Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ze skupiny dospívajících v Brooklynu se stane skutečný gang. Od té chvíle dělají všechno společně. Zdá se, že život bude jednodušší, ale najednou stojí tváří v tvář novým potížím. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěchu Lucasových American Graffiti a Scorseseho Mean Streets režiséři Martin Davidson a Stephen Verona s necelými 100 000 dolary a 16mm kamerou s láskou rekonstruují vzpomínky na vlastní dospívání v poklidném dějinném závětří konce padesátých let. Snímek vypráví o čtyřech kamarádech s dozadu napomádovanými vlasy a koženými bundami ze zanedbané části Brooklynu nazývané Flatbush, loučících se s dosavadním bezstarostným způsobem života a s konečnou platností přijímajících zodpovědnost dospělých. Páni Flatbushe záměrně postrádají zápletku či vývoj postav, což spolu s improvizovanou hereckou akcí a dialogy přispívá k jejich realističnosti a autenticitě. Sly hraje rabiáta Stanleyho, tlačeného do svatby se svou těhotnou přítelkyní, pro kterého dospívání definitivně končí ve zlatnictví koupí drahého svatebního prstenu. Kvůli roli Sly zaokrouhlil svou váhu na metrák a za několik dodatečných vět se kterými přišel pro svou postavu je v závěrečných titulcích uveden také jako spoluator dialogů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavej filmík o chlapském dospívání v Brooklynu. Sylvester je nepřehlédnutelnej a přestože nehraje hlavní roli, tak jeho scény patří k tomu nejlepšímu co film nabízí. Hlavně jeho návšteva ve zlatnictví má ty správné grády. Délka filmu lehce přes 80 minut a přitom stačí k tomu, aby divákovi něco sdělil. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mile retro, ktore ukazuje pribeh styroch dospievajucich mladikov a ich problemy s dievcatami, ktore sa chcu neustale vydavat, zatialco oni len tak nazaväzne blbnut. Najviac ma zaujal nie dvakrat inteligentny hromotĺk v podani mladuckeho Stalloneho. Nikdy som si nemyslel, ze uvidim Stalloneho ako stredoskolaka, ktory len tak blbne v triede a natahuje ucitelku. Zo zaciatku sa zdalo, ze jeho postava nebude mat velky priestor, ale nakoniec bol druhym hlavnym hrdinom z ustrednej stvorky a mal aj najzaujimavejsi pribeh. KLudne sa to da brat ako taka predpriprava na Rockyho. Pochvalu si zasluzia pekne dobove pesnicky. Skoda, ze dvaja z ustrednej stvorky tam nemali ziadny poriadny pribeh a boli len do poctu. S prepracovanejsim scenarom to mohlo byt ovela lepsie, ale za jedno pozretie to stalo. Scena s kupovanim zasnubneho prstena je fakt vtipna. 5/10. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Celkem trapná a většinou nudná snaha o umění a improvizaci bez děje, která ale přináší bezradnost. Za něco stála snad jen scéna kupování prstýnku. Strašný tlaky, tam jsem Stanleyho (v podání Slye) upřímně litoval. Jinak jsem si film musel neustále popohánět kupředu, protože byl o ničem, vůbec mě nebavil. Jen proto, že jsem fanoušek Sylvestera Stalloneho, jsem to narychlo zkouknul, toť vše. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nu nebyl to takový průser jako první Stallonovy filmy, ale celkově mě to nechytlo. Filmy o gangech mě nikdy nebavily, ani ve 20ti jsem netoužil po něčem podobném. Tady si na teenage gang hrají 4 skoro 30letí herci, což obzvlášť ve škole působí komicky. Navíc kromě jedné krádeže auta tu fakt není nic krimi, jen spousta žvýkání, machrování, dementních "dialogů" a taky řešení problémů s holkama, vycházejících především z toho že hrdinové jsou totální vypatlanci. Zejména Stallonova postava a to co předvede v klenotnictví to prostě nechápu, že to nakonec skončilo svatbou. Mělo to trošku dobovou atmosféru a zajímavou (leč nehodící se ) doo-woop muziku, ale jinak celkem o ničem. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nezávislačina so Stallonem z predžrebcovského obdobia. Vtedy bral Sylvester viac-menej len šteky, tu dostal druhý najväčší priestor pred kamerou a nezľakol sa ho. Svoje si odohrala celá banda stredoškolákov, ktorým flákanie a drzý kukuč nie sú cudzie. Sú bezprostrední, hvízdajú na kočky a s hrebeňom v kapse sa im nič nemôže stať. Teda zdanlivo nič, z čoho plynie hlavná zápletka. Film rozhodne nie je dokonalý, cítiť, že mal hlboko do kapsy, obraz je občas rozostrený, raz som zazrel filmový štáb, lenže tá úprimnosť a energia sú na nezaplatenie. Navyše je tu prítomná nákazlivá hudba a tona hlášok, kedy som prskal smiechom. Bežné situácie nepôsobia vatoidne ako napríklad v Pomáde. Je to film, ktorý som mal rád už na strednej škole. O to viac ma tešilo, že som vtedy DVDčko s českými titulkami raz objavil pohodené kdesi medzi zeleninou v Kauflande a po tom, čo si zaň predavačka vypýtala 30 korún, jej takmer vyznal lásku. Dnes ho nevymením za žiadné iné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Generační snímek ze 70. let, který ve své výpovědi v podstatě do dnes nic neztratil. Brooklyn a skupinka mladých potloukající se životem a přesvědčením žijící jako gang, který dělá vše společně, což jim ledasco usnadňuje, ale také přivádí do problémů. Film je to upřímný a hodný k zamyšlení, ale bohužel nezapadl mezi klasiky a tak je už bohužel poněkud pozapomenutý. Zajímavostí je, že se tu objevují dnes velice známé tváře. Henry Winkler a Sylvester Stallone. Sylvester  tu má už větší roli a to v postavě Stanleyho, jehož ´mladistvá nerozvážnost´ jakoby vypadla z dnešní doby. Sice mu bylo už nějakých 30. let, ale čemu to vadí. Našemu Ladislavovi Peškovi bylo 33. let, když natáčel námi stále vyhledávaný snímek ´Cesta do hlubin študákovi duše´ a nikdo by to do něj neřekl. Příběh je tedy jakoby ze života a tak vyznívá značně nevýrazně a místy i nepřesvědčivě. Tvůrci prostě netlačili na dramatizaci a nechali děj tak, jak v životě probíhá. A tak tu máme dospívající partu věčně v černých kožených bundách dělající na ulici vyrvál, poflakující se po barech, kde většinou hrají kulečník a řeší problémy v rámci vztahů s dívkami. Po technické stránce asi snímek skutečně nevýrazný, ale právě svým námětem a svou výpovědí o daných skutcích, určitě stojí za shlédnutí. Jsou věci, které prostě nezmizí u žádné generace. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Film o partě vejrostků z poklidný Newyorský čtvrti. Syrový, bez dějových přechodů a hlubší zápletky se snaží věnovat jejich cestě k jejich dospívání. Stalloneho první filmy byly divný, furt je to ale lepší než Italský hřebec a Rebel dohromady. ()

Reklama

Reklama