Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Recenze (240)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, když se k hororovému žánru dostane někdo, kdo ho vůbec nepochopil. Osobně se tvářím, že tahle kravina neexistuje. 1 a 1/2*... ()

tron 

všechny recenze uživatele

V minulosti som trochu frflal na trojku a hlavne na štvorku a päťku, ale po skúsenosti so šestkou (a dvojkou) treba povedať, že oproti nej sú to učinené žánrové hody a zázraky. Šestka je úplne mimo. To, že vyzerá nahovno po vizuálnej stránke (ako nízkorozpočtový televízny film s príšernými trikmi) je dôležitá vec, ale nie najväčší problém. Najväčší je v scenári, ktorý je skutočne odpadový (až na istý rodinný twist) a v hercoch, ktorí sú hrozne zlí. Jedinou výnimkou je starý Yaphet Kotto z Votrelca (pričom Roseanne, Tom Arnold a Depp majú len cameá). Nie úplne od veci zaujímavosťou je, že Englunda tu môžete vidieť aj v nezamaskovanej úlohe. Čo síce bolo obľúbeným trademarkom série aj v minulosti, ale tentokrát hrá Freda Kruegera pred upálením. Gore je tu minimum, vlastne ani neviem, či je šestka horor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, na co tu kazdej nadava, me to naopak prijemne prekvapilo. Jasne, pribeh uz je lehce pritazenej za vlasy, i kdyz napad na deset let pote a mesto bez deti je docela fajn, ale na druhou stranu se ukaze spousta veci z Freddyho mladi a jak vlastne "vzniknul", herci sice nic nehrajou, ale aspon jsou vcelku sympaticky, strihne si tu cameo Depp, smrti neni moc, ale jsou napadity a Freddy je proste takovej hlaskujicic frajer. Na to, ze se jedna o 6 dil a v podstate zaver serie to je solidni a ty 4* to da. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hrozně nahoru-dolů, ale nevidím to s ním až tak bledě. Horor jde stranou a příběh je na jednu stranu fakt stupidní, ale na druhou i docela zajímavý. Zápletka stručně: Freddy má problém, došly mu děti ve Springwoodu. Takže posledního přeživšího použije jako návnadu a pošle ho mimo město... Motají se sem sračky jako ‚dream people‘ – nějací démoni nočních můr, kteří našli největšího možného chlíváka právě ve Fredovi a to díky nim získal ony nadpřirozené schopnosti. A dost přitažený za vlasy mi přišlo vyvraždění mládeže celého městečka, aniž by se o tom doslechlo blízké okolí... Ale tak co no. Naopak k zahození nejsou náhledy do jeho minulosti (žena, dítě), i když to už je asi moc Roba Englunda bez masky (která mi teda tentokráte přišla podezřele gumová). Z Kruegera už je tady vyložený komik a sviňák v jednom. Hrátky s nahluchlým typem, videohry s jiným, létání na koštěti (krátký, ale náhodou stylový!), machrování že ho nic nezabije... – to vše je dobrá sranda. Nepovedlo se obsadit dva hlavní charaktery (John, Maggie), ovšem zase tu jsou dvě povedená camea (Depp, Cooper). Je to slátanina, některé efekty nestojí za nic (asi kvůli 3D), a k ‚true‘ to má daleko, ale prostě nevidím důvod proč to poslat do sraček – místy jsem se štval, místy (častěji) jsem se bavil. Druhý díl pro mě zůstává nejhorším, a to ani ten nebyl nijak katastrofální. 5,5/10. „Every town has an Elm Street.“ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime time, Bitch!" Po všem tom upalování, pohřbívání a svěcené vodě se Freddyho přízrak znovu vrací, aby shodil všechnu svou zbývající čest, vážnost, a pořádně se ztrapnil. Krueger už nemá koho vraždit, ve Springwoodu zůstali jen mentální dospělí, a tak si krátí čas trýzněním jak posledních dětí, tak hlavně samotného diváka. Jedna z nejslavnějších hororových ikon totiž schytala na postu režiséra nemožnou ženskou, která se rozhodla sérii ukončit a znásilnit. Freddy tu už vystupuje coby pouhá komická figurka s pochmurnou minulostí, jež neměla být nikdy odhalena... alespoň ne takhle. Kruegerova maska je zase o něco jednodušší (rozuměj ošklivější) a "speciální efekty" stojí tentokrát za hovno. Paradoxně nejlepší na snímku jsou tak závěrečné titulky, ve kterých se promítají nejlepší momenty z celé série. Člověk si při nich vzpomene na všechny ty krásné chvíle, u nichž nás Fred královsky bavil. R.I.P. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totální sračka a zdaleka nejhorší Noční můra. Zatímco i ty slabší díly série měly aspoň slušnou atmosféru a nápady, tady je všechno špatně. Neschopná režisérka se snaží dát filmu odlišný vzhled, ale funguje to jen v samotném úvodu v letadle. Atmosféra nulová, mizerní herci, trapný scénář, béčková režie - vrcholem všeho špatného je závěr natočený "revoluční" technologií 3D. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už to není ani zdaleka ono. Já se musím přiznat, že napoprvé jsem si to docela užil, ale později mě to velmi rychle přestalo zajímat. Freddy to pořád táhne, ale už to není moc zajímavé ani nápadité. Každé téma se dá vyčerpat. Hororové vyvražďovačky zvlášť. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mám rád JAnův koment, i když osud paní Talalay mi až tak moc na srdci neleží. S Freddym je to jiné, nějak ale nakonec asi zemřít musel. Ano, čtete dobře. Musel zemřít s osmdesátými lety - do žádných jiných se totiž nehodí. To koneckonců ukázal už tento zoufalý film, stejně jako třeba nedávný pokus o kotelníkovu resuscitaci. Děkujeme ti, Freddy Kruegere, za to, žes nás tak krásně strašil a bavil v 80. letech. V letech, ke kterým už budeš patřit navždy; v letech, díky nimž jsi se zaslouženě stal součástí popkultury. Nikdy nezapomeneme na ten nádherný pocit nebezpečí, v němž jsme se cítili při sledování x-tých VHS kopií Tvých děsuplných vylomenin. Takových, jaké jsi předváděl v jedničce, trojce, čtyřce a tak trochu i v pětce (dvojku milosrdně opomineme). Zažili jsme s Tebou ty nejkrásnější a nejzábavnější noční můry, jaké dala kinematografie světu. Zemřel jsi s osmdesátými lety, a stejně jako ony zůstaneš navždy v našich srdcích. Momentů, na které budeme vzpomínat, je mnoho. Ale jeden z těch na první pohled nejvíce překvapivých - nevyslovené přání Alice u kašny v závěru The Dream Master - se v rámci Tvého nekrologu hodí připomenout asi nejvíce. Jenže jak napsal Stephen King: "Co jednou zmizí, nemůžete přivést nazpátek." A jak jsme se několikrát přesvědčili, není možné přivést zpátky ani Tebe. Řeka, do níž jsi se sobě vlastním ďábelským šarmem tak elegantně vstupoval, už uplynula. Zbyly nám jen vzpomínky a nostalgie při oprašování DVD s Tvými starými kousky. Sbohem navždy, démonický taškáři! A pozdravuj v pekle. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šestá a pravděpodobně nejzatracovanější Noční můra bývá často kritizována za chybějící atmosféru, nesympatické postavy, hloupý scénář a případně nulové přínosy v rámci celé série. Nebudu tyto body vyvracet, ale v žádném případě je nepodpořím. Zůstat věrný původní myšlence a přitom přijít s novým přístupem k tématu je těžké, zvláště pokud se jedná o tak pokročilé pokračování. Freddyho smrti se to ale podařilo. Jistým způsobem zde napomohl feeling raných let devadesátých, ale o to hlavní se postarali tvůrci již při psaní scénáře. Rozhodli se znovu zapátrat ve Freddyho osobním životě, což sice může být otravné, ale pokud je to podpořeno povedenou dějovou linií tak proč ne. Děj pátého pokračování je dobře zvládnut po rytmické stránce. Jedním z důvodů může být slušná rozmanitost lokací, ale tím důležitějším je vrstvení děje. Tentokráte se totiž krom klasické snové a reálné pasáže dočkáme i retrospektivní roviny odkrývající život hlavního antihrdiny. Přestože jednotlivá zabití trvají delší dobu (zvláště v porovnání s vraždící mašinerií ve čtyřce), mají slušný drajv; prostě to šlape. Proč tomu tak je lze velice dobře vidět například ve scéně, kdy se Fred pustí do chlapce s naslouchátkem. Ta je poměrně různorodá, co se prostředí týče, dokresluje postavu, navíc je v ní dobře dávkován humor. A právě ten může být další rozporuplně přijímanou věcí v této Noční můře. Bez přílišného přehánění se totiž dá označit za přehnaný, až šaškovský, což některým fanouškům může připadat jako troufalost. Největším průšvihem je pak trojice duchů, díky nimž získal Freddy své schopnosti. Páté pokračování Noční můry bych tedy neviděl nijak černě, spíše naopak. Díky výše uvedené scéně, videoherní vraždě a poměrně slušnému finále rozhodně je na co vzpomínat. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fim ma neuveritelne lacny az televizny look, a co je najhorsie, uplne sa vytratila ta prijemna, jemne nasadena atmosfera predchadzajucich dielov. V tomto diele uz bohuzial ani Freddy nezachranuje a cierny humor z dielov minulych sa zmenil na trapnu parodiu, alebo lepsie povedane na ubohu frasku. Ku konci sa trosku rozbehne, ale nic to nemeni na fakte, ze je to pre mna prvy, skutocne nepodareny diel tejto prima serie. (3/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

V mnoha scénách mi to svou stupiditou připomnělo bezkonkurenčně nejhorší díl série (ano, mluvím o dvojce), nicméně díky tomu, že si z těchto momentů uměl film udělat srandu, přeci jenom trochu přihodím a těch 50 % tomuto dílu dám. Ale jak říkám, bylo to o fous… ()

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Englund zůstává, ovšem to je asi jediné pozitivum. Nelogičností je zoufale mnoho, napětí zoufale málo. Špatné je to rovněž s atmosférou a s celkovou nápaditostí tvůrců. Přesto si série Nightmare On Elm Street držela překvapivě dlouho solidní průměr. A jednou to holt přijít muselo.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem v tomto prípade taký prísny ako väčšina užívateľov, čo hodnotili tento titul a dám šiestej časti z americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" tri hviezdičky. Freddy Krueger má za tie roky čo ma skvele bavil a strašil zároveň u mňa protekciu. Je to môj milášššek. Súhlasím s tvrdením, že sa jedná o zbytočne naťahovanú zlátaninu so slabým scenárom. Je pravda, že už to nefunguje tak ako som bol zvyknutý, ale predsa len ma "Posledná nočná múra" potešila. A ešte musím podotknúť jeden fakt, Alice Cooper je ako herec absolutne nepoužiteľný. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dosti bída. Začátek v letadle a padajícím domě ještě dává jakous takous naději, jenže pak se přesuneme do léčebny a do Springwoodu "za dvacet let", vidíme jednu nesympatickou postavu vedle druhé a nevěřícně zíráme na "děj", který jako by přišel z nějaké špatné parodie. Odbyté finále tomu všemu nasazuje bídnou korunu, tohle si Freddy (který ovšem i tak dokáže být super, například když se groteskně krade za neslyšící obětí) rozhodně nezasloužil. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Znáte leknutí usínajícího? Až do prstů u nohou se lekne, protože půda pod nohama mizí a nastává sen..." - Friedrich Nietzsche :))) ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak vám děkujeme pěkně, paní Talalay, že ´ste nám zabila Freddyho. Kéž by vás potkal stejný osud.... ()

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama