Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice speleologů zkoumá jeskyni ve francouzské Bretani, místě opředeném legendami o hraběti Sinistrovi popraveném na sklonku středověku za provozování satanistických rituálů a navracení mrtvých do života. Téhož večera se v místní osadě odehrává náboženská slavnost, je zrovna den Dušiček. Ceremonie je předčasně chaoticky ukončena, v nedaleké jeskyni došlo k zřícení stěny, při kterém oba dobrodruzi zahynuli. Jejich přítel, americký spisovatel Paul Baxter, si povšimne podivného znamení na krku jedné z obětí. Místní inspektor Malin však případ nekompromisně uzavírá. Paul, kolem jehož osoby se začínají kupit podivná nevyjasněná úmrtí, se rozhodne přijít záhadě na kloub. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo, film naprosto o ničem. Těšil jsem se na atmosférickou upířinu u které si odpočinu ale dostal jsem spíše nudnou blbost s neustálém kecáním nebo chozením po lese. Jediné plus je jakž takž zajímavý děj se sektou ale i ta nebyla zas tak zapamatování hodná. Konec je hodně komický a ty pokusy o tajuplnost sekty totálně padají na nezajímavých postavách. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vážně slabota. Zezačátku film kaží režie a kamera. Všimněte si, jak nevhodně jsou některé scény nasnímány, rituální pochod se odehrává za větvemi stromů, větve se účastníkům pletou do tváře a ti je tak musí odstrkovat, vypadá to směšně. Když se ocitneme v novověku a spíše pak ještě v Anglii, film zase táhne ke dnu nesmyslný scénář, kouskující napětí na malé drobky. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Film je zpracováním lehce hammerovský, jenže také dost nudný. Upírské téma bylo lákavé, bohužel je tu víc mluvení, než akce, ale některé scény budou pro fanoušky vampýrských filmů od Hammeru určitě zábavné. (SPOILER - Závěrečné vyústění, během kterého jedna z upírek zahlásí cosi jako „She have a Mark of the Cross“ je podle mne naprosté zmršení celého filmu) ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý horror anglickej produkcie.Hoci je to film o upíroch,veľmi málo upírskych akcii,takmer žiadne.Okrem pár scén sa ani nedá zistiť že je to vôbec film o upíroch.Ale začiatok začína veľmi sľubne,no potom príde sklamanie.Zároveň je to aj film o uctievačoch diabla,ktorý sú poobliekaný v červených úboroch,ktorý hulia marihuanu a chlascú.Myslel som si že je to produkcia Hammeru,ale nie je.Je to Pinewood Studios.Pretože film veľmi pripomína Hammer Studios ale nie je taký prepracovaný.Herci sú veľmi nezaujímavý a ženy nie veľmi pekné,ako to v takýchto filmoch má byť.Napätie tu nie je žiadne a horrorové sekvencie biedne. ()

Reklama

Reklama