Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikovi Hammerovi zabijí kamaráda z Vietnamu, Jacka. Policista pověřený tímto případem mu oznámí, že se má držet stranou, což Mike nemůže akceptovat. Vydá se za Jackovou ženou Myrnou, od níž se snaží zjistit, na jakém případu Jack pracoval a proč nyní bydlel v pronajatém bytě. Myrna o tom nic neví, ale řekne Mikovi o problémech se sexem, kvůli nimž Jack navštívil Benettovu kliniku. Mike se tam rozjede, ale nic důležitého se tam nedozví, zato zjišťuje, že je sledován. Jeho asistentka Velda mu oznámí, že Jack se před svou smrtí pohyboval v končinách, kde má chatu jejich další společný známý z Vietnamu, Joe Butler. Muže, jenž je sleduje, zamknou v budce a vydají se za Joem. Tam zjistí, že jeho chatu sleduje CIA. Mike má podezření, že Jackova smrt má spojitost s Benettovou klinikou a s lidmi pracujícími na vysokých postech. Vrátí se na Benettovu kliniku (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Od Mickey Spillaneho jsem nikdy nic nečetl a postavu Mikea Hammera znám jen z TV seriálu, kde ho hrál Stacy Keach, takže v podstatě nevím, jak moc tohle zpracování odpovídá knižní předloze. A vlastně je mi to jedno. Já, porota je totiž jako samostatný film naprosto parádní expoloatační nářez. Scenárista Larry Cohen není žádné ořezávátko a dopřává divákovi všechno ve zvýšených dávkách. Hned několik záporáků, včetně CIA a blonďatého úchyla, co zabíjí ženy. Místo běžného sexu jsou tu dokonce orgie, modelka Barbara Carrera se tu promenáduje nahá a s hlavním hrdinou má vcelku odvážnou erotickou scénu. A pak je tu ještě slušná porce krvavé akce, která vyvrcholí solidním akčním finále, za které by se nestyděl ani Rambo. Tohle by dneska filmařům jen tak neprošlo. Armand Assante by se na původní pojetí postavy asi moc nehodil, ale do téhle osmdesátkového verze sedne dokonale. Je charismatický a má v sobě vyváženou dávku inteligence a vnitřního vzteku, která je na podobnou roli potřeba. Jediná zásadní výtka jsou některí wtf scény. Např. scénu s vraždícím asijským kuchařem jsem nepochopil ani po druhém shlédnutí. Ale komu to vadí, když je zbytek taková zábava. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film má určitě svoje zábavný momenty, kvůli kterým stojí za to se na něj kouknout. Bohužel má taky spoustu zbytečných scén který tam fakt bejt nemuseli. Výsledkem pak je průměrně ulítlý dílko z trochu zbytečně protahovanou stopáží. Každopádně Assante v hlavní roli je fakt frajer. Takovej typ hrdiny kterej si ví rady v každý situaci. Má to tu typicky osmdesátkovou zábavnou atmosféru, ale nedaří se jí udržet po celou délku. Zdravím Lacikeho a vegetola. Ps : Jo a tu scénu z kuchařem jsem taky nepobral.50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka drsna sedemdesiatkova kriminalka s frajerskym Armandom Assante, ktory vysetruje smrt svojho kamarata z Vietnamu a pri vysetrovani pozabija viac ludi ako Rambo. Akcne sceny su kvalitne a drsne, ale mohlo ich tu byt viac a toho vysetrovania menej, aby to nebolo miestami az tak rozvlacne. Medzi klady by som zaradil aj niekolko vzrusujucich erotickych scen. Bohuzial tu je aj niekolko WTF scen, ktore som nepochopil a to som film videl s kvalitnymi titulkami od vegetola. Vysledkom je taky zabavny a nekompromisny chlapacky mišmaš. 6/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Frajerský a mačovský Assante je dobrým ťahúňom filmu, aj keď mu jeho horkokrvnosť nedovolí byť viac rozvážny. Kde príde, tam lietajú triesky, resp. mrtvoly. Trochu krkolomný námet má svoje muchy, hlavne keď sú vrahovia spájaní so sexuálnou "klinikou" a samozrejme, dochádza i na zvodcu pipiek Mikea Hammera. Barbara Carrera full frontal je však mňamka. Film sa môže oprieť o kvalitnú atmosféru a v závere aj o fajn akciu, takže hodnotím viac kladne. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Assante sa na Hammera hodí: je to macho typ, má potrebnú charizmu a vie byť aj hajzlík (čo je pre Spillanea signifikantné). Ďalej poteší sekretárka Velda, z ktorej tu po 25 rokoch urobili vysokonohú blondínu, intenzívny džezový soundtrack, sexuálna šteklivosť či pravá 80tková akcia. Scenár však obsahuje príliš veľa zbytočných scén, ktoré zapríčiňujú zdĺhavý dej. Týmto scénam dáva korunku akčné finále na štýl Ramba, kaziace celkový dojem a mestskú atmosféru snímky. (SPOILER: Hammer sa mení v Ramba, ktorý sa musí preboriť sériou pascí a nástrah, aby sa dostal do pevnosti, kde sa ukrýva všetko riadiaci zlosyn...). PS: Oveľa radšej mám noirovú adaptáciu z roku 1953. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama