Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím, že se upozadili dvě naprosto špatně napsaný postavy (Vetchý a Rambo ) získal díl na přitažlivosti, ale zase že bych jásal nad náhodama, kde se podezřelý objeví v hospodě přesně v okamžiku, kdy tam "vyšetřujou" dvojčata, to fakt ne. Scéna z Renčem, to už byla asi parodie sama o sobě nebo nevím o vrahovi, kterýho vykreslí scénáře jako genia z chovaním naprostýho idiota raději pomlčím. Neříkám, že se určité napětí se u mě nekonalo, ale vidět scénaristickou zoufalost příjemný fakt nebylo. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od dvojice Josef Mareš, Jan Malinda jsem čekala víc. Těšila jsem se na slušnou krimi v duchu Případů 1. oddělení, ale příběh bohužel kopíroval běžné seriálové detektivky se spoustou klišé. Škoda. Jak už jsem načrtla v komentáři u prvního dílu - všeho je nějak moc. Ondřej Vetchý sice evokuje Kozáka, ale je mnohem nepříjemnější. Postava Terezy Voříškové je zbytečně afektovaná, její rebelie těžce naráží na policejní disciplínu, ve skutečnosti by byla odejita hned v prvním díle. Sympatická je její spolupráce v Aloisem Švehlíkem. Tzv dvojčata ponechám bez komentáře. Celé to působí dojmem, že u Policie pracuje banda diletantů, kteří si dělají každý co chtějí. Vlastně jedinou uvěřitelnou a vcelku dobře napsanou figurou tak zůstává docent v podaní Ivana Trojana. Zbývá jen naděje, že to oba scénáristé nezabalí a třeba natočí nějakou další minisérii podle skutečné události, protože to jim jde nejlépe. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojan s plechovým nazouvákem bot šermuje ve sklepě - netušil jsem, že sleduju parodii. Jak mohl tenhle vrah unikat 10let? To jsou nám náhodičky - vrah si jde koupit cigárka a ejhle u sousedního stolu zrovna jeho identikit koluje od jednoho podnapilého štamgasta ke druhému. U scény, kdy se chce Ramba napít a ta druhá jí nohama podává flašku, jsem si říkal, jestli by ta scéna nešla ještě vííííc natáhnout, nebo zfilmovat ještě pomalejším slow motion, aby to mělo správné grády..... nene, bohužel, je mi líto, nepovedlo se to. Škoda, přitom to téma sériového vraha a jeho obětí bylo tak lákavé a vytvářelo moc příjemný feeling. Jenže to zabil scénář a postavy.... byť ve třetím díle měla Fousoví zalepenou hubu, takže audio dojem byl tentokrát lepší než předchozí díly :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Strach se zapomněl pomodlit a filmový bůžek mu do závěrečné části jeho minisérie nadělil samá žánrová klišé a nepřekvapivé postupy. To, co jsem tak trochu na konci druhé epizody věštil, se ve třetí epizodě naplnilo. Po odhalení identity maniaka na konci druhé epizody to postupně ubralo na zajímavosti. Marek Holý se spíše většinu své herecké kariéry schovává za dabingovým mikrofonem, ovšem jeho sériový vrah byl ztvárněn nadmíru hrozivě. Jen ta životnost padoucha byla při finálním střetu s policií omezena na pouhou vteřinu. Na většině nezajímavého a klišé protkaného třetího dějství nese svoji vinu scénář. Josef Mareš a Jan Malinda prostě neumějí dostatečně kreativně sepsat thrillerovou fikci po svém a významně opisují od zahraniční konkurence. Většina scén, které následovaly před dopadením pachatele, je k vidění u konkurenčních počinů. Ta jejich tvůrčí svébytnost, která se značně odlišuje od českých utrejch výplodů Odznak Prasečina nebo Policie Mrdava, jim vydržela první dvě epizody. Pátrání po nepolapitelném vrahovi mělo svoji originální metodiku a stále to budilo diváckou zvědavost, jak to celé bude dál. Pak došlo v sérii na finále a většina těch nadprůměrných atributů podivuhodně zmizela. Tvůrci se vůbec nepokusili o nějaký zvrat, něco, co by děj vyšperkovalo. Řada nedomyšlených slabin pak trochu třetí epizodu posunula do roviny parodického vyznění. A Filip Renč v roli sama sebe na pár vteřin vyšetřování odlehčil. Vrah není v podstatě nikterak sofistikovaný na to, aby policii deset let unikal, přesto se tak dělo. Policejní vyšetřovatelé se mnohdy zachovali ryze amatérsky. V utajené polstrované cele také nedošlo na žádné velké násilí. Maniak sice přišel své dvě vězněné oběti rozčtvrtit sekáčkem, vedle čerstvě odchycené policejní kapitánky také na řetězu uvěznil mladou dívku, jenže Strach dostal strach, že by mu za krvavé scény byla v kostele podána farářem pomočená hostie, tak musel šílený maniak zůstat jen v rovině výhrůžek. Kouzlo docenta Stehlíka Ivana Trojana už také příliš nezafungovalo. Na sebeobranu si vzal obouvací lžíci. Přece jen se urodilo něco málo napětí, Ondřej Brzobohatý si dal záležet svým hudebním doprovodem ve stěžejních chvílích napětí, režijně to bylo takové korektnější vzhledem k vysílanému času, aby nedošlo k nepřístojným krvavým excesům. Závěrem můžu prohlásit, že tahle kriminální minisérie stále stojí nad tuzemskou žánrově spřízněnou televizní konkurencí. A má smysl v ní napříště pokračovat, jelikož bylo ohlášeno, že se docent Stehlík a spol. na televizní obrazovky ještě vrátí. 6/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ejhle, stačilo Rambě poskytnou izolepu na ústa a hned je mnohem sympatičtější. Extrémní množství náhod není dobré kumulovat do jedné epizody, pak už to místy zavání parodií. Ale Trojan chystající se vniknout do domu byl natolik antiRambo, že jsem ochotna přimhouřit obě oči. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v rámci třetí epizody pokračuje série nepravděpodobných zvratů a scénáristických kliček. Na pachatele každý přichází úplnou náhodou. Mnoho postav je zde poněkud špatně napsaných a znovu se plavíme po vodách těžkého průměru. Scénář v rámci mnoha momentů vyloženě až hloupý. Je vidět, že páni scénáristi by se měli nadále držet skutečných případů a přestat do toho zapojovat svoji fantazii. [45 %] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strach jsem mít měl...Trochu jsem čekal nějaký výjeb  s divákem, čiže niečo také ako mindfuck, ale  žádného jsem se nedočkal a Strach jen dopověděl již vyřešený případ. Moc štastné mi to takto nepřišlo a když se navíc projevilo jelito v hlavní roli  jakože českého sériového vraha, tak po mě skočily novácké stíny a nebylo možné jim uniknout,  Taclík mi najednou naskočil  jako "kriminalista" od Anděla, Vetchý zdejdarovatěl na speciální způsob a Hádkovi k "dokonalosti" chyběla jen Dáma...   Laťku jakž takž udržel jen Trojan, ale ani tomu scénář nenabídl nic, co by stálo za řeč.  Kdyby aspoň ta Ramba zmasakrovala toho krutopřísného debila v hlavní záporné roli...no ach jo.  Konec za dvě a druhou řadu už vynechám... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle fakt ne. Možná mělo jít o jemně sofistikovanou parodii? Ale ani potom. Hvězdu dávám jen za Marušku od šváry, která dovedně vystřihla nepříjemnou sekretářku, a samozřejmě za "mého" Pavouka, kam chodím na Únětice a Zlatou Barboru, to mne potěšilo hodně, Jirko, žes vyhmátl zrovna mou oblíbenou, ale jinak... Za co vlastně chválili Rambu a Trojana, teda jejich postavy? Že naprosto nezodpovědně vlezli pachateli přímo do baráku sami, bez posil, neozbrojeni a jen díky scenáristům je dotyčný nezabil hned na místě? Btw, čtyři dny tam ty holky byly. To by Ramba na nějaký kop zdálky neměla už sílu a Ukrajinka by sotva stále klečela. Nehledě na to, že někde po nimi by byly výkaly a moč, protože na záchod je asi nepouštěl. Roli Hrušínského jsem nepochopil, ta postava ministra neměla vůbec žádné opodstatnění. A všechny ostatní chyby už tu koukám zazněly (nezapsaná SPZ, jen jeden telefonát šéfovi, lžíce na boty atd., atd.). Navíc, co se týče náhod, to atakuje novácké (licenční) Specialisty. Mám pocit, jako by tohle točil nějaký asistent režie, a ne Strach, který si na klišé buď dával sakra pozor, nebo s nimi dovedl pracovat a dát jim jisté ozvláštnění. A fórek s Renčem se také nepovedl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že je dobře, že se tvůrci rozhodli jen pro třídílnou sérii, protože při tomto sestupném trendu bych zřejmě čtvrtou epizodu zodpadoval. Já vážně nevím, co si mám o finále myslet. Z mého pohledu šlo všechno do kopru z toho důvodu, že byl Jiří Strach vůči scénáristické dvojici příliš benevolentní, nijak zvlášť jim do té frašky nezasahoval a ve výsledku z toho byla tahle parodie na thriller, která zase jednou všechno pohřbila svou marnou snahou o uvěřitelnou akční pasáž. Počítám, že úhlavní záporák byl velkým fanouškem Pirátů z Karibiku. Nazouvák a Šerova gymnastická vložka už jen podtrhly jakési tvůrčí zoufalství a mé zklamání ze seriálu, jehož námět měl slušný potenciál. Alespoň z postavy, kterou hrál Pan Švehlík, neudělali blba, za to jsem vděčný. / Poučení: Do souboje se sériovým vrahem bych šel jedině s pánvičkou, pokud by mě ovšem jistil někdo s dalekohledem. To je totiž vítězná kombinace. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to skoro vypadá, jako by režisér vyslyšel volání o umlčení Ramby alias Fousové, která tak v závěrečném díle měla menší mluvený part než Arnold alias první Terminátor. Ondra Vetchý už taky není takový bručoun. Prakticky zbytečná postava ministra bez nějakého vyššího účelu či pointy. Škoda předvídatelnosti závěrečného dílu. Scéna s vodou mi připadala jako samostatný kraťas při Noci filmových nadějí a nějak mi tam nepasovala, a ani závěr neměla. Alespoň trochu (ne)překvapivé reality tam chybělo, kdyby  ... pozor, nyní (skoro) spojler ... přišla pomoc o chvilku později. Nejslabší z dílů, komplet však povedený a nadprůměrný. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napíšu to asi takhle, ono to své mouchy má, to ne, že ne, nicméně já jsem celkově spokojená.. Za hlavní přednost považuji účast Ivana Trojana, který mě dnes dostal svým zcela přirozeným a lehce uvěřitelným nejistým vstupem do domu, ve smyslu - nechtěl, ale prostě musel a já to považuji za krásné gesto.. Smířlivý konec mě potěšil a vzájemný respekt byl na místě, moje hodnocení je shovívavé a tu čtvrtou hvězdičku posílám docentovi se lžící na boty.. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě dobré. Na naše poměry solidní kriminálka. Sice Ramba ukřičená, ale zase na druhou stranu proč ne. Nejvíc asi potěšilo cameo Filipa Renče a na dveřích skladu rekvizit ve studiu filmový s tváří Terezy Ramba Voříškové… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu hodný a hodnotím velmi slabými 70 %. Třetí díl přinesl naprosto očekávané klišé - vraha známe, očekávanou oběť také, docent pátrá na vlastní pěst docela rozumně, jeho kolegům se také daří, ale jejich vyšetřování se jaksi ne a ne setkat. A až se setká, tak je konec. Nedá se upřít, že by tento díl nebyl napínavý, ale jinak není nijak zajímavý. Žádný zásadní zlom, jen prostě klasické pátrání roztažené do 80 min. A to docela dost. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší díl, určitě i díky tomu, že Fousová ho skoro celý strávila s páskou přes pusu, takže neměla šanci řvát. Díl má vcelku slušnou atmosféru, ale na druhou stranu je teda dost předvídatelný, ale budiž. Vesměs nijak nevybočuje z řady mnoha dalších kriminálek, které se na nás valí ze všech stran. Renč pobavil, ačkoliv nechápu tu jeho auru kolem něj, když dobrý počin nenatočil už desítky let... ()

Reklama

Reklama