Reklama

Reklama

Great White

  • USA Great White (více)
Trailer 2

Charlie (Aaron Jakubenko), morský biológ na dôchodku, ktorý prežil uhryznutie žralokom, jeho priateľka Kaz (Katrina Bowden) a kamarát Benny (Te Kohe Tuhaka) sa snažia udržať svoju malú firmu s vyhliadkovým hydroplánom nad vodou, a preto sú veľmi radi, keď si ich objednajú solventní dovolenkári Joji (Tim Kano) a jeho manželka Michelle (Kimie Tsukakoshi). Len čo však hydroplán pristane na piesočnatej pláži odľahlého Pekelného útesu, dôjde ku katastrofe a posádka sa ocitne uväznená v chatrnom nafukovacom záchrannom člne s obmedzenými zásobami. Bezcieľne sa plavia v tmavých hlbokých vodách obrovského oceánu a nie sú sami: obrovský, nenápadne sa pohybujúci veľký biely žralok už zachytil ich stopu a nezastaví sa pred ničím, aby sa nimi nakŕmil. Podarí sa im uniknúť pred mocnými čeľusťami najväčšieho oceánskeho predátora? (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková klasická žraločina, jejímž ústředním motivem je pětice trosečníků na záchranném člunu, kolem kterých krouží krvelačná paryba. Herecky překvapivě snesitelné a na Katrinu Bowden se moc hezky dívá. Žraloci sice nejsou bůhvíco, ale v mezích možností se to dá snést a závěrečné účtování rozesměje, ale zároveň i pobaví. Jo, postavy se občas chovají idiotsky, aby dosáhly kýženého sežrání, chybělo mi gore a režie si občas neví rady, když se zrovna ve vodě nic neděje, ale dá se to vydržet. V rámci žánru to zapadne, ale ztráta času to úplně není. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žánrově nic nového. Výletníci si zakoupí let , v místě přistání objeví hrůzný nález, během zpáteční cesty pátrají po lodi, kterou najdou převrženou. To se jim stane osudným, když se objeví obří žralok a prokousne jeden z plováků letadla. To se začne potápět a z posádky a výletníků se stávají trosečníci. Pokračování je v duchu snímku Otevřené moře a vše končí tak trochu fantasticky a nepravděpodobně, ale budiž, jelikož fantastický konec mají i kultovní Čelisti. Až na závěr mi to přišlo vcelku realistické, takže za mne spokojenost. Sice jsem nechápal, proč žralok napadne letadlo a pak nechá dlouho člun s neustále se nořícími pádly v klidu, ale proč ne. Některé oběti si lze tipnout, jiné nikoliv. Napadení jsou viděna z pohledu trosečníků, a tak gore se nekoná, což mi až tak nevadilo. Jeden z mohutných útoků je fajn, a když se oběť rozjede jako káča, vybaví se začátek ze zmiňovaných Čelistí. Nezobrazené urvané končetiny a střeva ven mi tentokrát nechyběly. Příjemná oddechovka směřující k tragédii.... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australácký věcičky mně baví. Filmy s tímto názvem je ideální pouštět si právě teď v době dovolených ideálně před cestou právě tam, nebo do JAR, prostě tam kde se tyto paryby zhusta vyskytují. Jinak mám tenhle druh filmů rád i pro většinou nádherné exotické lokace a většinou jsou v nich i fešné herečky většinou v přilehavých neoprénech a tak když zrovna nekouká z vody trojúhelníková ploutev, je možno sledovat i jiné zajímavé a evolucí vyvinuté křivky. Katrina Bowden je zrovna jedna z těch hereček, které se sledují dobře. Horší to bylo s tím žralokem. Digitální technologie válcují realitu, ale přísahám, že první útok digitálního žraloka ve filmu byl horší než v Čelistech 1 a Spielbergův bakeliťák s pohyblivými čelistmi z Merkura jej tedy  předčil na celé čáře. Pak už je to trochu lepší, hlavně při podvodních záběrech, ale jakmile vystrčí žralok čumec z vody, je to děs běs. Navíc má paryba zálibu kousat do kovových předmětů a já kdesi četl, že tenhle predátor, který vás uslyší i ucítí na kiláky daleko zase není až tak blbej... Zkrátka a dobře začalo to pěkně, záběry z dronů na širé móře a ostrovy taky fajn, ale jinak nic moc... Dávám tedy za dvě světlice a polepšete se kucí australský, jsem od vás zvyklý na lepší survival kousky! * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pětice lidí uvízne v záchranném člunu na otevřeném moři. A kolem krouží lidožravý žralok. Pardon, vlastně dva. A režiséra nenapadne tomu otřepanému dějství dát náboj, tudíž to celé vyznívá umrlým způsobem. Žralok je pořádně vidět až po hodině, nevypadá špatně (digitálně). Útoků je ale pomálu, je celkem jasné, že někdo z ohrožené skupinky skončí jako jeho potrava. Je celkem škoda, že filmu všechno moc trvá. Přitom základ pro jednoduché hororové drama je dán. Ovšem režisér Martin Wilson si nedal práci hororově zapůsobit. Už úvodní sekvence, v níž zařve milenecký pár, je zoufale mdle natočena. Časy, kdy kolem pojídané a pod vodu stahované oběti jsou krvavé kruhy, už dávno vzaly za své. Takže se lze tomu neumětelskému pinožení úspěšně vysmát. Oproti tomu následně ukázané ohlodané mrtvoly vypadaly k světu. Pak se dostaví táhlý děj. Je milé, že zabité lidičky se moc neoplakávají. Slzné kanálky dostanou o něco více zabrat, když je zlikvidován protivný Asiat, oproti tomu se za celoživotního kamaráda neuroní ani slza. Oživení dějství se dostaví až ve finále. To celkem ujde, je ale třeba počítat s tím, že velká divácká satisfakce nehrozí. V hlavní roli dobře pos(o)loužila blondýnka Katrina Bowden. A rozdmýchala hrozící tvůrčí krizi. Tvůrci si nedají pokoj s vodní říší, kterou obývá žralok zabiják. Kéž by měli schopnosti přijít také s dobrodružstvím, co uvízne v paměti nějakým osvěžujícím prvkem. Tento výtvor "cosi" nevídaného zcela postrádá. 6/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Já bych chtěl být milý, ale občas to hold nejde. film o pěti lidech uvězněných v teritoriu velice mírumilovného žraloka už tady byl x-krát. Většinou se jedná aspoň o průměrné žánrovky, když neberu Mělčiny nebo odpadové Žraločí tornádo 84. Každopádně se jedná o úplnou klasiku, ale bez jakéhokoliv gore, napětí zde taky nefunguje a pokud se nic neděje, což je většinu stopáže, tak je to celkem nuda. Pozitivem je koukatelná hlavní hrdinka a žralok, který se sice ukáže 3x, ale nevypadá jako vystřihovánka z ABC. Solidní dvě hvězdy, ale na průměr mi chybělo víc části těl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Část tohoto filmu se natáčela na pláži North Queens Beach na poloostrově Redcliffe severně od Brisbane, Austrálie. (JasonCZ)

Reklama

Reklama