Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězda Johna Gottiho, mladého ambiciózního a sebevědomého mafiána, stoupala rychle vzhůru. V sedmadvaceti letech už patřil na špičku v rodové hierarchii Cosa Nostry v New Yorku. Pak ale přišel pád. Gotti zpackal svou první vraždu a šel na tři roky do vězení. Vrátil se s touhou stát se kmotrem - prvním mužem mafie. I když ztratil jediného syna a vyteklo hodně krve, nakonec se mu to podařilo. Policie mu říkala „Teflonový Don", protože mu nemohla prokázat žádný z jeho zločinů, teď však má konečně šanci - pokud promluví Gottiho blízký přítel... Titulní postavu v dramatu z produkce HBO, které režíroval Robert Harmon, ztělesnil Armand Assante a za svůj herecký výkon získal prestižní televizní cenu Emmy®. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

in4mator 

všechny recenze uživatele

Konverzační film, odehrávající se povětšinou v interiérech, nepotěší dost často nezáživnými rozhovory. Taky mi v něm chybělo VÍC zajímavých scén a VÍC napětí, které mohlo obstarat třeba sledování ze strany zákona, kdyby dostalo VÍC prostoru. A tak film stojí hlavně na skvělém hereckém výkonu hlavního protagonisty. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nic nevídaného. Na ty opravdu dobré filmy o mafii, kde se mi hlavní představitel(é) dostal(i) až "pod kůži", to nemá. (viz např. "Neúplatní", 1987). Zabaví, neurazí. Armand Assante měl na tuto roli velmi vhodný look. Opět závěrem plyne ponaučení: když jseš až nahoře, můžež spadnout a pěkně si rozbít hubu. A že jak si začneš myslet, že už jsi nedotknutelný, jsi najednou v base. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Za mě má tenhle film všechno, co bych u mafiánksého snímku čekala, takže ačkoliv mě nijak nepřekvapil, ani mě nezklamal. Mafiánské filmy mám ráda a pro mě osobně je to jeden z "žánrů", který se nedá (v mých očích) moc zkazit. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Mafiánských snímků jsem jako fanoušek žánru již viděl požehnaně, takže si troufnu tvrdit, že téměř po všech stránkách je Gotti průměrný film, který v recenzích evidentně táhne nahoru zejména Assantovo a Quinnovo charisma. Nicméně pokud si uvědomíme, že se vlastně jedná o "pouhou" televizní produkci z roku 1996, má snímek svou nepopiratelnou kvalitu... 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když na samém počátku devadesátých let vtrhl do kin snímek ´Mafiáni´ (1990), sklidil kupodivu nebývalý divácký úspěch. A jak už to bývá, vlivem toho se začaly rodit mafiánské filmy jako houby po dešti. A tento, pojednávající etudu skutečné postavy Johna Gottiho, je jeden z nich. A nevypráví nic jiného, než jeho vzestup a strmý pád, takže v podstatě osud jako u významnějšího Al Caponeho. Jedná se ryze o televizní produkci, ale na škodu to není. Sice pouhé drama, takže lecjakých gangsterských divokých přestřelek se nelze dočkat, avšak nedá se tvrdit, že by to bylo nezajímavé. O scénář se postaral novinář a specialista na italsko-americkou mafii Jerry Capeci, který je mimo jiné také správcem webu ganglandnews.com, který se stále aktualizuje a doplňuje do dnešních dnů. O Johnu Gottiovi se tam ledasco můžeme samozřejmě dočíst také a když to uděláme, zjistíme, že je příběh tohoto snímku takřka věrný skutečným událostem. Takřka proto, že v rámci dramatizace a logiky ve filmovém vyprávění se, jako obvykle, musely udělat drobné kosmetické úpravy. Snímek z oblasti mafie představuje vše, co už z mafiánských filmů známe, takže nic nového či objevného. Avšak svoji žánrovou uhrančivostí v rámci bojů o moc a nejrůznějších intrik si diváka najít umí. Armand Assante v hlavní roli dal postavě živost, energii i vážnost. A to pro pouhou dramatizaci, dle dobře odvedeného scénáře, bohatě stačí. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Na televíznu produkciu to bolo vynikajúce.Nechápem ako mi mohol ten film tak dlho unikať.Kto má rad Sopránovcov si príde na svoje,nakoľko 3/4 obsadenia filmu je práve z tohoto serialu. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Ne, nemůžu dát 4*, i když bych hrozně chtěl. Na filmu je zkrátka vidět, že je to televizní film a tak jde "jen" o tu nejpoctivější 3* podívanou, jakou si můžete přát. Produkci chybí lesk áčkových titulů a scénáři zase nějaký zajímavý moment. Všechno jede pěkně od začátku do konce, bez komplikací. Ale vidět starou partu sidekicků z Mafiánů, Casina atd. pěkně pohromadě, to je takřka k nezaplacení :-) ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film Gotti považujem už 20 rokov za klasiku medzi mafiánskymi snímkami, preto ma prekvapil mimoriadne nízky počet hodnotiacich. Je to klasika hodná 80 percent. Armand Assante v životnej forme, William Forsythe vo vedľajšej úlohe skvelý ako obvykle. Výborné, pozerajte a hodnoťte. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic. Ono je lepší nic nečekat. Hlavně když jako já máte rádi jednou za čas filmy s mafiánskou tématikou a víte, že jsou některé výborné a jiné špatné. Nehledě na ty zdlouhavé, ale to je jedno. Gotti evidentně neměl snadný život a musel si projít nemalými úskalími. Ano, který velký mafián ne? Ale příběh? Necelé dvě hodiny na mě působily, jako by film běhal od myšlenky k myšlence, v zoufalé snaze, aby něco nevynechal, takže nic pořádně nedokončil ani nevysvětlil. Jednoduše - něco co ukáže film jako malé, řeší protagonisté jako velké a něco o čem film z jedné strany ani nenaznačí, probírá mafie jako podstatné. Všichni kecají o poslušnosti, ale to Gotti odstartoval vlnu "špinavého" chování. Blbec jeden pitomej, fakt že jo. Posledních dvacet minut už jsem čekal na titulky a říkal si: "Tebe vidím naposledy." .. .. 2* Jedna za Armanda Assanteho a druhá za snahu. To je hodně solidární, ne? ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Priemerné televízne spracovanie jednej z mojich obľúbených tém - sicílsko-americké podsvetie. Priznávam, že štvrtú hviezdičku dávam iba preto :-) . ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Další mafiánská konverzačka. Osobou Gottiho se zabývá i film Gotti (2018) s Johnem Travoltou. Aj, ale i tamten i tenhle je více konverzační, než akční. Ono to tak asi bylo, že na sebe většinou zloduši dělali mocenské vlny a pak se utrhli a zastřelili někoho u holiče a tomu podobně. Ale hrome kde je strhující filmový příběh, který nás uvádí do zákulisí mafie, a který má dramatický spád? ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Na začiatku sa film celkom dobre rozbehol, ale potom to už bola nuda. Keďže som už bol "namlsaný" z filmu KASÍNO, očakával som od tohoto filmu podobnú akciu, to sa však bohužial nekonalo. ()

Reklama

Reklama