Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekala více. Herecky je to zahrané skvěle, i když mám v poslední době pocit, že Jessica Chastain je všude a ve všem, takže možná už je jí na mě všude moc a byla mi kvůli tomu lehce protivná. Nicméně Eddie je skvělý. Tempo filmu je ale docela pomalé, na to o jakém tématu film pojednává. Dalo by se to určitě natočit napínavěji a zajímavěji. Většinu filmu jsem se i dost nudila. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dobrá sestra má skvělé herci, kteří předvádí výborné výkony, napínavou atmosféru a i dechberoucí okamžiky. Škoda, že je tento film tak zbytečně dlouhý. Kvůli tomu ztratí divák na chvíli pozornost a vypadne z té husté atmosféry. Je to tak velké mínus, celkový dojem znehodnocuje až jen na hranici lehké nadprůměrnosti. Když si však uvědomím jaké výkony předvedli Jessica Chastain a Eddie Redmayne, tak nemohu dát méně jak čtyři hvězdy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Charles Cullen byl americký vrah co zabíjel lidi v nemocnicích.  Film je natočen podle knihy Dobrá sestra proto i ten název. Chlápek dělal v 9 nemocnicích a tam zabíjel lidi v těch nemocnicích ho z toho podezřívaly (kamery asi nikde nebyly) , ale neměly důkazy tak ho vyhazovaly a on chodil do dalších až v jedné ho vyhodily a pak jedna sestra co se s ním baví ho ´´přinutila,, mluvit a on dostal doživotí.  Říká se, že zabil až 500 lidí (to je podle mě moc to vychází na více jak 60 lidí na jednu nemocnici) , ale přiznáno mu bylo 29.  Film je to dobrý bohužel opět obsahuje tentokrát feministickou propagandu kdy ženské řeší , že žádný chlap nemá právo dělat soudce, že to může dělat jen ženská  (takhle to přesně nezazní, ale vyzní). Hlavní herec v pohodě vypadá úplně jak ten vrah  a film lepší průměr. 80 procent Kdyby si někdo chtěl počíst tak tady https://zoom.iprima.cz/zajimavossti/seriovy-vrah-charles-cullen-191995 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že tempo filmu je pomalé, ale režisérovi Tobiasovi Lindholmovi treba priznať zásluhu za to, že z neho urobil temné a zlovestné cvičenie, ktoré drží publikum v napätí i napriek tomu, že vieme ako tento príbeh dopadne. V tom mu ohromne pomáhajú talentovaní herci Jessica Chastain a Eddie Redmayne, ktorí podali výborné výkony a chytľavé dialógy. V scénach v nemocnici, úmrtiach a nasledujúcich výsluchoch sú prvky realizmu, ktoré ma dosť bavili. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama