Reklama

Reklama

The Tell-Tale Heart

Krimi / Mysteriózní / Krátkometrážní / Horor
USA, 1941, 20 min

Recenze (8)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Působivá expresivní forma (svícení i herecký projev), zneklidňující hudba a skvělá zvuková stránka. Takhle si představuju dobře zadaptovaného Poea. První režie budoucího machra přes noiry Julese Dassina. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kvalitní minimalistické provedení se zajímavou hrou stínů a světel (ale zase ne natolik, abych z toho byl nějak víc odvařenej) se skutečně zajímavou figurou odpudivého zlého starce. Jenže tím to také končí - bezvýrazný antihrdina filmečku moc nepomáhá, jeho šílení z tlukotu srdce mrtvého je jen takové polovičaté, a jestli mi tam něco chybí, tak atmosféra. To strašlivé napětí, nervozita, přerývaný dech a další atributy. Kdepak, nic z toho tu není, takže budu-li příště toužit po zrovna této Poeově povídce, sáhnu po animované verzi z roku 53 - anebo rovnou po knize. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ani sa nechce veriť, že je to Dassinov réžijný debut. Svojej úlohy sa zhostil na výbornú, príbeh je réžijne, hudobne i zvukovo majstrovsky natočený. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

S formálnym prednesom sa na to išlo dobre. ČB a interiérová výprava. Je to síce Poe, ale táto jeho poviedka sa musí zrejme lepšie čítať, ako pozerať. No hovorím, že vo výjave to nieje. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jules Dassin, který – jak se později ukáže – nemůže žít bez příběhů, si i tuto Poeovu abstrakci o supím oku a ukecaném srdci, musel obalit nějakým příběhem. Zda to něčemu prospělo je sporné. Leze z toho spíš Dassin než Poe. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace Poeovy povídky, známé u nás jako Zrádné srdce. Příběh o muži, jenž zavraždí staršího muže, s nímž sdílí domácnost, aby byl vzápětí donucen k přiznání tepem starcova mrtvého srdce, se nezvykle věrně drží své předlohy, což v případě Poeovských adaptací rozhodně nebývá zvykem. Změn doznal pouze motiv starcovy vraždy, to ale v případě filmového zpracování vůbec není na škodu. Příjemně překvapí i na svou dobu kvalitní zvukové efekty, herecké výkony obou představitelů a především pak zkušená režie debutujícího Julese Dassina.****1/2 ()

Reklama

Reklama