Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Recenze (314)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tradičně dokonalý Smith se spoustou skvělých gagů, geniálních dialogů, funkčních vulgarit... a jako obvykle nechybí ani morální ponaučení. Jedna z top komedií historie, ve své době silně nedoceněná. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith ve svém černobílém debutu teprve sbíral síly a až ve druhém filmu skutečně předvedl, co umí a kam až jeho láska k popkultuře sahá. Scenárista, režisér a herec v jedné osobě se nezdržuje dlouhým vysvětlováním a nasadí vražedné tempo dialogů, hlášek a absurdních situací hned od prvních minut. A přitom je to tak jednoduché... stačí jeden obchoďák, dva hrdinové, které ráno opustily něžné polovičky, takže zabíjejí čas ve světe komerce a snaží se na milované zapomenout (neúspěšně), velikonoční zajíček, drsný hlídač, Jay s Tichým Bobem a... No, ve skutečnosti stačí jen obchoďák, který Kevin Smith zaplnil tak rozmanitou skupinou postav a absurdních nápadů (boření lešení, dítě na eskalátoru, sexuální výzkum, zadní sedadlo Volkswagenu, parodie na seznamovací soutěže, plachetnice... atd.), že by to jiným stačilo na několik filmů. Smithova síla ale tkví především v dialozích, popkulturních narážkách (namátkou... dialog o sexuálním životě Supermana, všudypřítomné Hvězdné války a neustálé odkazy na comicsy) a vypointovaných hláškách (Vyberte si, je lepší „Ani peklo nezná tolik nenávisti jako žena opovrhující Segou.“, nebo „Miluju pach komerce po ránu!“?), kterými Flákače napumpoval k prasknutí. Ten neskutečný uragán nápadů navíc vykulminuje do šíleného finále, které si - bohužel dodnes nijak moc známý - herec Jason Lee ve své nejlepší roli vychutnal se vším všudy. Kevin Smith po Flákačích natočil řadu dalších skvělých filmů, ale takové provázanosti, nabušenosti a bezchybně fungujícího načasování fórů jako u Flákačů dosud nedosáhl a z pohledu na poslední film už ztrácím naděje, že ještě někdy dosáhne. Ale jsou tu a jen čekají, až po nich sáhnete... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Smith, starej dobrej Kevin Smith. Pár jeho zásadních fláků mi ještě chybí a Flákači byli jedním z nich. Na jeho projektech z devadesátek je poznat, jak jsou nezávislé, dělané v podstatě na koleni, ale o to víc jsou kurevsky vtipné a plné všemožných narážek, přesně proto jsme si pana KS před lety tak zamilovali. Navíc Claire Forlani, přímo k pomilování, je jak třešnička na dortu, jen sezobnout. -TY, NAROZDÍL ODE MĚ, BYS ZMLÁTIL NĚČÍ BABIČKU NEBO TŘEBA I CELEJ DOMOV DŮCHODCŮ, KDYBYS VĚŘIL, ŽE TO DĚLÁŠ Z NĚJAKÝHO PRINCIPU. -JO, ALE MUSELI BY BEJT FAKT STARÝ. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čím víc Smithových filmů jsem viděl, tím víc se mi jeho styl líbí. A dokud neuvidím další, jsou na vrcholu právě Mallrats. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco Smithova prvotina trpěla značnou zkratkovitostí a příliš okatou epizodností jednotlivých postav, hned napodruhé se mu podařilo všech neduhů vystříhat a natočit brilantní film, který je dokonalým obrazem jeho lásky k popkulturnímu světu kolem sebe. Dialogy o komiksových superhrdinech (rozhovor se Stanem Lee je geniální), pitvání se ve fenoménu Star Wars, ale taky spousty vulgarit, které nepůsobí samoúčelné, nýbrž zábavně a skrývají ve své podstatě mnoho morálních ponaučení, z nichž to, že láska je důležitá pro každého z nás je to nejmenší. Filmový šperk, který zrcadlí tvůrcovskou genialitu jako máloco. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smithe mám rád. On vlastně točí pořád to samé s pořád stejnými postavami a pořád naráží do těch stejných popkulturních vod. Jenže mě to pořád stejně baví. Sexistický narážky jsou super, narážky na superhrdiny naprosto boží, Stan Lee v důležité roli dokonalej a Jay a Mlčenlivý Bob nemají v žádném případě chybu. Škoda jenom, že se to docela dlouho rozjíždělo. Začátek vysloveně nic moc, ale pak to nabírá na grádech a ke konci je to smrtící tankostroj vysílající divákovi jeden záchvat smíchu za druhým. Pokud Kevin Smith skončí, jak sám tvrdí, skončí i jedna velká éra osobitého humoru, se kterým se rád pobavím kdykoliv na něj přijde řada. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano je to zábavné. Ale ... Kevin Smith je docela fajn člověk, ale nemyslím si, že by bylo tak strašně těžké vymyslet snímek plný neustálého kecání a přiblblých hlášek. Kevina má asi hodně herců opravdu rádo a rádi s nim točí. Claire Forlani to sluší a je stále mojí hereckou favoritkou v tomto snímku. Pro mě však stále nejsilnějším duem zůstává Jay a mlčenlivý Bob. Tahle dvojce je nejlepší Smithu výtvor a vždy když se objeví prostě všechno pokládá na lopatky. Proto 4*, které se vyklají jako stůl, kterému uříznete jednu nohu, ale přesto to jsou stále víc 4 než 3 hvězdičky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Napodruhé už pod křídly velké produkční společnosti, v barvě a ve všech směrech ve větším. Ty tam je příjemná minimalistická atmosféra Clerks. Malý krámek u sídliště v New Yersey vyměnil Smith za velké obchodní centrum a zasadil do něj příběh dvou pomyslných krys společnosti. Opět se vše odehraje v rozmezí jednoho dne a opět je to velmi nabitý den. I přes drobnější kostrbatost první třetiny, kde je divák bez vysvětlování vržen do děje a fakt, že mi nějaký čas trvalo, než jsem se plně naladil na Smithovskou vlnu, jsem si film užil. Zejména díky druhé polovině, která má neuvěřitelný spád, kadence gagů je smrtící a popkulturní narážky do comicsových témat a hrdinů neberou konce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je prostě borec. Skoro celý se to odehrává v obchoďáku a je to strašně hustý přeplněný tradičníma Smithovskejma figurkama a hercema. Jay a Tichej Bob maj docela hodně prostoru (já je prostě miluju), ale asi nejhustší je Ethan Suplee jak se marně snaží uvidět 3D plachetnici. Pro příznivece komiksů (mezi které se hrdě počítám) velký plus jelikož skvělý hlášky a rozbory superhrdinů a taky Stan Lee. Jason Lee opět zahrál skvěle a objeví se i tradiční Ben Affleck. No a navíc tam hraje Claire Forlani tak co řešit? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOMU ŘÍKÁŠ ROMANTIKA? TOMU ŘÍKÁM ZLOČIN!....“ /// (další) Smithův náhled na ostýchavý a nerozhodný na muže (kluky) bez profesních vyhlídek, životních ambicí a jinejch přívlastků. (Česky pičo! … Dobrá tedy, když to chceš, tak teda osob, kteří (třeba) při orálu prděj.) Klasicky dost filmovejch úvah (třeba nad pohlavním životem Supermana), komiksy, sex… prostě věci, který nás chlapy (kluky) bavěj. Jo a taky tu jsou Jay a Bob (,,těsně“ před tím, než vrátěj úder) a vztahy, který mě (kupodivu) bavěj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si vyndat pískomila z prdele (ne, se srandou to nemá nic společnýho. Nebo jo?). 2.) Co asi můžou znamenat ty obrázky (úsměv, úsměv s řasama, kolečko, kolečko s křížkem…) v deníčku mý přítelkyně. (Nebo je to blog?) 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo, kterému nic nechybí ! Perfektní dialogy, super hlášky, vtipné scénky ! Jeden z mých nejoblíbenějších Smithových filmů ! Ben Affleck mě překvapil - tady byl super ! A taky asi nejlepší film s Brendou ,-)) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plachetnica, Jay a Mlčanlivý Bob, utopenie v bazéne, Wolverine, najmladšia a najzárobkovejšia porno spisovateľka v branži, dieťa na eskalátore, Stan Lee, šéf bezpečnosti, debil z Elegantného muža, lynč veľkonočného zajaca, výťah, tri bradavky, masová onánia v lietadle, Obi-Wan Kenobi a čokoládové praclíky. Momentálne mi nenapadá, mimo Úsvitov mŕtvych, žiadny iný film, v ktorom by obchodný dom hral takú dôležitú úlohu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepsi film Kevina Smithe. Hlaska strida hlasku, sem tam naka sprostarna. Do toho Jay a Bob s jejich boochie noochies. Tenhle film je proste dokonalost. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Naprosto typicky výborný film Kevina Smithe. Je zde asi nejméně oplzlých řečí, stejně jako Jayových hlášek, což mě trochu mrzí, ale na druhou stranu dostal film zase trochu jiný rozměr. Ale každopádně super akce, která žádného Smithova fanouška nemůže zklamat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kolikrát v životě člověk vidí, jak medvídek šoustá banditu?" Na maškarní nechodím, takže třeba já jsem to patrně ještě neviděl. Jenže Brodie to viděl, přestože se jinak spíše upíná na pohlavní orgány superhrdinů. Ale o to tu nejde, protože Brodieho opustila Rene a to bylo zlé. Ani peklo totiž nezná tolik nenávisti, jako žena opovrhující Segou. A tak se Brodie vyrazil flákat s kamarádem T. S. Tedy, že bych se u toho smíchy potrhal, tak k tomu nedošlo, ale kluci mě bavili, holky se mi líbily, Jay s Bobem to rozjeli a mě nejvíce potěšila přítomnost zuřivého bezfantazijního Willama, protože už nejsem jediný na světě, kdo na obraze nikdy neuvidí zašifrovanou plachetnici. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím Clerks se nejedná vlastně o nic nového, oproti Chasing Amy či Dogma(tu) tomu chybí hloubka, ale zábavný je tento filmeček jako kterákoliv pecka Kevina Smithe. Zvlášť závěrečné vyznání lásky v soutěži Truth or Date nemá chybu! :o) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí i jeden obyčejný obchoďák a o zábavu může být hravě postaráno... Pokud si jej vezme na paškál Kevin Smith. Mallrats se podobně jako Clerks odehrají během 24 hodin a hlavní roli také hrajou dva nerozluční kamarádi - flákači. Ti už sice komického vrcholu dua Randal + Dante nedosahují, ale aspoň Jason Lee a.k.a. Brodie Randalovi slušně šlape na paty. Co však ústřední dvojce schází, skvěle doplňuje Jay a Silent Bob, ti dva prostě nemají chybu a každý jejich kousek je perla. Scénář naplněn Smithovskými dialogy se stále dá označit jako geniální, ale přesto už Mallrats není natolik "pravdivým" filmem vhodým i k zamyšlení jako Clerks, pořád je to však poctivá Smithovská zábava, kterou mám moc rád. 8/10 ()

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama