Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herlihyovi jsou rodina z pracující třídy, která žije v Chicagu. Jejich všechny tři děti mají naprosto rozdílné životní cesty. Brian (Jerry O'Connell) se hned po vysoké přidá k mariňákům a odjede do Vietnamu, Michael (Josh Hamilton) se angažuje za občanská práva a pracuje na kampani Bobbyho Kennedyho a Eugena McCarthyho, kteří dělají v radikální politice, třetí dítě Katie (Julia Stiles) otěhotní a odjíždí do San Francisca, kde se přidává do komunity hippies. Mezitím na hlubokém jihu žije afro-americká rodina Taylorů. Poté, co Willieho Taylora - ministra a bojovníka za občanská práva - zastřelí, se jeho syn Emmet (Leonard Roberts) přestěhuje a přidá k Černým panterům a tam se stane bodyguardem Fredyho Hamptona. (Michelle8)

(více)

Recenze (10)

Javert 

všechny recenze uživatele

No... jako taková pěkná retro vzpomínka je to fajn. Hraný materiál nevalné kvality, nabízející divákovi pár povrchních lásek a patetických rodinných vztahů, je prokládán reálnými dobovými záběry. Působí to jako takový divný slepenec podbarvený krásnou hudbou a prodchnutý parádní dobovou atmosférou. A ta přebíjí všechno, včetně mých smyslů. Proto 4*. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

60. léta pro idioty. Sterilní, politicky korektní pohled na jednu z nejzajímavějších a nejrevolučnějších dekád novodobých dějin. Degradace vzrušující historie na úroveň barvotiskové příručky. Filtrované 60's pro podprůměrné fejsbukáře. Zkratkovitá šaškárna. Film z 60. let, ve kterém se raději nekouří. (A když už si tam nakonec jeden chlápek přece jen zapálí, pro jistotu o vteřinu později zemře.) Prostě trapas až na půdu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Mr. Apache, ktorý zjavne videl iný film (keďže hippies s mariškou sa tu objavuje požehnane), môžem povedať, že ide o skvelé zdokumentovanie rokov 60-tych v USA. Je tu všetko podstatné - JFK, Martin Luther King, Vietnam, boja za práva Afroameričanov, aj spomenutí hippies a hudba vtedajšej doby. Naozaj kvalitný TV film so silnými emocionálnymi momentami. Je až neuveriteľné, že v "najdemokratickejšom" štáte sveta sa ešte v tak nedávnej minulosti diali také veci. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Šedesátá léta na pozadí osudů členů jedné americké rodiny - jaký lahůdkový film by se dal z tohoto tématu vytěžit. Bohužel se to nestalo a tam, kde Forest Gump nabídl dobře čitelný přehled amerických i světových událostí, vyvážené city, vkus, vtip a dobré herectví, tento film přináší spíše nudu a rozčarování. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak tento film za niečo stojí, je to, že je poučný o tom, ako možno skresliť históriu, aby vyhovovala konkrétnemu druhu politickej a kultúrnej agendy. Tým, ktorí tieto filmy skutočne robia, vyhovuje, aby sa pokúsili ospravedlniť veci, ktoré z veľkej časti robili v minulosti. Hrdinovia filmu sa nakoniec stanú darebákmi a tí, ktorí vyrástli v luxuse a odmietli zodpovednosť či rešpekt, skončia aplauzom. Je to úplne mystifikujúce. 6/10 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděný modelový příběh z počátku vzorné bílé šťastné rodinky, se kterou zamávají šedesátá léta. V kontrastu příběh syna černého kazatele rovněž zmítaného dějinami. Jelikož je vpodstatě limonádový příběh prostříhán dokumentárními záběry a koukatelnosti pomáhají dobové písničky, mohl by film sloužit jako stravitelná úvodní lekce o části dějin USA. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, prostřihy z dobových dokumentů a fantastická hudba pozvedají tohle dílko televizní zábavy až na 4 hvězdy. Příběh sám o sobě je nic moc, jen mapuje příběh jedné "typické" americké rodiny (klasika matka v domácnosti, otec bývalý voják, jeden syn sportovec druhej intelektuál, dcera zbouchlá hippies), ale vše kolem prostě funguje a když už neví kam dál, je tu prostřich famoźní hudba a vy jste přikovanej dál v sedačce a dáváte si další lekci z americký historie, závěr si raději nechte ujít, je celkem políčkem do tváře slušného filmu. ()

sitans 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí událostí, které se staly během jedné dekády ve "svobodné " Americe, mi připadá život vezdejší v tomto období jako procházka růžovým sadem. ()

Reklama

Reklama