvoření se chce podívat do jiného vesmíru. Trasa: Minuta pátá: smíchy se válím po gauči. Minuta padesátá: smíchy se válím po zemi. Minuta poslední: křeče od smíchu paralyzují poslední životní funkce...Cíl: Opice a Bob. Justice a Jay. Affleck a Damon. Hollywood, Hollywood. Vzdávám se, Kevine, omlouvám se, Bene Afflecku:-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se dostaneme do Hollywoodu, najdeme všechny ty svině z Miramaxu, co chtějí točit ten film, přinutíme je sníst naše sračky, pak ty naše sračky vysrat a sníst ty sračky, který vysrali z našich sraček." Tak základy internetovejch diskuzí byly právě položeny a já jsem rád, že se toho ujali ti nejpovolanější - dva registrovaní dealeři drog Jay a Bob. Já mám jejich anální, fekální a ve slušný společnosti nepublikovatelnej humor docela rád, ale tady mě ještě víc bavily štěky jejich slavnejch kamarádů. A že to byla slušná sestava. A nerad bych zapomněl na zlobivej holčičí gang, protože na ten se mi koukalo o dost líp, než hlavní duo zhulenejch "krasavců". ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nejkvalitnější zasmání proběhne v odkazech na filmy, kde už herci účinkovali (clerks, mallrats, atd.), popřípadně ostatní herci s vážnějším charakterem (viz. obsah), ale to je pro filmové fajnšmekry. Komedie bez těchto znalostí by byla pouze vulgárním sloupem monologů travního huliče s povolením pro obchod v Jersey. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Máte rádi filmy, kde je plno velkých hvězd? Tak tohle je přesně pro vás. Kevin Smith produkuje skvělé filmy a tenhle patří u mě k těm nejlepším. Navíc když vidíte své oblíbené tváře, to je potom lahoda se na tohle dívat. Jestli budete někde na tom Ynternetu psát, že tenhle film je kravina, tak si vás najdu a zmlátím vás. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Jako v každém filmu Kevina Smithe se i tady objevilo číslo 37 (na klapce během natáčení souboje). (ČSFD)
  • Shannon Elisabeth byla původně vybrána pro menší roli, ale režiséra Smithe natolik ohromila, že jí dal roli Justice. (Kulmon)
  • Jméno jednoho z kritiků Jaye a Boba "Magnolia-Fan" byl inspirován skutečností, že Kevin Smith napsal drtivou kritku filmu Magnolia a na oplátku toho Paul Thomas Anderson strhal Smithovy filmy. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama