Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anne Gregory (Barbara Shelley) nemusí pracovat, a přesto žije v přepychu. Obléká se do nádherných kožichů, večeří ve vybraných restauracích, bydlí v nadstandardním apartmá, kam si občas přivede svého milence Rickiho Seldona (Alexander Davion). Její manžel Paul (William Sylvester), velmi úspěšný hudební skladatel, to nevidí. Nevidí ani notový zápis svých kompozicí a nevidí ani své ruce při hře hbitě klouzající po pianu. Paul je totiž slepý. O tom, že ho jeho žena podvádí, se Paul dozví od svého manažera Mika Williamse (Mark Eden). Co ale neví, je, že se má sám brzy ocitnout v ohrožení života. Anne totiž vymyslela plán, jak se s Rickim manžela natrvalo zbavit.

Kriminální drama s prvky film noir natočil zkušený režisér Lance Comfort s minimem herců a výhradně v ateliérech Pinewood Studios jen nedlouho před svou smrtí. Alternativní název snímku zněl Man in the Dark (Muž ve tmě). (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná jednoduchá detektivka s přesahem k film noir, cynismus je zde opravdu patrný (vždy, když se Anne miliskuje se svým nabíječem metr před nicnetušícím manželem, máte pocit mrazení v zádech). Moc dobře zahrál především William Sylvester v roli slepého britského "Karla Svobody". Pointa je sympaticky triviální a odhalení překvapivé, k tomu příjemná stopáž, přesně jak se na detektivku s výše uvedenými charakteristikami hodí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama