Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Docent Stehlík se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný Dvojčata budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu. A možná že nejen u jedné vraždy (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (103)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na začátku jsem se od ČT dozvěděl, že seriál vznikl i díky mým poplatkům, čili jako člen produkčního týmu bych rád vyjádřil částečnou nespokojenost. Vadí mi afektovaný Rambo/Ramba. Nejde jen o to, že je to afektovaná kráva, ale o to, že se chová jako naprosto nevyspělá, dětinská, emocionálně rozháraná, racionálně nedorostlá dilina, co u policie nemá co dělat. Její sebelítostivý výlevy, které tvoří 90% jejího scénáře, jsou pro mě jako diváka naprostým utrpením. To, jak sabotuje vyšetřování, aby měla sama výsledky, je strašný. To, že vlítne do bytu a mává bezbranným huličům trávy před xichtem bouchačkou, to už jsem smíchy mlátil hlavou o stůl... Strašná, fakt strašná postava. Já být Vetchým, zabiju ji. A dám to vyšetřit dvojčatům... A co je entomologie ví i ten, kdo se tomuto svéráznemu gastro odvětví zarputile vyhýbá. První díl je jako seznamovačka dvou introvertů, bez náboje a pistole. No a fakt nemám rád Slow motion. V čem je teda problém? Nevím... scénář na třídílnou minisérii zatím není dostatečně nosný, postavy nejsou detailněji prokreslené, sledujeme sice dobře odvedenou mravenčí práci vyšetřovatelů, ale to je vše. A je to málo. Bohužel. Byť režijně je to natočeno velmi zručně... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim je to víc klasická Strach krimi ala Labyrint (bez té mysteriozní vložky) než Mareš / Malinda krimi ala Případy 1. oddělení (tady chybí vztahy na pracovišti a mravenčí práce). Uvidíme, nepříjde mi to zatím jako něco extra oproti jiným krimi. Klasická šablona, "zvláštní" vyšetřovatel zazáří pří vyšetřování. K tomu nechápavý šéf, kolegové "arogantní joudové." ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na novou sérii pana Stracha jsem se těšil. Čekal jsem kvalitní kriminálku s kvalitním obsazením. Obého se mi dostalo. Jen jsem časem doufal, že vyřešením jednoho případu se posuneme k dalšímu a souběžně se rozplete v každém dílu kousek skládačky vysněného sériového vraha. Takto se trochu obávám přílišné rozplizlosti příběhu. Ale natočeno tak, že nuda asi nehrozí. Jen mladá policistka je až moc afektovaná. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl minisérie bych shrnula asi tak, že po většinu času mě uspával a z tohoto stavu mě vytrhávaly leda tak občasné nepřiměřené výbuchy emocí jednotlivých postav. A nevím, jestli zejména "přehroceného" Vetchého, který by v tomto podání musel být (objasněnost neobjasněnost) skutečně snem mezi všemi myslitelnými šéfy, potřebuju takhle v neděli večer skoro dvě dlouhé hodiny sledovat. Potěšily záběry z prostor Policejní akademie. A Trojana, který působí poslední dobou často dosti unaveně a sešle, nám tu s těmi důstojnými fousy trochu vylepšili... Dám tomu ještě šanci, ale žádné velké nadšení se zatím tedy nekoná... ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to není dobré. Dialogy jsou toporné. Zdaleka ne všechno, co pobaví na papíře, působí stejně v hovorové řeči. Scénáristé na to měli více myslet. Strnulí jsou i herci. Místy je to až trapné, některé scénky působí jako narychlo nastudovaná školní vánoční besídka. Možná bylo na natáčení opravdu málo času… ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • Natáčelo se mj. v kavárně Místo v pražských Dejvicích. (Winster)

Reklama

Reklama