Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

honza7 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně měla poznámku, že jsem dětinský... Hádejte kdo dostal zákaz vstupu na můj bunkr na stromě?? Asi do takové nálady se musíte dostat, aby jste ocenili tento film. Jakožto vlastník jediného českého výtisku komiksu Clever a Smart a obdivovatel kresleného seriálu, jsem film velmi ocenil. Všechny postavy, jako by z komiksu utekly. Gagy jsou na úrovni jako pro dítě ze ZŠ, ale není někdy hezké, se jako dítě chovat a zasmát se takovým kravinám? Děj nic moc, ale některé hlášky nemají chybu. Jsem nadšený i po dnešní domácí repríze! ()

joywork 

všechny recenze uživatele

jeden z nejdebilnějších filmů,který jsem viděl jen proto, neb jsem si před cca sedmi lety koupil do PC první DVD mechaniku a chtěl si vyzkoušet grabování z DVD. V půjčovně měli na tomto médiu jen toto dílo, ostatní tituly byly půjčené.Celý víkend jsem trávil hezké chvilky při nechtěném sledování jednotlivých scén, což bylo sebetrýzněním nejvyššího stupně. O několik let později režisér Javier Fesser natočil výborný film Camino, k čemuž musím poznamenat, že tak diametrálně rozdílné a ve všem se lišící filmy od jednoho tvůrce jsem za svůj život zatím neviděl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasná blbosť ktorá nemá to ani hlavu, ani pätu, ale napriek tomu sa na to dá pozerať a ktorá pobaví. U filmov tohto druhu sa nemusí premýšľať, len sa baviť. Niektoré nápady sú dosť dobré a niektoré scény sú dosť šialené. Je to nezvyčajná komédia, preto hodnotím tak, ako hodnotím. V niečom to u mňa prekonalo aj šialenosti z komédií Leslieho Nielsena. Neviem si to vysvetliť, ale mám rád plno scén z toho filmu a v žánri komédie sa tento film vyšplhal v mojom rebríčku veľmi vysoko. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne až tak špatná komedie, jak by se mohlo zdát podle ne zrovna vypovídajícího hodnocení. Za velký problém osobně považuji už jen to, že film vůbec šel u nás do distribuce - přece jen, nemyslím si, že většina Čechů zná původní kreslenou předlohu (já sám jsem si ji před shlédnutím dohledával na internetu), což nám ostatně dokázali samotní distributoři překladem původního názvu "Velká dobrodružství Mortadela a Filemóna". Podobný osud potkal třeba i TIA - v originále název volně přeloženo znamená "Odborníci na nadpozemské vyšetřování", českým překladem se ale význam změnil, nehledě na to, že se jedná o malý překladatelský oříšek (viz odkazy). I tak je překvapivě dabing skvělý, a to především zásluhou pánů Lábuse a Krampola v titulních rolích. K filmu samotnému - u něj mě jen překvapuje, jak dokonale se povedlo vystihnout nejen výtvarnou stránku komiksu, ale i jeho poetiku, třeba narážení na politiku jakožto aktuální událost je poměrně častý jev předlohy, nejvíce mě ale zaujalo, jak se zde vypořádali s různými proměnami. Potěší i celkem slušné kulturní narážky - třeba Shawshank nebo Rocky, ale také španělská kultura (scénu popravy podkresluje i u nás známé hudební duo Baccara), základy díla ovšem nacházejme u Jamese Bonda, u kterého se autor inspiroval při vymýšlení některých postav (Ofélie), dokonce tu z něj zazní i slavná ústřední melodie. Humor díla zrovna nevyhledávám a některé situace jsem prostě odzíval (většinou ty, co mě přípomínaly italské filmy), na druhou stranu některé slovní či fyzické situace mě opravdu rozesmály - poměr dobrých a špatných vtipů byl dle mě cca 11:9. Pokud bych měl hodnotit jako samostatnou komedii, dal bych dvě hvězdy, jelikož mě film neurazil, ale za osvěžující zábavu bych ho nepovažoval. Se znalostí předlohy (byť jen minimální) ovšem scénky získávají nový rozměr, který ještě ocením jednou hvězdou navrch. Doporučené odkazy: http://www.mortadeloyfilemon.com/vineta/index.asp ; http://en.wikipedia.org/wiki/Mort_&_Phil ()

JamesRyan odpad!

všechny recenze uživatele

Názem naprosto charakterizuje celý "film". Pokud chcete zabavit dítě s mentální poruchou tak možná ale myslím, že ani tady by nesklidil úspěch. Ale rozhodně se dá použít jako účinný prostředek mužení. Donťute někoho se na ten film dívat v nepohodlném starém kině kde se nedá ani usnout a dokonale ho psychycky vysílíte. Stupidní dialogy, postavy a vlastně všechno. Ztráta času! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama