Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

adamix 

všechny recenze uživatele

Je to totálna hovadina, ale zasmiať sa na tom dá (aspoň ja som sa smial). Možno väčšina užívateľov neznáša ten primitívny humor vôbec celý dej a tak. To pochopím, sám by som si nikdy taký film nepozrel. Ale už som to niekoľko ráz videl a dosť som sa bavil. Chápem, že je film v čiernom a chápem, že sa to niekomu nepáči. Každý má na to svoj názor. No nemôžem zabudnúť na chvíľe, keď som to pozeral ako malý a nemohol som sa od smiechu nadýchnuť. Nieje to zlé, ale ani dokonalé, a preto s týmto hodnotením (23%) súhlasím. No ja dám 3* a nejakých 60%. ()

DExUS odpad!

všechny recenze uživatele

Kto chce spáchať sebevraždu, tak tento film nesmie vidieť, zaspal by. Nudnejší a horší film som ešte nevidel. Škoda že nieje možné hodnotiť do záporu. Tak za tento absolútny S**T som zaplatil v pôžičovni peniaze, doteraz sa za to preklínam. Film je plný dobre spracovaných PC efektov ktoré slúžia na vyobrazenie extrémne nudných a otrepaných vtipov. Navyše, títo agenti naozaj vypadajú ako dementi. Neviem si predstaviť horší film. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Zatím dávám čtyři. Ono ne, že by se mi to samo o sobě tolik líbilo, ale šílenější film jsem nikdy neviděl - a věrnost skvělému komixu je až zarážející. Je pravda, že ve filmu to nefunguje tak jako v komixu, možná hodnocení časem snížím, ale jelikož teď nevím... 4, protože komix je super, žeru komix a tohle je komix :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasná blbosť ktorá nemá to ani hlavu, ani pätu, ale napriek tomu sa na to dá pozerať a ktorá pobaví. U filmov tohto druhu sa nemusí premýšľať, len sa baviť. Niektoré nápady sú dosť dobré a niektoré scény sú dosť šialené. Je to nezvyčajná komédia, preto hodnotím tak, ako hodnotím. V niečom to u mňa prekonalo aj šialenosti z komédií Leslieho Nielsena. Neviem si to vysvetliť, ale mám rád plno scén z toho filmu a v žánri komédie sa tento film vyšplhal v mojom rebríčku veľmi vysoko. ()

JamesRyan odpad!

všechny recenze uživatele

Názem naprosto charakterizuje celý "film". Pokud chcete zabavit dítě s mentální poruchou tak možná ale myslím, že ani tady by nesklidil úspěch. Ale rozhodně se dá použít jako účinný prostředek mužení. Donťute někoho se na ten film dívat v nepohodlném starém kině kde se nedá ani usnout a dokonale ho psychycky vysílíte. Stupidní dialogy, postavy a vlastně všechno. Ztráta času! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama