Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh jedné z tisíce německých ponorek ve druhé světové válce. Posádka vystavená nekonečnému klaustrofobnímu vězení a nesčetným útokům nepřátelských lodí bojuje o své životy. (TomikZlesa)

Recenze (23)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tuším dobře, že jde o film Ponorka rozděleném na miniseriál? Dnes už lze tento kousek pravděpodobně sehnat jako Režisérský sestřih (+-). Opravdu silný film, který ukazuje život v ponorce se všemi plusy a mínusy. Skvělá atmosféra, kterou kazí jen délka, která při pohledu na celý děj působí neskutečně. Celkově vzato se totiž ve snímku nic moc neděje a film je stejně jako život v ponorce jen čekáním na akci a na lodě, které dovolí posádce předvést své kvality. Asi nejlepší a rozhodně největší dílo o ponorkách z druhé světové války, které kdy bylo natočeno. Mimo jiné nejlepší film Wolfganga Petersona. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět ponorku v rychlo dabingu, přesto, že se jednalo o jeden z těch povedenějších, zážitek to jistě trochu pokazilo. Das Boot je naprosto úžásný válečný film, se skvělým, nezapomenutelným hudebním doprovodem a německými herci v hlavních rolích - čím to asi bude? :) - které mu dodává ten pravý punc pravdivosti. Rozhodně překonává i takové americké velkorozpočtové ponorkové filmy jako je například Bonorka U-571. Skvělý film... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Das Boot od Wolfganga Petersena je zřejmě to nejlepší, co kdy bylo o ponorkách natočeno a to snad ve všech směrech. Epická 3hodinová výprava na dno oceánu je však pro každého fanouška více než postačující. Těchto 6 hodin zdá se mi býti poněkud navíc. Každý kdo dal těchto 6 hodin na jeden zátah má můj neskonalý obdiv. Každopádně jsem si velmi rád připomněl tuto podmořskou výpravu po 10 letech a ze svého kouzla to neztratilo vůbec nic. [80 %] ()

stration 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická německá klaustrofobní deprese. Výborné herecké výkony, šílená atmosféra, nesmrtelná ústřední melodie a konec... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek na téma dodnes částečně zahaleno rouškem tajemství přesto, že se už toho natočilo a ukázalo dost. Služba na ponorkách byla vždy a je i dnes tak trochu glorifikována. Příběhy válečných ponorek vždy vzrušovaly čtenáře a diváky a služba na nich byla určitě dramatická, ale když se na to podívíme z jiné strany, tak to byla v podstatě selanka, proti jiným druhům zbraní. Např. za druhé sv. války zahynulo při službě na německých ponorkách zhruba 25 000 námořníků. Když si uvědomíme, že jenom u Stalingradu ztratili Němci kolem 250 000 vojáků z nichž na 100 000 zemřelo krutou smrtí, hladem a mrazem, tak není o čem mluvit. Německé ztráty na životech se pak odhadují na 10 milionu lidí a ztráty Sovietského svazu na 20 mil. lidí. Každý den tohoto stašlivého konfliktu zahynulo víc než 30 000 lidí!!! Těch 25 tísíc ponorkářů je tak jenom zrnkem v moři písku, přesto je jim věnován tak velký prostor. No prostě dívat se na ponorku v akci je vždy zajímavější, než dívat se na hladového pěšáka, brodícího se v metrových závějích sněhu. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

viz můj komentář u filmu... jinak ale doporučuji udělat si dlouhý klidný večer a shlédnout celou režisérskou verzi v kuse, osobně mi to nečinilo příliš problém a film jsem si opravdu skvělě vychutnal... ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Film ukazující ponorkové drama v tak syrové formě bez přetvářky, že vám až běhá mráz po zádech. Jde o příběh cesty U-96 a její posádky v průběhu ponorkové války ve druhé světové válce. Sám jsem viděl pouze režisérský sestřih a nevím jak by tento film vypadal například v českém dabingu, ale v němčině a v tomto podání je to skoro nepřekonatelný film. ()

vangobseck 

všechny recenze uživatele

Epické! Nejlepší válečné drama, které jsem kdy viděl. Nemá šest dílů, jak je uvedeno v anotaci výše, nýbrž pouze tři, odvysílané v premiéře 24., 27. února a 1. března 1985. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Kniha byla úžasná jen jsem si nedokázal představit nějaké detaily které zde jsou hezky nastíněny. Celkově velice poutavý příběh. ()

walecz 

všechny recenze uživatele

Hrdinové se prohánějí volní jako ptáci po obloze nebo vojenskou botou drtí prach země nepřítele, ale ti kdo slouží na moři přinášejí skutečnou obět bohu války. Geniální film. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamätám tie klaustrofobické pocity, keď som v sobotu podvečer sedel pred televízorom, zakrytý až po uši a sledoval tento Petersenov vojnový epos. Čo sa dá k tomuto povedať? kto nevidí, nepochopí. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Ano to byl život na ponorce. Žádnej med. Tenhle seriál jsem sledoval už jako voják ČSLA, to by gumy koukali na co jim to na PVSce záklaďáci koukaj. Zapůsobil na mě velmi. Jürgen Prochnow a jeho posádka byla super, věřil jsem jim všechno. Chudáci kameramani, tahat tenkrát ty kamery v takovémhle prostředí. Hudba od Klause Doldingera perfektní. Zkrátka 310 minut je hodně, ale tady se dá koukat každou minutu, protože skoro takhle to asi na ponorkách chodilo (alespoň já tomu věřim). Gratulace Petersenovi za tohle dílo. 100 %. ()

Niedal 

všechny recenze uživatele

Můj první oblíbený film. Skvělá hudba, skvělí herci a skvělá atmosféra stísněnosti podvodního plavidla. ()

Reklama

Reklama