Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pár pekných vydarených gagov a scénom, Jay a Bob nemajú chybu, no akoby sa Smith ešte po prvých 'Clerks' akoby aj výrazmi a charakteristikou postáv len rozkukával a nevedel ich kompletne zaradiť. Na mňa slabšie štyri hviezdičky, ale vždy, keď si film pozriem znovu, chytí ma viac (prvý krát to bolo za dve). Po pár zhliadnutich dám možno aj päť. 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu bohužel značně zkalil mizerný dabing, který připravil americké týpky o autentičnost a větší ujetost. Jinak jde o přesně ten typ humoru, nadsázky a provokace, kterou mají fanoušci Kevina Smithe rádi. Opět se setkáme s flákači, pozéry a nepraktickými konzumenty komiksů a videoher, kteří tentokrát musí řešit problém se ztrátou svých partnerek. Pokud jde o herecké obsazení, mám pocit, že dvojka prodavačů ze Smithovy prvotiny byla typově přece jen lepší a pokud jde o dívčí obsazení, J. L. Adamsová ve vedlejší roli hravě zastínila své konkurentky v hlavních postavách. Ve Flákačích je ale důležitá spíš míra absurdity, ztřeštěných dialogů a gagů. Potěšila mě ruka v zadku, už jsem myslel, že to dělám jen já sám, Tricia mi osvělila význam značek, kterými se to jen hemží v manželčině zápisníku, no a tu plachetnici jsem bohužel do dneška nenašel. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z týchž důvodů, pro které si cením Q. Tarantina, si vážím K. Smitha. Oba se po paměti vrací ke svým oblíbeným snímkům, zde si vypůjčují tu známější, tu méně známé obrazy, jež pak nově zhodnotí, obohatí o nové významy, zkrátka vyšperkují, aby se do nich (tj. oněch obrazů) mohla snáz zaláskovat nastupující generace cinefilů. Kinematografie se tak nutně rodí v kinematografii, a skrze kinematografii přežívá, resp. zde znovu ožívá. ___ Náhoda (?) tomu chtěla, že jsem souběžně s projekcí tohohle filmu pročítal a promýšlel Fiska. A nemůžu si pomoci, ale v ústřední dvojici (o Jayovi a Mlčenlivém Bobovi ani nemluvě) spatřuji čelní představitelé partyzánského modu vivendi, spolutvůrcovství konzumentů. TS a Brodie nepodléhají tržním tlakům, nejsou v jejich vleku, nýbrž se bouří a s postupem času nabývají nad producenty vrchu. Obchoďák se nikdy nemůže stát místem, kde tě obchodníci oberou o poslední výplatu, to vůbec, do obchoďáku se chodí především zevlit. A nepočítejte s tím, že tu vaší date show budu hrát dle scénáře! 80 % ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smithe, který se po oceněnovaných Clerks stal finančním propadákem, na němž tehdejší kritici nenechali nit suchou. Po letech se ale stal i tenhle snímek kultovním a mnoho smithofilů ho považují za ten nejlepší film od Kevina. Kdysi jsem tenhle film taky řadil mezi ty nejlepší, a teď po letech jsem... stejně jako u Clerks trochu zklamán. Že bych na Smithovy filmy začínal být starý? Na rozdíl od Clerks jsou Mallrats klasičtější teenagerskovkou komedií. Řeší se tu vztahy dvou loserů, a od jiných podobných komedií se Flákači liší především tím, že je tam hromada narážek pro komiksáky (dokonce má ve filmu cameo samotný Stan Lee) a že postavy šíleně rychle melou pantem. Sem tam hodí nějakou nechutnou historku, sem tam řeknou naprosto šílený přirovnání, sem tam se prostě jen baví o popkultuře. Kdysi mi tohle přišlo fakt bomba, teď mě hodně dialogů a vtipů míjelo. Občas mě něco pobavilo a nudný film to rozhodně není, ale nadšení se teď už bohužel u mě nekonalo. Každopádně nejlepší je na filmu Jason Lee, a to je to jeho úplně první filmová role, kterou málem ani neodstal, protože na konkursu byl prý příšerný. Celkově slušná komedie. (7/10) ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jen na okraj k prodloužené verzi: Hodně se liší začátek, poměrně dlouhá scéna (ale nepříliš vtipná) uvádí zcela jiné důvody Brandiina zrušení cesty na Floridu a děj filmu má tak trochu jiný význam, zbytek filmu se ale už prakticky neliší. Všechna nejlepší místa obsahuje i původní verze, která je podle mě o dost svižnější. Pro fanoušky Kevina Smithe samozřejmě zajímavé, ale příště si Mallrats pustím radši zase v původní verzi. Prodloužená verze tak sotva za 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Brodie nosí košily Henry Hudson Regional, právě zde Kevin Smith maturoval. (TomikZlesa)
  • Postavy Brodie Bruce a T.S. Quint jsou odkazy na film Čelisti (1975), kde se dvě hlavní postavy jmenují Brody a Quint, žralok byl přezdívaný Bruce. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama