Reklama

Reklama

Dinosaurové

(seriál)
  • USA Dinosaurs
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1994), 25 h 54 min (Minutáž: 22–24 min)

Hrají:

Stuart Pankin, Jessica Walter, Sally Struthers, Sam McMurray, Christopher Meloni, Ken Hudson Campbell, Julia Louis-Dreyfus, Pat Crawford Brown (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. Narozdíl od lidí žili tito dinosauři v jeskyních a jako svého domácího mazlíčka měli většinou divoká zvířata. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Earl Sinclair je hlava rodiny. Pracuje jako dřevorubec a jeho žena Fran se stará o domácnost. Mají spolu tři děti. Dva syny a jednu dceru. Společně prožívají různá dobrodružství každodeního života... (duklak2)

(více)

Recenze (159)

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je tomuhle praštěnýmu sitcomu už dvacet let, nostalgickej flashback jako hrom :-). Připadá mi to jako včera, kdy jsem čekala, až se z obýváku ozve povědomá znělka a já se poběžím dívat na prehistorickou verzi Simpsonovic rodinky :-). A mimochodem, dobrej nápad, s těma tchýněma :-D. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dneska úplně náhodou jsem někde viděla fotku této rodinky a úplně jsem si vybavila, jak jsem na seriálu vyrůstala. Nejsi máma......Zlato jsem doma.... a řada dalších nezapomenutelných hlášek. Dneska jsem se z nostalgie koukla na první díl a normálně mě to i po těch letech bavilo. Spolu se Strážci vesmíru - aneb morfujeme - seriál mého dětství. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvadsiateho šiesteho apríla roku 1991 mal televíznu premiéru netradičný americký sitcom "Dinosaurovia" (Dinosaurs). Počas nasledujúcich troch rokov boli vyprodukované štyri série, ktoré dohromady obsahujú šesťdesiat päť dielov. Seriál zachytáva zábavným spôsobom dianie v rodine Sinclearovcov. Otec drevorubač Earl Sinclear, jeho manželka Fran a ich tri deti (Robbie, Charlene, Baby) zažívajú a riešia všedné aj nevšedné rodinné situácie. Dalo by sa povedať, že je to klasický, tuctový, americký televízny sitcom. Ale pozor, nie je to tak. Je to neobyčajne originálne, pretože Sinclearovci nie sú ľudia. Sú to prehistorickí dinosauri, ktorí však žijú a správajú sa ako ľudia. Originálne jej technické spracovanie tohto námetu. Dej seriálu sa odohráva šesťdesiat miliónov rokov pred našim letopočtom. Dinosauri nie sú, ako by sa dalo očakávať, animovaní. Stvárňujú ich herci oblečení v špeciálnych kostýmoch. *** ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Earl Sinclair a jeho povedená rodinka, aneb klasický sitcom v neklasickém provedení, zábava po kýblech, a mimo jiné i Vymítač Ďábla. Výborný seriál, vtipný a kvalitně zpracovaný. Earl Sinclair je skutečnej mazák, trochu mi připomněl Homera. Spojení indegriencí z Flinstounů dochucené Simpsonovýma, seriál pro celou rodinu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, kdo ví, jak bych se k němu stavěl teď, ale tehdy jsem si dinosauří rodinku dosti oblíbil a užíval si každý úder pánvičkou do Earlovy hlavy. Ačkoliv vtípky nevzbuzovaly přímo záchvaty smíchu, o slušné gagy nouze nebyla. Převleky i prostředí působilo sympaticky a seriál se ani nepokoušel přehnaně moralizovat (jen ve zdravé míře)... Jistě, kvality Simpsnů nedosahuje, ale Flinstouny válcuje zdatně. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Fiktivní televizní pořad Ask Mr. Lizard, který dinosauři v seriálu sledují, je odkazem na populárně-naučný seriál Ask Mr. Wizard. (Drom)
  • Mnoho jmen hlavních postav odkazuje na ropný a petrochemický průmysl. Příjmení Sinclair na Sinclair Oil Corporation, která má v logu apatosaura, syn a otec Robert a Earl na Roberta Earla Holdinga, který  vlastnil Sinclair Oil Corporation, B. P. Richfield na společnost BP a Richfield Oil Corporation, kdy Atlantic Richfield Company prodala část akvizic společnosti BP, Ethyl Phillips pak na ethylen a Phillips Petroleum Company a její zakladatelé Phillipsovi a Roy Hess na Hess Corporation a Hessův zákon v chemii. (Drom)
  • Příjmení moderárora Howarda Handupme je odvozeno od faktu, že se jedná o maňáska ovládaného rukou. (Drom)

Reklama

Reklama