Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro fanatiky tohohle žánru a pro milovníky vyvražd'ovačky na denním pořádku zcela solidní podívaná. Pro mě má Wrong Turn sice nulovou atmosférou, ale za to se mi líbí jeho práce se záporáky a dobrých masek. Rob Schmidt nic velkolepého nezkazil. Ale nepřináší do filmového světa nic velkolepého (v hororovém žánru vyhledáváno). Dvojka je o dost slabší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Je to blbost, ale kolikrát jsem se přistihla, jak si listuju albem DVD a ejhle, Wrong Turn, šup tam s tím. Přiznávám, že mám slabost pro Desmonda Harringtona a pořád si přeju, aby si už taky zahrál v normálním filmu a ne furt Wrong Turn a Loď Duchů. No ale ani pak film zas tak neselhává. Protože se tu podařilo zachytit opravdu rozlehlou a opravdu pustou krajinu tak, že divák fakt cejtí, že postavy tam jsou samy. Pak banda nadrženců není ani tak extrémně nesympatická, jak jsme u těchto filmů zvyklí (Eliza Dushku jasně vede) a banda horskejch mutantů sympaticky nechutná a odporná. Takhle nějak vypadá slušně natočenej vyvražďovák. Nemůžu si stěžovat. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hustá, napjatá, krvavě lahůdková atmosféra obklopující se nedozírnou hloubkou lesů a mohutností zelených velikánů. Poodhalit mimoděk tuto fascinující nádheru znamená pro mnohé jistý ortel smrti. Horor s příslibem pocitu čerstvě nabroušené sekery v těsné blízkosti, stačí okamžik... a jsi navždy ztracen. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ako by povedala "star" Dara Rolins: Ten hororík ma baví.. Určite mám radšej takéto horory pretože po nich si nemusím všade svietiť a vďaka takýmto hororom ušetrím za elektrinu. Ale kedže horory skôr hodnotím podľa toho ako som bola došťatá a dosraná (kecám len došťaná) a podľa hudby, tak pri takýchto sa samozrejme nebojím toľko ako pri ducharinách, kde si musím robiť protistrašidlovú ochranu z paplóna, takže je jasné, že 5* tomuto filmu proste capnúť nemôžem, i keď krváky mám rada.. Navyše v takmer každej vyvražďovačke majú obete IQ, podľa ich správania, veľmi podpriemerné. No ale dobre teda, dávam také o trošičku lepšie 3*. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Udělejme si pár poznámek. 1. Proč se musí skoro v každém současném hororu pro mládež opakovat identická úvodní scéna? Mladý pár kdesi - jeden z páru mizí - druhý hledá - "děsivé napětí" - nalezení silně znepokojivé věci (obvykle mrtvola) - mizí druhý. 2. Je opravdu možné, aby uprostřed lesního ticha provedl někdo únos a vraždu během několika sekund, ačkoliv jen o několik metrů dále sedí další člověk? 3. Opravdu můžou v jednom úseku mizet mraky lidí, aniž by policie při prvním průzkumu helikoptérou nalezla veliké vrakoviště aut obětí, "schované" v lese? 4. Proč se hrdinové při první vážné konfrontaci vždy zachrání tím, že zalezou za roh či pod postel? 5. Proč si tvůrci myslí, že čím více tělesných zohyzdnění, špíny a bordelu nasadí, tim hororovější film natočí? 6. Proč musí mít hrdinové vždy shodnou periferii s filmovou kamerou? 7. Tu scénu ve větvích stromů jste mysleli vážně? 8. Proč tam není ani zrnko humoru a nadhledu, které by podobné průjmy vytáhlo do koukatelných rovin? 9. Proč musí postavy zastavovat, aby mohly pronášet moudra typu "Byli to dobří kámoši, a teď jsou mrtví.." "Nemůžeš za to." 10. Proč mají podobné ptákoviny vždy X pokračování? Mimochodem, je vskutku famózní, že ústřední hrdinové nevítězí na základě vlastních schopností, nýbrž jen díky tomu, že je z nějakých záhadných důvodů záporák neodkrouhne úplně stejně jako ostatní. Zajímalo by mě, na zásadě čeho si padouch řekne "hehe, všechny jsem je vykosil jak prasata, ale tuhle ne, tu jen svážu nebo zavřu do kůlny a půjdu se projít, třeba mezitím uteče a nakope mi držku, hahaha". Já vím, že ti tři opičáci byli nejspíše retardovaní, ale nemusejí požadovat retardovanost i po divákovi. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Muž z čerpací stanice, od kterého si chce Chris (Desmond Harrington) zavolat, popíjí růžový nápoj připomínající kefír z plastové flaštičky. Ve skutečnosti se jedná o lék  Pepto Bismol, který pomáhá od bolesti břicha, zažívacích potíží nebo  průjmu. Je pravděpodobné, že filmaři tím chtěli poukázat na problémy s radioaktivní vodou a zamořeným prostředím, které vyvolává tyto zdravotní komplikace a má vliv na tělesnou deformaci kanibalů ve filmu. Tento muž navíc lék popíjí i v dalším díle, tudíž je zřejmé, že se nejedná o náhodu, ale spíše vtipnou vsuvku ze strany tvůrců filmu. (Rohata krysa)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Ontario. Vodopádem, u něhož se ukrývají Chris (Desmond Harrington) a Jessie (Eliza Dushku), je Webster's Falls u města Hamilton. (ČSFD)
  • Eliza Dushku nosí ve filmu bílý nátělník, který má uprostřed emblém dvojhlavého orla. Tento emblém najdeme na státní vlajce a znaku Albánie. (Stocki)

Reklama

Reklama