Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (152)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Točit komedie o Vánocích, zejména v USA je patrně velice těžké. Můžete buď natočit slzotvornou romanci o tom, jak se o Vánocích mají všichni rádi a jak k sobě najdou cestu a jak bla, bla, bla ... Nebo můžete jít jinou cestou a pěkně si z Vánoc vystřelit a tenhle svátek shonu a blázince zesměšnit, jak se o to před časem pokusili tvůrci komedie "Vánoční prázdniny" s Chevy Chasem (jiný film, "Santa je úchyl" jsem neviděl). Problémem však bývá fakt, že ač se občas najdou i další tvůrci, kteří se touto cestou vydají, nakonec stejně sklouznou k té první cestě (např. Rolničky kam se podíváš). "Přežít Vánoce" má k té druhé cestě pěkně našlápnuto už v úvodní scéně během titulků - pokud jste viděli film na DVD a shlédli bonusové materiály, konkrétně alternativní úvodní scénu, můžete jen litovat, že tvůrci nezvolili nakonec právě ji, je totiž ještě mnohem černější, než ta oficiální. Film oplývá celkem vtipnými pasážemi, aby nakonec sklouzl do sladkobolného usmiřování jisté rodiny právě během štědrého dne. Takže bohužel opět sklamání. Ale možná mají tvůrci v Americe zakázáno zesměšňovat tento (pro ně patrně posvátný) svátek. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Průměrná vánoční komedie s docela trapným Benem Affleckem, ale jinak několika dobrými hláškami. Dá se na to koukat - ale jen o Vánocích... ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Rodina, ve které to už nějakou dobu skřípe a která se dá dohromady díky kouzlu Vánoc, důraz na rodinné hodnoty, pár trapných vtípků, pár docela ucházející vtípků, všude zářící vánoční výzdoba, v průběhu se přidá love story, na konci nějaké to poučení a samozřejmě nemůže chybět šťastný konec. No, je to americká vánoční komedie jak vyšitá, z čehož plyne, že je to čistočistý průměr. Ale že jsou ty Vánoce, tak dám 3*. I když upřímně, je to tak na 2 a půl. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná vánoční oddechovka se sympatickým hereckým obsazením. Kýčovité, přehnané, nadnesené, ale milé. Kdo čeká propracovaný příběh, tak asi moc nepochodí, je to místy opravdu hodně naivně natočené, ale své si to splní a až zase příští rok propadnu do vánočního sentimentu, tak si to klidně pustím znovu. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná vianočná komédia, kde chlapík, ktorého opustí priateľka si nájde a kúpi náhradnú rodinu počas vianoc ,aby neostali sám 3* ()

Arrow 

všechny recenze uživatele

Znám lepší vánoční komedie. Navíc nechápu, proč Affleck vzal tuhle roli. Dělá ze sebe vola a pak je zase pan chytrej. Bene, Bene, jde to s tebou z kopce. ()

Chamyl odpad!

všechny recenze uživatele

Další (jako obvykle) nezdařená "benaffleckovina". Pokud budou televize dávat o svátcích především takováto díla, pak u diváka půjde opravdu zejména o přežití vánoc. Proboha, proč mají někteří filmoví tvůrci pocit, že na Vánoce lidé vydrží všechno? ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Podpriemerna vianocna komedia s Benom Afflecom. Som uz zvyknuty na tie jeho hrozne vyrazy tvare a zvyseny hlas co poklada asi za herecke umenie, ale v tomto filme to doviedol do takeho stadia az je to smiesne :) Gandolfiniho hlasky nemaju chybu a zas tak hrozny film to nie je skoda len toho slabeho sablonoviteho zaveru. ()

departed odpad!

všechny recenze uživatele

Vánoční peklo. Naprostá stupidita s idiotským scénářem a ještě horším provedením, které se veze celých devadesát pekelných minut, dokud nedojede do absolutně kýčovitého konce, který měl tuhle hrůzu ukončit daleko, ale daleko dřív. Tyhle Vánoce jsem holt nezačal dobrým vánočním filmem. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

V správny čas to malo celkom spokojný efekt. Vo filmoch tohoto druhu nečakám nič výnimočné, ani nejaké zázračné výkony ,aj kde ide o vianočný kúsok. Milé obsadenie pochvaľujem. Kopa klišé, nevtipný humor, ale atmosférou zahreje. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Film u kterého se Vám nechce na ovladači drtit tlačítko stop nebo pause není z mého pohledu blbost. Možná to byl kasovní propadák, ale těm dnešním lidem se stejně nikdo nezavděčí. Já jsem se příjemně bavil. Ben Affleck není můj oblíbený herec, ale docela to s ním šlo v tomto případě vydržet. Jsem rád, že jsem nedal na hloupé komentáře (například Lima) a podíval se na tuto příjemnou komedii. Vlastní názor by si měl každý udělat sám, ne se nechat strhnout davem. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Film působí dojmem, že někdo dostal poměrně zajímavý nápad, ale jeho realizace narazila na naprostou neschopnost z toho cokoli vytěžit. Ani smysluplný příběh (který v podstatě zachraňuje jen myšlenka vyslovena na závěr - "Já tady za existenci rodiny platím a ty se jí chceš vzdát?") ani humor (ten se nekoná vůbec) a dokonce ani vánoční atmosféra, která vždy nějakou tu hvězdičku v hodnocení obvykle přidá. Z herců to pak zachraňují James Gandolfini, který se role táty mourouse, ale správňáka zhostil se ctí, a Christina "Melounek" Appelgate, jejíž postava měla aspoň nějakou duši a které bych moc přál konečně roli v nějakém pořádném filmu. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka to nie je tak hrozné, ako to tu bolo toľkokrát proklamované. Typický vianočný film s hlúpučkym a detsky naivným scenárom, ale čo ste mohli čakať viac? Takýchto príbehov sú stovky a pre mňa je tento rozhodne nadpriemerom. Už len kvôli skvelému Gandolfinimu a okúzľujúcej (ale rovnako ako scenár hlúpučkej) Jen Morrison. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Vtipná vánoční pohodovka s dost ujetým námětem, ale slušně zahraná (až na Bena) a hýřící docela velkým počtem vtipných momentů. Dolů to sráží ta jasná a každoročněfilmová vánoční moralitka a hlavně závěrečný pohled do bistra, kde jsou všichni v páru a šťastní. ()

Reklama

Reklama