Reklama

Reklama

Věříme v Boha

(neoficiální název)
  • USA In God We Trust
všechny plakáty

Obsahy(1)

Robert (Speight) je sražen džípem a zemře. Ocitá se v místnosti s počítači, kde jsou vedeny pohovory s mrtvými. Každý člověk je totiž za svoje skutky během života hodnocen body, které se mu buď přičítají nebo odčítají podle povahy skutku. Byť nespáchal za dosavadní život nic zásadního, dostal se Robert poměrně výrazně do záporných čísel a jeho další osud je zpečetěn. Podaří se mu však využít nepozornosti „operátora“ a unikne do výtahu. Vrací se zpět na Zemi, ale uvědomuje si, že jeho čas zde je díky pronásledovatelům velmi omezen. (J.Connor)

(více)

Recenze (166)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že chronologické sledování tvorby režiséra má svůj význam...viděl jsem tuhle Reitmanovu krátkometrážní "prvotinu" až po Up In The Air, Juno a Consentu, a zejména po posledně uvedeném kousku jsem byl poměrně zklamán. Ano, Reitman toto lehce obehrané téma slušně vytěžil během čtvrthodinky, ale ještě to není zdaleka ono a některé věci jsou až moc WTF a závěrečný gag (a tím i celé rozuzlení) příliš předvídatelný na to, aby to vyvážilo pomstychtivého byroandělského šmejda Jeffa Witzkeho a gang krvežíznivých zástupců minorit, což byl upřímně řečeno jediný vtip, který mě opravdu pobavil. 60% a víc ani ránu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skutečně jsem čuměl, co syn slovenského režiséra dokáže během 16ti minut zvládnout. Příběh je zvláštní, to by ani v těchto případech jinak nešlo. Ale celý ten průběh je jedna velká pecka, která kdyby chtěla, může mít i samotný příběh. --- 95 % --- ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Brilantní krátkometrážní film, radost se dívat. Jason Reitman ještě z doby, kdy o svém celovečerním debutu zatím jen mlčky snil, už však disponuje svým nezaměnitelným režijním rukopisem a tolik typickým satirickým podtónem a drobným ostnem proti současné západní civilizaci. Krátká filmová povídka, spíše etuda absolventa nějaké filmové školy, ovšem formálně dotažená k dokonalosti a scenáristicky skutečně velmi originální, jak ve své zkratce, tak i drobných humorných kaskádách typu skóre pozemského života a jeho kladné a záporné body... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že si Jason Reitman touto svou krátkometrážní prvotinou nasadil laťku až příliš vysoko. Takové kvalitě se během své kariéry bude už jen horkotěžko přibližovat. A pak že byrokracie zabíjí, tss, takový nesmysl! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Napadají mě i jiné filmy, kde čerstvě zesnulý dokazoval svůj mravní nárok dostat se do nebe, kde hekticky napravoval resty svého života, kde nebe bylo znázorněno jako nesmlouvavá byrokratická instituce... Když si ale vzpomenu, u kolika z nich jsem si říkal, jaká by to byla skvělá dvaceti až třicetiminutová povídka a jaká je škoda, že je zápletka uvláčena k smrti celovečerní metráží, musím této hříčce dát pět hvězdiček. A ještě dodám, že bez uplatnění dvojího metru - ten film není dobrý jen "na to, že je krátký"nebo "na to, že je amatérský/studentský/jakkoli jinak postižený". Je to prostě regulérně dobrý film. 100% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chápu, že ve vás věčné zatracení vyvolalo šok, ale o tom já nerozhoduji. Já pouze zpracovávám čísla." Jsem šťastný, neboť tento snímek mi dává naději. Naději na to, že i kdyby plus/mínus bodování mého života skončilo v záporných číslech, tak se dostanu někam, kde si byrokracie podává ruku s korupcí a tam to přeci znám. V takovém prostředí se pohybuju celý život a to by bylo, abych se nedočkal zaslouženého dlouhodobého poležení na obláčku. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hned několik dost dobrých nápadů v jednom mini filmu. Líbí se mi nazvat to jako "nějaké blbnutí". Fajn by bylo, kdyby si někdo jen tak zablbnul a udělal z toho stejně svěží celovečerní film. Pak by těch mých 5 hvězdiček bylo na úplně jiné úrovni. Ano, scénář se mi moc líbil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné, povznášející, vtipné, po srdci mě to nepohladilo, ale od prvotiny si vlastně nelze přát víc. PS: Ricky Martin dostal krásný pwnage! 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatický kraťas. Možná trochu očividný, ale nemá smysl klást na něj velké nároky jen proto, že je režisérem Reitman. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tímto krátkým leč naprosto plným a naplňujícím, odzbrojujícím, okouzlijícím kraťasem začal Reitman svoji kariéru, která se až doposud vyvíjí velmi pěkně a jeho filmy se staly nedílnou součástí filmové kultury.. Tímto to vše začalo, už zde je cítit jeho cit pro popis situace a cit pro malé velké filmy s úžasnými parametry, jak po technické, tak po duchovní stránce. Hluboký, citlivý a s krásným koncem. Co víc si přát.. (vím, drtivou většinu malých filmů hodnotím pěti, ale tady je těch pět čisťounkých jako nejčistší sníh..) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasně vypointovaný a od začátku do konce ohromně vtipný a trefný kraťas plný skvělých nápadů. Tečka. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi nejlepší verze toho, jak to s námi dopadne po smrti! Vtipné, nápadité, napínavé a hlavně originální! ()

Reklama

Reklama