Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle fakt ne. Možná mělo jít o jemně sofistikovanou parodii? Ale ani potom. Hvězdu dávám jen za Marušku od šváry, která dovedně vystřihla nepříjemnou sekretářku, a samozřejmě za "mého" Pavouka, kam chodím na Únětice a Zlatou Barboru, to mne potěšilo hodně, Jirko, žes vyhmátl zrovna mou oblíbenou, ale jinak... Za co vlastně chválili Rambu a Trojana, teda jejich postavy? Že naprosto nezodpovědně vlezli pachateli přímo do baráku sami, bez posil, neozbrojeni a jen díky scenáristům je dotyčný nezabil hned na místě? Btw, čtyři dny tam ty holky byly. To by Ramba na nějaký kop zdálky neměla už sílu a Ukrajinka by sotva stále klečela. Nehledě na to, že někde po nimi by byly výkaly a moč, protože na záchod je asi nepouštěl. Roli Hrušínského jsem nepochopil, ta postava ministra neměla vůbec žádné opodstatnění. A všechny ostatní chyby už tu koukám zazněly (nezapsaná SPZ, jen jeden telefonát šéfovi, lžíce na boty atd., atd.). Navíc, co se týče náhod, to atakuje novácké (licenční) Specialisty. Mám pocit, jako by tohle točil nějaký asistent režie, a ne Strach, který si na klišé buď dával sakra pozor, nebo s nimi dovedl pracovat a dát jim jisté ozvláštnění. A fórek s Renčem se také nepovedl. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda mala vyššie tempo a preto by možno bavila najviac z celej série, lenže... Dvojčatá svojím spôsobom tiež vyriešili prípad, aj keď to bolo "pritiahnuté za vlasy" takže "Docent" bol prakticky zbytočná postava z celej série. Útek podozrivého z hospody a nemotorný kriminalista bola dosť trápna vsuvka v príbehu, minister zbytočná postava... nemá cenu hľadať chyby, nebola to najhoršie ale veľa detailov je potrebných doladiť a zmeniť pokiaľ bude niekedy "Docent 2". ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napíšu to asi takhle, ono to své mouchy má, to ne, že ne, nicméně já jsem celkově spokojená.. Za hlavní přednost považuji účast Ivana Trojana, který mě dnes dostal svým zcela přirozeným a lehce uvěřitelným nejistým vstupem do domu, ve smyslu - nechtěl, ale prostě musel a já to považuji za krásné gesto.. Smířlivý konec mě potěšil a vzájemný respekt byl na místě, moje hodnocení je shovívavé a tu čtvrtou hvězdičku posílám docentovi se lžící na boty.. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Spoilery⚪Posledný diel priniesol jediné pozitívum - Ramba so zalepenými ústami už nemohla revať a vykrikovať drzé priblblé kecy. Inak, minulý diel bol samá vata, tento diel bol zase ako z rýchliku, skratkovitý, z ničoho nič všetci simultánne odhalili páchateľa, ale úplne idiotskými postupmi, z ktorých niektoré boli naozaj na chytanie sa za čelo - v krčme uvidí policajt podozrivého, ktorý vyzerá rovnako ako skica páchateľa, ale nerozbehne sa za ním a nezadrží ho, len na neho dlho čumí, potom si trošku pobehne, ale keď ho vidí odchádzať v aute, nezapíše si dobre čitateľnú špz, prefíkaný sériový vrah, ktorý roky uniká je taký idiot, že keď ho hľadajú policajti, spije sa pod obraz, nemá doma ani jednu strelnú zbraň a naproti policajtom s pištoľou sa rozbehne so sekáčikom, nikomu nenapadne lokalizovať telefón zmiznutej Ramby, či aspoň miesto posledného výskytu signálu, polovicu dielu tvorí hľadanie vesty, ktorú si vraj páchateľ odkúpil, pričom by určite bolo jednoduchšie použiť bloček z lekárne, ktorý bol nájdený v budne, následne do lekárne ísť a podľa dátumu na bločku prezrieť, aké lieky komu boli v ten deň vydané, min. na predpis. ,,Drobnosti" ako to, že v jednej scéne má Ramba odlepené ústa a v druhej už zalepené páskou, aj keď je to stále rovnaká scéna, prečo je v pivnici nezakryté okno, cez ktoré by bolo počuť krik žien či prečo Trojan najprv prehľadá batoh nezvestnej, ale príhodne nie celý, aby mohol lieky na predpis nájsť až neskôr, to radšej opomenúť.⚪Diel doplňujú podivné slow motion zábery, napr. ako sa chce Ramba napiť vody a druhá zajatá jej nohami podáva fľašu, to je vyslovená komediálna vložka, a nie, že Taclík.⚪Úplne sa stráca napätie a dynamika, hľadaný vrah je hneď zneškodnený, Trojan sa pozbiera zo zeme a nič mu nie je, čiže do daného domu ani nemusel chodiť, vrchol je scenáristické rozhodnutie mať vlastného diváka za idiota a v závere ešte celý prípad prerozprávať a vysvetliť v dialógu Trojan-Vetchý, ktorý už záhadou tiež vôbec nekričí a pôsobí ako baránok.⚪Čerešničkou je odhalenie identity prvej zavraždenej 5 minút pred koncom - u vraha sa príhodne nájde jej pas, ale iba jej, iných zavraždených nie, iba tej, ktorú je potrebné stotožniť. Tak, to už sú také lacné postupy, že aj v narácii žánru je to hanba.⚪Čo som osobne nepochopila vôbec, bolo napr. to, akú rolu v celku zohrával napr. minister Fous a načo tam táto postava vôbec bola, akú dynamiku a výsledok mal mať vzťah Trojan-Ramba, prečo Trojan nezostal na oddelení vrážd, aj keď si to jeho zosnulý otec želal a bol by to aspoň aký-taký symbol, že sa Trojan ako postava niekam posunul, pretože bez toho nevidno skoro žiadny jeho charakterový vývin.⚪Celkový dojem nie je rozpačitý, divák je skôr sklamaný. Ploché, ukričané postavy, vrah s prvoplánovým motívom, vraj génius, ale správajúci sa ako blbec, prehliadanie očividných dôkazov ,,na neskôr," to všetko pôsobí v scenári veľmi amatérsky, aj keď herci sa snažia. Výsledok slabota, žiadna sláva a žiadna kultovka.⚪ ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od dvojice Josef Mareš, Jan Malinda jsem čekala víc. Těšila jsem se na slušnou krimi v duchu Případů 1. oddělení, ale příběh bohužel kopíroval běžné seriálové detektivky se spoustou klišé. Škoda. Jak už jsem načrtla v komentáři u prvního dílu - všeho je nějak moc. Ondřej Vetchý sice evokuje Kozáka, ale je mnohem nepříjemnější. Postava Terezy Voříškové je zbytečně afektovaná, její rebelie těžce naráží na policejní disciplínu, ve skutečnosti by byla odejita hned v prvním díle. Sympatická je její spolupráce v Aloisem Švehlíkem. Tzv dvojčata ponechám bez komentáře. Celé to působí dojmem, že u Policie pracuje banda diletantů, kteří si dělají každý co chtějí. Vlastně jedinou uvěřitelnou a vcelku dobře napsanou figurou tak zůstává docent v podaní Ivana Trojana. Zbývá jen naděje, že to oba scénáristé nezabalí a třeba natočí nějakou další minisérii podle skutečné události, protože to jim jde nejlépe. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)

Reklama

Reklama