Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté z pražské mordparty intenzivně pokračují ve vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové. Dvojčata sledují jednu stopu za druhou, vyslýchají svědky a splétají nitky, které postupně zase rozplétají. Docent Stehlík i kriminalistka Fousová se zdánlivě marně snaží v práci ukázat, že také patří mezi ty nejlepší. Šéf Šera občas uzná, že docentovy poznatky k něčemu jsou, ale Fousovou stále vnímá jako chodící katastrofu. Stehlík věří tomu, co vypátral nejen v archivu, a myslí si, že kriminalisté mají před sebou sérii vražd dívek, které nikomu nechybějí. Na rozdíl od Fousové i ostatních si docent uvědomuje, že jejich protivník nebude žádný amatér. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování se rozběhlo, podezřelých přibývá a všichni jsou si podobní jako vejce vejci, celkem slušná zápletka.. Natočené je to pěkně, herci jsou přesvědčiví, zajímavý je i hudební podmaz Ondřeje Brzobohatého, neladí mi jen ta přehnaná ukřičenost a hloupost postav, on je totiž obrovský rozdíl mezi cholerikem a tupcem.. Ivan Trojan se mi moc líbí, jeho postava je mi sympatická, má mě na lopatě.. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Kvalitou podobné ako prvý diel. Trojan štandard, Ramba (a trochu už aj Vetchý) stále k nevydržaniu, to afektované prehrávanie reže oči. Prichádza k posunu v deji, ktorý snáď každý pozorný, prípadne divák žánrovky očakával, len škoda, že v závere dielu sa vraj inteligentným postavám mení charakter len preto, lebo to potrebuje dej a scenáristi (konkrétne samotná Ramba, ktorá je vraj obozretná pozorná policajtka, no potom si príhodne neuvedomí ani podľa popisu nad číslom, na ktoré volá, ani skrz správanie páchateľa, že je páchateľ.)⚪Dobre nakrútená žánrová klasika, s uchádzajúcim tempom. Žiadne utrpenie, ale ani najväčší hit dekády.⚪ ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracime tempo. Typickej problem druheho dilu trilogii - uz to neni zacatek, neni tedy cim prekvapit, ale jeste to neni konec, tudiz neni ani co ukoncovat. Jako pobavi chyby "arogantnich dvojcat", bavi mne i neduraznost docentova. Ze Ramba je nadhodnocovana herecka se dokazuje i zde, byt si doma zapomina oblict neco, co by si oblict mela. Byt se rika, ze Vetchy hraje to same co v Pripadech, mne se zda, ze v Docentovi je takový uvolnenejsi a prirozeneji uvolnuje komickou stranku sve postavy. Jakobyho nesvazoval az tak velkej pocit zodpovednosti, jako v Pripadech, a zde si hrani vice uziva. 6.5/10 ps: tu fotku na zdi s bilou dodavkou jako mysleli scenariste vazne? Update: v těch poslední scénách ve sklepě jaksi scenáristé "zapomněli" na tu unesenou Rusku, která už tam musela být. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla o něco málo lepší než ta první. Ale... Šéf řve pořád stejně a kapitánka (nechápu, jak k té hodnosti přišla) je neuvěřitelně hloupá a chová se jako blázen. Uvítala bych drzou rebelku, ale to, co předvádí Tereza Ramba, je nesnesitelné. Ani se mi nechce věřit, že to natočil Jiří Strach. Není mi jasné, čím pana režiséra Ramba zaujala, že ji obsadil a nechal ji takhle přehrávat. Celou dobu jsem si přála, aby ta ženská oněměla. Bez té trapné žvýkačky by to asi taky nešlo.  Trojan už se nechová jako úplný trouba, to je pokrok. Šéf pochopil, že ty jeho psychologické rozbory nejsou úplně k zahození. Sláva! Příště nás možná čeká happyend. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdo žere Ivana, někdo žere Ondru, tomu už by v reálu musela prasknout cévka v mozku, mně se líbí ostrá Tereza Ramba. Jeeenže ten konec v jejím podání byl takový dost naivní. A kdo by to byl řekl, že padouch bude Marek Holý, daleko známější je spíš jeho hlas než tvář, tak tady dostal záporáka. A starej Švehlík si tu střihnul jako duchna na lavičce sledku. 7/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)
  • V jedné scéně vidíme rozhovor velitele Šery (Ondřej Vetchý) a Lukáška (Oldřich Navrátil), během kterého Lukášek prohlásí, že pochází z Třebíče, které je Navrátil skutečně hrdým rodákem. Následně se ptá i Šery, který mu řekne, že pochází z Okříšek, tedy městysu na cestě mezi Třebíčí a Jihlavou. Zřejmě ani zde se pak nejedná úplně o náhodu, jelikož Ondřej Vetchý pochází z Jihlavy. (BrMikes)

Reklama

Reklama