Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

sunwukung6 

všechny recenze uživatele

No tak tady jsem trochu na rozpacích.Nikdo z mých známých to nedokázal dokoukat do konce,já ano a musím přiznat,že jsem se občas i dobře bavil.Do odpadu tato komedie rozhodně nepatří,hlavně ten kdo tu píše,že to nepochopil tak má naprostou pravdu.Ony bláznivé komedie nejsou od toho aby se chápaly,ale aby člověk vypnul mozek a jen se tlemil kravinám.A tady to naprosto funguje. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení většiny, jsem čekal nudnou zhovadilost bez nápadité režie postrádající tempo, gagy atd. Ale musím se tohoto filmu zastat a když k němu nebudu přistupovat jako k obyčejné komedii, ale jako ke zfilmovanému bizarnímu comicsu a grotesce, kde jeden gag střídá druhý a celou stopáž není čas na vydechnutí - což byl zřejmě i záměr tvůrců, tak je to velmi povedené dílo a přibližuje se k filmům s účetním fantozzi, který ovšem nemá tolik gagů a občas se uchyluje k trapnosti, což tady nehrozí. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě je to úplná debilita, ale kdo zná comics Clever a Smart (u nás vyšel tuším v r. 1992), musí minimálně ocenit, jak věrný je ten film předloze - duchem i výtvarnou stylizací - pročež snese srovnání se Sin City. ;o) Ten comics byl úžasný tím, že v každém obrázku se odehrávala celá zběsilá groteska. Všelijaké děje v druhém plánu a promyšlené detaily rekvizit byly vlastně zábavnější než zápletka. Existuje i kreslený film (u nás na videu jako Mort a Phil), ale ten nemá zdaleka takové tempo a jako opus určený dětem hodně omezil všechny ty bizarní násilnosti. Agenti dementi jsou možná šílení, ale přesní. 60% ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplná, ale přesto těžce podhodnocená komedie s poněkud otřepaným tématem dvou neschopných agentů, kteří originálním způsobem zneškodní všechny protivníky a bla bla bla bla bla. Vtip filmu je založen na kombinaci úchylných masek, infantilního grafického, vulgárního verbálního a tomajerryiodního scénářového humoru, což sice ze začátku působí dost divně, ale pak jsem si zvykl a celkem se mi to líbilo a dost vtipů mně rozesmálo. Komedie je technicky provedena neuvěřitelně příšerně, ale to je záměr, takže jsem ochoten to akceptovat. Herecké výkony jsou úchylné, ale do kontextu filmu celkem zapadly. Scénář je sice poněkud překombinovaný, ale docela vtipný, a nikdy bych neuvěřil, že tahle hudba se vůbec k nějakému filmu může hodit, kombinace šansonů, španělských pohodových podivností a citací z Jamese Bonda je ale zajímavá. Film (ani komiks, který naneštěstí znám jen málo, ale jestli má podobný styl humoru, asi není špatný) rozhodně není pro děti, ale pro infantilní dospělé, kteří jsou navíc magoři. Pak se vám to třeba bude líbit, zvlášť s hodně dobrým dabingem pánů Krampola a Lábuse. - Co jste to namluvil domácímu, že nás nechal klidně odejít? - Zaplatil jsem. ()

bouncer odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tom mám myslet - není to rozhodně kýčovitá komedie (hurá), ale hlavně není vůbec vtipná. Opravdu dva nevtipní DEMENTI, kteří se nás snaží pobavit tím, že ze sebe dělají ještě větší UBOŽÁKY, nemůžou na mě zapůsobit jinak než - PROBOHA rychle pryč. A tak slibně to vypadalo na plakátech... Proč něco takového vzniklo, když už tu máme skoro sto let Laurela a Hardyho, kteří jsou stále milionkrát lepší... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama