Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (319)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Nóri si povedali... kjære venner, vytiahnime Trolla z našej (severskej) mytológie a urobme si americký film. Takže miesto obrieho primáta im po Osle behá a srdcervúco narieka obrovské šutrovité stvorenie. Na jednej strane ho máte chuť objať, ale na druhej po vás hádže tanky. Celú hviezdu dávam za helikoptéry s obrovskými zvonmi, to som sa zase nasmiala. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dopozeral som to bez bolestí. Trol bol parádny, obsadenie na najpodstatnejších miestach sympatické a malo to celkom slušný spád. Ale absolútne nič z toho nevyťažili. Režisér sa ničím neblysol, nijak extra nevtiahol do deja, zvládol vlastne akurát to tempo rozprávania. Scenárista sa už vôbec s ničím nepáral, a ak si pomáhal scenáristickým softvérom (fakt to z odstupu presne takto pôsobí), potom je dupľovaný lenivec, že sa nepohral s dialógmi, pretože tie sú fádne... no, tiež ako zo stroja. A o pokusoch o "vtip" sa ani nebavme (narážka na Grétu, napríklad... ale to nie je jediný moment, kedy som nechápavo zvraštil obočie). Záver to potom ťahá ešte nižšie, je z kategórie "tak to spravme takto a môžeme baliť"... a že to veľký zmysel nedáva, sa pokúsili zamaskovať tým najväčším klišé v poslednej scéne (to už, predpokladám, mali pobalené a tú scénu si režisér dotvoril sám na domácom PC). Skrátka odvar, našťastie neškodný. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamenný Hynek Čermák, jehož pedikúra by zabrala minimálně 14 kalendářních dní, táhne na Oslo. Tohle by se v zemi vycházejícího slunce nestalo.. Roar Emmerichsen se sice opřel o celkem povedené triky a respekt k tématice i žánru, ale ve snaze vyrovnat se svému slavnějšímu německému kolegovi se sklony k americkému patriotismu často sklouzával do infantility, klišé a laciného opisování. F-35 nebrat, paní Černochová! Vždyť je za pár minut hackne důstojnice Spocková ze svého laptopu.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama