Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězda Johna Gottiho, mladého ambiciózního a sebevědomého mafiána, stoupala rychle vzhůru. V sedmadvaceti letech už patřil na špičku v rodové hierarchii Cosa Nostry v New Yorku. Pak ale přišel pád. Gotti zpackal svou první vraždu a šel na tři roky do vězení. Vrátil se s touhou stát se kmotrem - prvním mužem mafie. I když ztratil jediného syna a vyteklo hodně krve, nakonec se mu to podařilo. Policie mu říkala „Teflonový Don", protože mu nemohla prokázat žádný z jeho zločinů, teď však má konečně šanci - pokud promluví Gottiho blízký přítel... Titulní postavu v dramatu z produkce HBO, které režíroval Robert Harmon, ztělesnil Armand Assante a za svůj herecký výkon získal prestižní televizní cenu Emmy®. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je pro Gottiho poslední kapkou absence Castellana na Dellacroceho pohřbu, po němž začne plánovat jeho vraždu. Ve skutečnosti Dellacroce dlouho Gottiho chránil a držel Castellana od „Ruggierových pásek“, kde Gotti mluví o Castellanovi velmi neuctivě. Po smrti Dellacroceho musel tedy Gotti jednat velmi rychle hlavně proto, aby Castellano nebyl rychlejší. (Sealteam6)
  • Hodně dotázaných bývalých mafiánů považuje tento film za nejrealističtější. (Sealteam6)
  • Kolem Johna Gottiho koluje řada legend, ale ve skutečnosti to prý byl řadový pouliční grázl, který neuměl vydělat peníze ani nikdy osobně nezabil člověka. Vynikal především svou ambiciózností a egem. Sammy Gravano o něm v roce 2019 řekl: „Od prvního momentu, kdy jsem ho poznal, mi bylo jasné, že se buďto stane bossem nebo zemře, když se o to bude snažit.“ (Sealteam6)
  • I po svém uvěznění si Gotti držel pozici „bosse“ rodiny Gambino a dále rodinu řídil přes svého syna Johna Gottiho Jr. a to až do své smrti v roce 2002. (Sealteam6)
  • John Gotti je ve filmu vyobrazen jako „muž cti“, téměř bez záporných vlastností a Sammy Gravano naopak jako prospěchář a zrádce. Ve skutečnosti dle mnohých svědectví byl John Gotti neuvěřitelně arogantní pokrytec, který neuměl skoro nic kromě vedení lidí. Naopak Sammy Gravano byl mozek a finance rodiny Gambino. Svou prostořekostí mu John Gotti nedal na vybranou, když musel zradit mafii a spolupracovat s FBI. Bývalý vymahač rodiny Gambino John Alite se nechal slyšet, že kdyby Sammy měl na výběr, místo spolupráce s FBI by Gottiho radši zabil. (Sealteam6)
  • Film je inspirován životním příběhem známého mafiánského bossa Johna Gottiho, zvaného také The Dapper Don. (Sufferer)

Reklama

Reklama