Reklama

Reklama

Nejhorší obavy

  • USA The Sum of All Fears (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jack Ryan představuje populární postavu tajného agenta CIA ze špionážních románů Toma Clancyho. Románová řada s životním příběhem tohoto výjimečného analytika si rychle získala své věrné čtenáře a dočkala se několika filmových zpracování. Jack Ryan se na filmovém plátně poprvé představil ve strhujícím thrilleru Hon na ponorku (1990), následně zmařil teroristický útok IRA ve Vysoké hře patriotů (1992) a čelil kolumbijské drogové mafii i zrádcům v řadách zpravodajské služby v Jasném nebezpečí (1994). Po několikaleté přestávce se Jack Ryan objevil znovu v akci ve filmu Nejhorší obavy (2002). Po Alecu Baldwinovi a Harrisonu Fordovi se role neohroženého agenta zhostil Ben Affleck. Setkáváme se s ním v pozici nastupujícího analytika CIA a specialisty na politické poměry v bývalém Sovětském svazu, kde se právě ujal moci nový ruský prezident. Ryan o něm před časem napsal odbornou studii, a proto se vydává s americkou delegací na zdánlivě rutinní inspekci ruských nukleárních zbraní. Během ní ovšem vychází najevo, že zmizeli tři elitní ruští fyzici, kteří jsou schopni sestrojit atomovou bombu. Politické napětí mezi oběma velmocemi narůstá a nejhorší obavy z nové studené války se naplňují. Když dojde ve Spojených státech k atomovému útoku, Rusko se jeví jako jasný viník. Svět se ocitá na pokraji jaderné katastrofy a Ryanovi zbývá k jejímu odvrácení zatraceně málo času. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (364)

predators 

všechny recenze uživatele

Fuck offf i s novým csfd!!!! Jo, promiňte, že hned na začátku volím tak tvrdá slova, ale jelikož jsem ještě neměl hodnocený tento film a zároveň napsaný komentář, tak se mi vše smazalo! No, nebudu se znovu rozepisovat, stejně už by to nebylo ono. Takže to shrnu jednou větou...vynikající napěťovka až do samotného konce, která ve mně zanechala docela slušné opotstatnělé obavy z toho, kdyby to všechno bylo live. 80% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Phil Alden Robinson dokázal transformovat průměrnou ghostwritervskou clancyovku v film, kde a) Ben Affleck výtečně hraje b) Morgan Freeman ani v mentorské roli není sebeméně otravný c) ruský prezident je fyzicky atraktivní d) střih na hudbu a závěrečná sekvence s prostřihem na výstřely a podpisy (pen is mightier than sword?) je geniální e) dokáže i po konci bipolarismu vykřesat uvěřitelný, napínavý boj mezi uranovými velmocemi f) starosvětská olsschool atmosféra parádně kontrastuje s technologicky vyspělým lookem a videoklipovým střihem g) i ti nejvyšší hodnostáři CIA mají smysl pro humor. Phile, koukej se probudit ze zimního spánku. Jack Ryan už podupává před trailerem a já před kinem, protože sledovat práci analytika mi připadá stokrát zajímavější než koukat, jak agent v terénu sprintuje a střílí:) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to má ten pyrotechnik napísané vzadu na chrbte?“ – „Ak ma uvidíte utekať, snažte sa ma predbehnúť.“ Má to "to", čo predchádzajúcim filmovým ryanovkám (JASNÉ NEBEZPEČENSTVO, HRY PATRIOTOV) chýbalo. Dobrý príbeh, kvalitnú réžiu a nezabudnuteľné scény. Phil Alden Robinson (POLE SNOV, SLIEDIČI) je osobitý režisér. Jeho snímky oplývajú zvláštnou nadpozemskou atmosférou a NAJVÄČŠIA HROZBA nie je prekvapivo výnimkou napriek tomu, že je to "len" špionážny akčný technotriler. Výborný Affleck ako začínajúci Jack Ryan (jedná sa teda o prequel k hore spomenutým kúskom, ako i k McTiernanovej HONBE NA PONORKU, kde Ryana stvárnil Alec Baldwin), silné herecké obsadenie (Liev Schreiber dôstojne nahradil Willema Dafoea, ktorý tajného agenta Clarka stelesnil v JASNOM NEBEZPEČENSTVE, ale dobrí sú aj Morgan Freeman ako ľudský šéf a James Cromwell ako prezident), pôsobivé a mrazivé realistické scény (štadión), vynikajúca akcia a znepokojivá politická hi-tech atmosféra ustavičného ohrozenia v dobe "veľkého brata", vinou ktorého sa nič neutají. Scéna nukleárneho výbuchu je zatiaľ druhou najlepšou, akú som kedy vo filmoch videl (prvou je samozrejme T2). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

600set stran knihy vměstnat do jednoho filmu opravdu nešlo i když se s tím tvůrci snažili hrdinně poprat a nakonec nechali vzniknout napínavý politický thriller s originální zápletkou A LA Tom Clancy, kterému tato kniha vyšla již v roce 1991 a která se stala nadčasovou v tehdejší době, jenomže jisté napětí mezi Západem a Východem roste a bude růst neustále. Některé scény jsou výborně natočené a nádherně mi ve příběhu splívali, ale u filmu jsem se chvílemi i nesnesitelně nudil a nakonec čekal, až se samotný DEFCON vyšplhá na nejhorší možnou hladinu, tedy 1, aby nakonec začlo to pravé peklo, což se podařilo a druhá půlku vcelku svižně odsejpá. K Nejhorším obavám se hodí tento citát řekl bych oprávněně. "Mír je, když se střílí jinde" - G. Laub ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WELCOME TO THE CIA, SPORT." ------------ Pre mňa osobne najlepší filmový Tom Clancy. Má grády, je na vysokej úrovni po technickej stránke, vizuálne značne vypiplaný, luxusne obsadený starými pardálmi, Schreiber mi asi prvý krát v živote nevadil, práve naopak, Ciarán Hinds je frajer, 10 minút pred poslednými 10 minútami som bol napätý ako nikdy a pri jednej scéne s Morganom som sa dokonca zarehotal ako kráľ. Na margo autentickosti a debát o tom, či sa môže reálne niečo takéto stať, príp. koľko logických dier a nereálností scenár mal, k tomu poviem len jedno – nie každý film môže byť Bourne. A vlastne nie je ani dôvod nejak extra brániť scenár, je predsa teoreticky plus-mínus rovnaký ako Dr. Divnoláska a ten nikomu nevadil, všakže? ... ♪♫ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (19)

  • Tom Clancy se v úvodu DVD komentáře představuje jako autor knihy, kterou režisér ignoroval. Naráží na to, že si tvůrci z jeho rozsáhlé předlohy vybrali vlastně jen kostru, řadu věcí a postav změnili či úplně vypustili. (D.Moore)
  • Letoun, se kterým prezident odlétá po výbuchu bomby, je Boeing E-4B Nightwatch, létající velitelské stanoviště, které má primárně sloužit prezidentovi USA v případě jaderné války. Neoficiálně se mu také přezdívá „doomsday aircraft“ (letadlo soudného dne). Celkem byly vyrobeny 4 tyto letouny, přičemž jeden z nich je neustále v pohotovosti připraven pro prezidenta USA k okamžitému použití a doprovází ho na všech vnitrostátních i zahraničních cestách. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Zemřel Tom Clancy, autor Jacka Ryana

Zemřel Tom Clancy, autor Jacka Ryana

02.10.2013

Smutná zpráva pro milovníky špionážních thrillerů. Jeden z nejuznávanějších a nejúspěšnějších představitelů žánru zemřel včera ve věku pouhých 66 let. Clancy se proslavil romány z období tzv. studené… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama