Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejvernejsi zpracovani komixu, ktere jsem kdy videl, a to tom neminim diskutovat ! Uchylnost, presne jak ma podle originalu byt. Prevest do realu uz tak sileny comix Clever & Smart je velmi obtizne, ale tady se to slusne povedlo. Kdo onen komix nezna, asi by se na to nemel divat. Kam se hrabou zpracovanim Spiderman atd. O vysoke kvalite svedci pet Goyu. Nemusite zoufat, ze podobnou vec uz neuvidite, chysta se pokracovani ! ()

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale jestli je to podle nějaké bláznivé grotesky či komiksu, tak by to možná prošlo jako animovaný film. Nevím zda to, že je to úplně trapné, bylo myšleno úmyslně a má to být vtipné, ale vůbec se to nepovedlo. K tomu laciné efekty a herci, jejichž rodiče snad byli sourozenci. Sice zajímavý dabing (myslím, že ty hlavní dva pošuky dabovali Lábus a Krampol), ale ani to tenhle paskvil nezachrání. Já nejsem nějaký páprda a zastánce suchého inteligentního humoru, já se zasměji i té největší absurditě, buranskému humoru nebo i něčemu, co je natočeno úmyslně tak, aby to vypadalo trapně a přehnaně, ale musí to být nějaký normální film! Tohle byla hrůza! ()

Reklama

honza7 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně měla poznámku, že jsem dětinský... Hádejte kdo dostal zákaz vstupu na můj bunkr na stromě?? Asi do takové nálady se musíte dostat, aby jste ocenili tento film. Jakožto vlastník jediného českého výtisku komiksu Clever a Smart a obdivovatel kresleného seriálu, jsem film velmi ocenil. Všechny postavy, jako by z komiksu utekly. Gagy jsou na úrovni jako pro dítě ze ZŠ, ale není někdy hezké, se jako dítě chovat a zasmát se takovým kravinám? Děj nic moc, ale některé hlášky nemají chybu. Jsem nadšený i po dnešní domácí repríze! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je teda superkokotina. Totální dno filmové tvorby. Nuda a trapnost se střídá neustále napříč filmem. Minutu od minuty je to neustále více blbé a více trapné a vy už si vlastně říkáte, že už to přece není možné, že to co jste právě viděli bylo naprosto to nejhorší, co si zvládnete představit. Film vás ale neustále překvapuje a posílá laťku trapnosti, demence, kretenismu, idiotismu a debility ještě níž a niž a níž. A tak to trvá až do samotného konce. Hodnocení odpad dávám nerad, neboť tímto hodnocením vyzvedávám tento film na úroveň ostatních snímků, které jsem obdařil stejným hodnocením, ale ve skutečnosti jsou nesrovnatelně lepší. Přesto zde toto hodnocení zanechám. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení většiny, jsem čekal nudnou zhovadilost bez nápadité režie postrádající tempo, gagy atd. Ale musím se tohoto filmu zastat a když k němu nebudu přistupovat jako k obyčejné komedii, ale jako ke zfilmovanému bizarnímu comicsu a grotesce, kde jeden gag střídá druhý a celou stopáž není čas na vydechnutí - což byl zřejmě i záměr tvůrců, tak je to velmi povedené dílo a přibližuje se k filmům s účetním fantozzi, který ovšem nemá tolik gagů a občas se uchyluje k trapnosti, což tady nehrozí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama