Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již ve 40. letech byly Bahamské ostrovy rájem na zemi. Zde se mladý Arno živí přepravou nákladů na své lodi a užívá si života. Jednou ale odmítne zakázku místního gangstra Ortega a místo toho přijme práci pro Američana Gavotteho. Později se v baru s Ortegem popere a s vědomím, že ho zabil, uteče na moře. Přečká hurikán a náhodou objeví vrak Gavotteho luxusní lodi, a tak se s přítelkyní Coquinou a potápěčskou výstrojí vrátí. Jestli se mu podaří vylovit šperky bohatých pasažérů, můžou se oba vrátit do Evropy. Jeho záměr však odhalí jiný místní přepravce, Francouz Jean-Pierre. Na místě však zjistí, že zlato dokáží vylovit jen společnými silami. Oba tak musí čelit kromě žraloků i pomstychtivým gangstrům a to Arno netuší, že Francouz před ním skrývá důležité tajemství. Největší nebezpečí mu hrozí tam, kdo by to vůbec nečekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

ic 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle románu Ernesta Hemingwaye, ale přesto mi příjde, že první polovina filmu je pro zbytek děje jaksi zbytečná. V druhé půlce se zase všichni snaží nahrabat co nejvíce pro sebe a podvést ty ostatní. Film je až zbytečně dlouhý, na to co se v něm dohromady stane. Když jsem viděl jejich žraloka, ani jsem nevěřil, že je to film z roku 2001. Nejspíše hodně nízkorozpočtovy... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ernest Hemigway. Jeho příhody jsou velkolepé a dobře se čtou. Dobrodružství, romantika, prostě vše, co dokáže upoutat. A toto všechno by měl obsahovat i tento snímek, poněvadž byl natočen právě podle jeho románu. A obsahuje? Je fakt, že se tu příběh vyvarovává nějakých nucených adrenalinových akčních scén a vše nechává na atmosféře. A ta napětí obsahuje. V určitých místech se mi však zdá, že se to s tou romantikou krapet přehání, což velmi způsobuje zpomalení tempa. Zákeřnostem a lstem se tu meze nekladou. Problém však je, že tohle všechno tu už prostě bylo. Potopená loď plná zlata a lidé ve snaze se k ní dostat a vyzvednout toho co nejvíc a zároveň nějak odstranit, či podvést ty ostatní. Mnohé události jsou tak velmi předvídatelné a nepřekvapující. O špatný film se však nejedná. Je natočen zručně a viditelně levně. Těžko říct, možná to byl záměr. Každopádně filmový zážitek zanechá. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co je to s tebou, Arno ??" - "Nesnáším špinavý kšefty a prachy.. A upřímně řečeno, tebe taky nemám zrovna v lásce.." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film natoceny na motivy Ernesta Hemingwaya. Treba sa obrnit trpezlivostou, lebo prvych 45 minut sa toho deje len minimum. Preco dam slusne tri je halvne ten dovod, ze hlavny hrdina musi pocitat s nebezpecenstvom tam, kde by to vobec  necakal  : 69 % ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Film z pekného prostredia, ale so slabšími hereckými výkonmi a samotnou realizáciou... Okrem záveru, ktorý bol tak trochu prekvapivý, je celý film dosť pomalý a málo zaujímavý. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama