Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento nadčasový příběh vypráví o chlapci Josefovi, který je obdařen výjimečným darem - schopností vidět budoucnost ve svých snech. Jeho žárliví bratři mu závidí a proto Josefa obelstí. Ten se ocitne daleko od domova, ve starobylém Egyptě, nedorozuměním pak dokonce ve vězení. Když Faraón zaslechne o uvězněném muži se zvláštními schopnostmi, povolá Josefa, aby vyložil jeho královské sny a tím zachránil národ. Poté Josef brzy najde lásku a štěstí. Avšak když se jeho cesty opět zkříží s cestami bratrů, Josef se musí postavit tváří v tvář rozhodnutí, zda-li je potrestat nebo jim odpustit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Děj je okleštěn o mnoho mnoho postav, třeba všechny další ženy v životě Jákoba. I když pokud má být příběh pro děti, dá se to chápat. Vztah bratrů k otcovu miláčkovi a protežovanému potomkovi je vykreslen v rámci omezených možností. Ty songy, které vysvětlují tohle i další vztahy a dějové posuny jsou většinou strašné. Některé ne, některé jsou děsivé. Co kazí (zejm. v dabingu) zpěv, to vylepšuje mluvené slovo. Třeba hlas Putifara je opravdu prototypem hlasu moudrého zralého muže. Celkově je to průmer a nijak oslnivé zpracování příběhu, který mám docela ráda. Dobrou hudební verzi zkrátka na tohle má Josef a jeho překrásný barevný plášť. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Biblí jako takovou nebylo až tak bolestivé, jak jsem se možná předem obával, jelikož jsem četl (a měl do školy) zpracovat příběh Josefa. Sehnal jsem si taky tenhle film, protože proč nespojit příjemné s užitečným, že jo. A na Josefových vyloženě příběhových kapitolách Genesis je vidět, že tvůrci neměli problém držet se celkem věrně příběhu. Až ke konci se odchýlili a zvolili spíše realističtější pojetí Josefova charakteru, čímž oproti Bibli tak nějak podkopali jeho naprosto nezkažený a velkomyslný charakter, na druhou stranu se pak jeho chování zdá logičtější a přinese do příběhu morální ponaučení. Co se týče filmařiny, samozřejmě ne všechny nadchnou muzikálové vložky, ale nemůžem zapomenout, že jde o starší animák, jasně, že se tam musí zpívat. Je pravda, že snad všechny písničky slouží jako příběhová zkratka nebo jsou alespoň zatlačeny do pozadí, i proto nechápu, proč tam byly takový prachobyčejný odrhovačky vpáčeny, snad za to tvůrci nečekali nominačku na Oscara. Ostatně animace byla taky poplatná straight-to-video produkci a je pravda, že záměr vyždímat ještě trošku peněz z nedávného Mojžíšova animáku může být zřejmý, jelikož hovořit o prequelu se fakt nedá. Jenže jak jsem si to pouštěl k tomu referátu a snímek mi navíc pomohl uvědomit si do něj jednu zajímavou věc, příběh Josefův je navíc jeden z těch biblických, který zbytečně nemoralizujou a nemaj k tomu ani tendence, alespoň tvůrci žádné takové chutě nedostali, takže si film kladný skóre zaslouží. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Prince egyptskeho prichazi Dreamworks s dalsim animakem podle biblickeho nametu.Silny namet,dobre prepsany do scenare a poutave a prijemne zanimovany.Za Princem trochu zaostava,ale porad jde o nadprumerny a prijemny animak pro celou rodinu-a navic poucny.No,o jakem filmu se to da rict?Krasne snovych 70%. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Ucházející animák, který se ale snaží být podobně kvalitním muzikálem, jakým byl Princ Egyptský, a to se mu zoufale nedaří. Písničky v Králi snů jsou totiž velmi mdlé a nezapamatovatelné, někdy dokonce i rušící. Příběh, zpracování známého biblického příběhu o Josefovi, je ucházející, ale také žádný zázrak. Na film se přesto koukat dá bez nějaké újmy na duševním zdraví. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Princ Egyptský sa mi veľmi páčil, hoci filmy s biblickou tematikou príliš nepozerám. Jozef je ale od Princa vzdialený celé kilometre. Sugestívnu a krásnu hudbu velikána Hansa Zimmera a prepracované piesne nahrádza niečím tak nevýrazným a nudným, že to naozaj nestojí za posluch. Animácia je na tom o poznanie lepšie, ale postavy sú nevyvážené a nezaujímavé. Proti samotnému príbehu Jozefa avšak nemám vôbec nič a práve preto si myslím, že takéto spracovanie si nezaslúžil. ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama