Reklama

Reklama

Bydlet proti všem

  • angličtina Housing Against Everyone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dostupnost bydlení je velkým tématem současnosti. Nejsilněji dopadá na ty, kteří se nejméně účastní veřejné debaty – na nízkopříjmové domácnosti, domácnosti menšin či samoživitelek. Snímek sleduje skupinku aktivistů okolo zastupitele a člena hnutí Žít Brno Martina Freunda při tom, jak se pokoušejí přesvědčit politiky druhého největšího českého města o své vizi bydlení dostupného pro všechny. Setkávají se povětšinou s posměchem, odmítáním, a dokonce i agresí. Filmaři věnují čas i výpovědím samotných lidí, kteří doufají, že budou mít snad za pár dnů i střechu nad hlavou. Snímek ukazuje marnou snahu pohnout s odmítavým systémem, v němž mnozí politici opakují fráze z poplašných řetězových e-mailů a používají je jako argumenty pro svá rozhodnutí. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

boogieman 

všechny recenze uživatele

Doležitá a aktuálna téma, ktorá je spracovaná spôsobom ktorý sa k nej hodí. Od vyššieho hodnotenia ma odraďuje predovšetkým to, že tákyto typ dokumentov s reportážnym základom nie je zrovna mojím obľúbeným žánrom. Napriek tomu oceňujem prítomné remeselo a aj odvahu pustiť sa do tejto neľahkej témy, ktorej súčasná spoločnosť v našich končinách príliš nenahráva. Takisto sa mi páči, že film sa nebojí ukázať prstom - a hoci nesúdi - jeho cieľom nie je ani objektivita. 3,5*. ()

janka007 

všechny recenze uživatele

Často není pořádně rozumět zvuku filmu a taky by nebylo od věci textově (titulky) představit jednotlivé mluvčí, co v dokumentu vystupují. Téma super, dokument důležitý. ()

Reklama

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách mi bylo zle od žaludku a měla jsem pocit, že to prostě nedám. Česko je fascinující kraj, kde v 21. století pánové v sakách zřejmě nechápou, proč by matky s dětmi (nebo kdokoli jiný) měly vůbec někde bydlet, a kde prosazovat jakoukoli moderní (nebo nedej bože humánní) politiku je utopie předem odsouzená k nezdaru. Starat se o nejslabší členy společnosti je zřejmě u nás zcela radikální idea. Výjevy ze zasedání městských zastupitelstev, která se zřejmě teleportovala z raných devadesátek (ty ubrusy!!!), a kde sedí páprdové jako vystřižení z husákovského Československa, jsou zcela fantaskní. A bohužel se zde nechystá žádný happyend. Film mě utvrdil v přesvědčení nikdy, nikdy se do této zvrácené země nastálo nevracet. ()

Galerie (40)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

10.05.2021

Dnešním dnem začíná po celém Česku festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Poprvé ve své historii proběhne celý online. Festival potrvá až do 6. června a diváci a divačky se… (více)

Reklama

Reklama