Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Všichni tady zemře(m/t)e." To je věta, která figuruje ve většině hororů a v Pachu krve tak nemůže samozřejmě chybět. Nad tímto faktem však není důvod pozastavovat se. A to ani nad tím, že je horor absolutně neděsivý. Je spíše humorný a to platí hlavně u scén, kde vystupuje vtipný horský mužík (myslím toho nejhubenějšího). Pokud se rozhodnete tento film zhlédnout očekávejte však nepříliš originální zápletku a drobně podprůměrný příběh. Hloupý kastrát a zejména neuvěřitelná vykradačka Cravenova klasického hixplotation. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pach krve řadím mezi první modernější Hixploitation Horory, který odstartoval novou vlnu brutálního násilí (má oblíbená série). Jednička, jako jediná dokázala navodit pocit napětí a strachu. I herecké obsazení je v tomhle díle nejsympatičtější. Ostatní díly už jsem bral spíše jako krvavou zábavu, kde sice Gore bylo díl od dílu šťavnatější a nechyběla už ani nahota, ale s celkovou kvalitou už to bylo horší a horší. Každopádně jsem rád, že jsem si našel čas na to si připomenout tuhle parádní klasiku, protože poprvé jsem Wrong Turn viděl hodně let nazpátek a jen jednou a navíc v době, kdy jsem ČSFD ještě nepoužíval, proto hodnocení a komentář až dnes. Má to alespoň tu výhodu, že jsem to mohl dneska zhlédnout v krásném Full HD. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Obstojná záležitost, která ani nemůže urazit. Kult bych z toho nedělal, ale v rámci žánru a možností se tomu nedá nic zásadního vytknout. Podobné horory či vyvražďovačky s Rkovou vatou beru všema deseti. Stopáž je krátká, příběh primitivní, příjemní herci, zajímavé prostředí, dobrá hudba, řádné krvavé úmrtí – to vše je skvěle zvládnuto. Kanibalové nemají chybu – jejich skřehotání a smích – to mě pobavilo, ale v dobrém, samozřejmě. Rozhodně by se tu dalo co vylepšovat. Obohatit scénář přidat aspoň další zajímavé úmrtí a to mnohem delší. No, vypadá to, že jsem magor, co si v tom libuje. :D Ale tak přeci jenom, je mojí srdcovkou série Saw, tak se pak není čemu divit. Rozhodně se tu pár menších nelogických scén najde, ale není to nic zásadního. Chtělo by to trochu víc přidat na atmosféře. Napětí tu ale bylo, ne, že ne. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Dal jsem tu čtvrtou – zabavil jsem se dobře, tak proč projevovat mé kverulantství. ;) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V rámci podobných kousků, tedy lesních naháněček, je to to nejlepší. Svižný děj s pár lekačkama a krví, které je tak akorát. Ocenit se taky musí skvělá hudba a dobré napětí. Byl to jeden z prvních takových kousků, co jsem viděl, přiznám se, že mě to tenkrát tak nedostalo, když jsem ovšem později viděl hordu podobných sračkoidních kousků (včetně pokračování Pachu krve), tak jsem dokázal toto dílo docenit a zvýšit ze tří na čtyři. 70% Musel bych to zkouknout naráz, abych díly spravedlivě seřadil podle (ne)kvality. K tomu se ale zřejmě nikdy nedostanu, takže to zkusím aspoň od oka: I, II, VI, IV, V, III. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hustá, napjatá, krvavě lahůdková atmosféra obklopující se nedozírnou hloubkou lesů a mohutností zelených velikánů. Poodhalit mimoděk tuto fascinující nádheru znamená pro mnohé jistý ortel smrti. Horor s příslibem pocitu čerstvě nabroušené sekery v těsné blízkosti, stačí okamžik... a jsi navždy ztracen. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o jediný film v sérii, který neobsahuje nahotu. (Spidey3)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Ontario. Vodopádem, u něhož se ukrývají Chris (Desmond Harrington) a Jessie (Eliza Dushku), je Webster's Falls u města Hamilton. (ČSFD)
  • Hlavní ženská protagonistka Jesse Burlingame, kterou ztvárnila herečka Eliza Dushku, byla pojmenována podle hrdinky románu "Gerald's Game" od Stephena Kinga. (Stocki)

Reklama

Reklama