Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vánoce jsou svátky klidu. Rudy (Ben Affleck) to tak cítí. Po letech konečně prochází vězeňskou branou jako svobodný muž. Ovšem kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Tato (Charlize Theron) je nejen krásná, ale navíc disponuje agresivním bratrem ve vysokém stupni pošahanosti (Gary Sinise). Ten se svým kumpánem (Danny Trejo) právě plánuje velkou vánoční loupež. A Rudy má být její důležitou součástí. Tyto Vánoce moc klidné nebudou! A o velké překvapení pod kriminálním vánočním stromem rovněž nebudete ochuzeni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, skvělá Charlize a její proměna, dobrý též Sinise, kterému záporácké role sluší. Celkově by šlo o obstojný thriller nebýt toho zvratu v závěru. Ten je sice dost překvapivý, ale také poměrně nelogický a výsledné hodnocení sráží. Přesto spokojené tři*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám ten pocit že Ben Affleck fakt neumí hrát, nebo v tomhle filmu měl fakt debilní dabing. Možná bude na obou bodech něco z pravdy, ale fakt, že mu to hraní zas tak nejde dokazuje, že jsem se u tohohle filmu alespoň příjemně pobavil, protože nepřítel v roli Gary Sinise se opravdu poved. Škoda, že často hraje jenom zabijáky a různý ničemi, ještě že jsem si ho mohl vychutnat v Kriminálce: NY. Každopádně v tomhle kousku, který je docela průměr, ale špatným filmem určitě ne, jsem se docela pobavil. Sice to není žádný zázrak, ale koukat se na to docela dá, a příjemně to od začátku do konce utíká. Zázrak se prostě čekat nedá, možná tak jen nepatrné překvápko které potěší. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tady někdo něco doopravdy nezvlád (konkrétně scénárista). Ani víc než slušný obsazení nemůže vykompenzovat tak pitomej, předvídatelnej a hlavně nudnej děj. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tak tento thriller ma i ke prumernym filmum dosti daleko. Jakoby scenarista svoji bezradnost chtel zakryt neustalimy kotrmelci v deji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Silver Bells - Ray Evans and Jay Livingston ,2. At Last - Etta James ,3. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow - Dean Martin ,4. Rockin' Around the Christmas Tree - Brenda Lee ,5. Joy to the World - (Traditional) ,6. We Wish You a Merry Christmas - (Traditional) ,7. What Christmas Means to Me - Stevie Wonder ,8. Love Rollercoaster - Ohio Players ,9. Festive Medley ,10. Little Drummer Boy - Sorrow ,11. Little Drummer Boy - Percy Faith ,12. Jingle Bells - (Traditional) ,13. Reindeer Games , ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadočekávání dobrej thriller a dokonce i Ben Affleck, kterej neni rovna nejlepší herec, tady je dobrej a vůbec filmu neškodí, taky tomu výrazně pomohla Charlize Theron, která je skoro vždycky báječná a i tady hraje nadprůměrně. Celý děj neni nalinokovanej od začátku do konce, jako ve většině podobných filmů, ale najdou se tady i dobrý dějový zvraty, nedá se říct že by byly úplně nečekaný, ale někdy jsou udělaný pěkně. Jedině konec, kdy rodává ty prachy je dost dobilní, nevim kterej zloděj by to udělal, ale jinak pro mě docela překvapení ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který snad nenechá nikoho chladným. Ale jak se tak dívám na ta hodnocení kolem, je tady pěkná kosa. Frankenheimer umí, Affleck se snaží, Sinise hraje, na Theron se pěkně kouká a celé to letí strašně rychle. Po chvíli je všemu konec a já chci přídavek. Výborný konec, takový film jsem nečekal. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som, ze to bude väcsia blbost podla hodnoteni, ake som tu nasiel, ale ono to zase az take zle nie je. Samozrejme pokial nemate radi Afflecka, tak sa ani necudujem. Gary Sinise si tu zahral zaporaka a dobre mu ta uloha padla, nakoniec ho z dlhymi vlasmi poznam asi len z FORRESTA GUMPA (1994) alebo este z filmu VYKUPNE (1996) taktiez v ulohe zaporaka. Co je ale dolezite, film ma svizny akcny dej, ani chvilu som sa nenudil, je tam par zvratov, ale zaver bol uz tak prehnany, ze mi to vsetko nedavalo zmysel. Charlize Theron je ako vzdy krasna, samozrejme okrem ulohy vo filme ZRUDA (2003) a preto sa divak pyta, preco by tak krasna zena mohla mat zaujem o nejakeho väzna? Ze by o nu nikto iny nemal zaujem? Reziser John Frankenheimer ma za sebou par skutocne kvalitnych filmov: napriklad MANDZUSKY KANDIDAT (1962), FRANCOUZSKA SPOJKA 2 (1975) alebo RONIN (1998)... 27.08.2009 ____Ben Affleck - (Rudy Duncan) +++ Gary Sinise - (Gabriel) +++ Charlize Theron - (Ashley) +++ James Frain - (Nick) +++ Danny Trejo - (Jumpy) +++ Dennis Farina - (Jack Bangs) +++ Ashton Kutcher - (College Kid) +++ Isaac Hayes - (Zook) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Cítím se, jako hlupák. Ne proto, že by se mi ten film nějak extra líbil a já bych mu musel tudíž dát pět hvězd, ale proto, že jsem Charlize a Garyho absolutně nepoznal. Fakt ne. Věděl jsem, že oba odněkud znám, ale klidně bych se vsadil, že to nejsou oni. A ejhle… :-) Jinak film jako takový je vcelku snesitelný. Jistě, má hodně logických kiksů (proč furt s sebou tahali Afflecka? Proč ho normálně nesejmuli, že? :-)) ale má taky celkem dobrou pointu a fakt nečekaný konec… A tyhle dvě věci mě přiměli, abych přidal jednu hvězdu, takže za 3. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V případě Ronina se rozhodl, že to těm mladým ještě za důchodce natře. A docela se to Johnu Frankheimerovi povedlo. Jenže pak si vybral ještě příběh vězně, který si kvůli ženské vypůjčil nebezpečnou identitu svého kamaráda z lochu. Podsvětí se začíná ozývat a tahle květinka s tváří Charlize Theron má psychopatického bratra, který se s dalšími kumpány chystá na vykradení kasina, ve kterém jeho spoluvězeň kdysi pracoval. Plány se začínají hroutit, útok na staromódní akční thriller s několika překvapeními stejně tak. Scénář Ehrena Krugera (stojí za třetím Vřískotem a několika Transformery) je sice efektní, ale se snahou šokovat tvůrci neumějí zacházet. Je to konstrukt jak Brno, když třetí pointu vystřídá čtvrtá a pátý zvrat další, je něco špatně. A navrch všichni mají tendenci vysvětlovat, jak to všechno dokonale naplánovali a jak toho druhého utáhli na vařené nudli. Veselé krvavé Vánoce si představuju jinak. Dietní tři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer se pomalu loučil s filmovým světem a dva roky po vynikajícím Roninovi se na stará režisérská kolena pustil do příběhu, který mixuje omšelý zlodějský žánr s mistrovou oblíbenou akcí. Bohužel se mu to nepovedlo a my, jeho příznivci, můžeme být jedině rádi, že si reputaci ještě dokázal napravit minipříspěvkem do série Hire. Falešná hra by zpočátku mohla být celkem zajímavá, ovšem Ben Affleck svým spolehlivým neherectvím tyto pasáže zrovna dvakrát koukatelnými nedělá. Postupem času se z filmu veškerá zajímavost vytrácí a nastupuje nuda okořeněná nelogickými scénáristickými zvěrstvy a završená závěrečnou směšnou akcí v kasinu (Probůh, tohle že točil TEN John Frankenheimer? I to s rumovou pistolí?) a posledním zvratem, za který by se nemusel stydět ani Jára Cimrman v nejlepší formě. Zklamání se tedy konalo velké… A to jsem ani nečekal bůhvíjak světoborný film.__P.S. Dost vadil i fakt, že na DVD nejsou české titulky, ale jen náš, neskutečně šupácký a odfláknutý dabing... Jenže za to tvůrci nemohou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck opravdu neumí hrát anebo byl ten scénář, postavy a dialogy tak špatně napsané. Poznat na Benu Affleckovi že lže je tak samozřejmé jako objednávat si pivo v hospodě. Jediné co filmu nelze vytknout je fakt, že se nedá říct že by mě nudil. Film odsýpá solidně, nakonec příjdou i nějaké ty nečekané zvraty, jak už to v loupežích ostatně bývá. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Už je to pěkných pár let, co jsem tenhle krimi (?) thriller (??) viděla, detaily si příliš nepamatuju, ale reprízám se poctivě vyhýbám. Možná bych po prvním (a posledním) podívání dala i tři hvězdičky, přesto mě na tomhle výtvoru cosi příšerně iritovalo, snad nesympatický frajírek Ben Affleck, snad dementní chování postav, nevím už přesně. Každopádně tenhle film netoužím a nehodlám vidět znovu. 39% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najobľúbenejších filmov môjho detstva. Taktiež z kategórie Vianočných. Opäť ma mrzí to, čo ani neviem poriadne vysvetliť - že tento film, ako mnoho ďalších sa nesnažil o získanie Oscarov, je jednoduchý - no a cez to všetko ho množstvo ľudí nízko hodnotí, lebo čakali niečo veľkolepé. Pritom je to neuveriteľná oddychovka. Taktiež ako som spomínal, hodí sa aj k zimným večerom. Film sprevádzajú vianočné songy a konkrétne na konci filmu dokonca moja najobľúbenejšia vianočná pieseň - Little drummer boy, bez ktorej sa moje Vianoce nemôžu zaobísť. No a nesmiem zabudnúť napísať, že na záver nás čaká celkom zaujímavý plot-twist - a to ja veľmi rád. Ben Affleck je podľa mňa výborný herec, aj keď vo svojom mladom veku vyzerá ako debilko, ale viac ma mrzí že mnohí sa vyjadrujú že nevie hrať, prípadne že je to chyba toho, že hrá v samých hrozných filmoch. Čo je podľa dosť vzdialené realite. Tak ak ste tento film ešte nevideli, pripravte si ho na zimné dni, keď bude za oknom chumeliť. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Falešná hra je lehce nadprůměrný snímek o plánovaném vyloupení jednoho kasina. Co rozhodně není nadprůměrné je skvostné herecké obsazení tohoto krimi-thrilleru. Musím konstatovat, že všichni včetně Afflecka hráli na jedničku. Charlize byla opět skvostná a bejt zavřenej pár let v chládku a ona na mne čekat před branou věznice, neváhám ani milisekundu .... Gary Sinise (od Gumpa mu doma neříkáme jinak než poručík Dan :-)) zde skvostně zase jednou zahrál hustýho pošuka . Osobně se divím celkově nízkému bodování, film by si zasložil být v červeném hodnocení. Děj má několik zvratů, nepostrádá akci a divák do poslední chvíle spolu s Affleckem netuší, která bije. Dávám tři kovbojský klobouky. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +zápletka, nenudí -těžko říct, dejte rejžovi jiné herce a budete mít jiný film/// Koukatelný. Překvapivě. A aji Beník se dá. I když mě hlavně nalákal Gary Sinise jako záporák a Charlize Theron jako ... no však uvidiíte. No a potěší taky Dennis Farina a Danny Trejo a taky se tam mihne Ashton Kutcher. Po téhle stránce tedy spokojenost. A vlastně celkově docela spokojenost. Prostě neurazí./// Celkem 66%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pánové Affleck a Sinise jsou děsně hamižní, jinak si opravdu neumím vysvětlit, proč podepsali smlouvu na něco takového. Oba hrají, až se z nich kouří, ale díky scénáři od retardovaného dorostence, který si zřejmě šlehl, opil se a pak se jal drásat životní dílo, vlastně není moc co hrát, aby to nevyznělo trapně. ()

Reklama

Reklama