Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 1

VOD (1)

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje hlavní dojmy z filmu budou asi působit dost povrchně a lacině, ale nedá se svítit. Takže: hlavní postava je opravdu mimořádně nesympatická a nepříjemná pizda, přesně ten typ zapšklé, upjaté, permanentně zpruzené neurotičky, jaký bytostně nesnáším. Navíc její představitelka je šeredná mužatka a má hnusný sestřih. Jistě, jsem povrchní. Ale jednoho holt otráví, když musí hoďku a půl čumět na někoho, kdo se mu esteticky silně protiví. Co se děje týče, tak tři čtvrtiny jsou úplně ke stolici. A v závěru se sice rozjede vcelku solidní psychedelický bizár (houby? peyotl?), ale jelikož jsem smysl toho všeho popravdě příliš nepobral, hledání nějakých těch symbolismů a jinotajů přenechám povolanějším. Podle mě jen ke schizofrenní pizdě promlouvala její potlačená tělesnost a špatné svědomí, ale je mi to upřímně úplně putna. Film měl však pro mě přece jenom i jedno pozitivum - při úvodní scéně s pizdiným letícím afroevropským hazbendem mi ihned na mysli vytanula památná věta "Nigger fell four stories", a já dostal chuť pustit si po sto letech zase Pulp Fiction. Plus ještě jedna hvězda za Chopina a rozříznutou ruku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdesi na anglickém venkově se nachází  mystický kraj s hlubokým lesem, kde se ve stínech stále skrývá vina z prvotního hříchu a kde smrt znamená nový začátek. Pro ženy je očistcem v mužské agresi a pýše, na muže čeká rozhřešení až v druhém díle Women. Surrealistická filmová báseň, kde se snoubí biblické pojetí světa s hříchem, vinou a bolestí a  tím starším pohanským plným života, smrti a  koloběhu znovuzrození.  Postupný pád do magického snu překvapil závěrečným rozhřešením a těhotná kamarádka je doufejme příslibem  kýžené druhé ženské části... ()

Reklama

Posheidon 

všechny recenze uživatele

To byla ale .íčovina. Většinou se snažím na každém filmu najít alespoň něco kladného, abych jej rovnou nemusel šoupnout do propadliště dějin. Musel jsem hooodně dlouho přemýšlet. Nakonec jednu hvězdičku za ztvárnění vícero rolí pro Rory Kinnear. Jinak nevím co to autor scénáře a režisér v jedné osobě měl za matroš, ale musela to být teda jízda. Děj neustále balancuje mezi nudou, kdy ani zívnutí nestačíte počítat a solidní fantasmagorie, že se prostě musíte smát i tam, kde to tvůrci patrně asi nebylo ani chtěné. Ale kdo ví? :-D Pozor spoiler:👩👨🏿🤼🏘️🤾⚰️👩🚗🏡🌳🚶‍♀️🕳️🧟‍♂️👮🚶‍♀️⛪🧎👨👩🏡🦤🧟‍♂️✋🔪👐🩸🔪🧟‍♂️🤰🏻🩸👾👨🏿 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ženská si jede vyčisti hlavu na samotu u lesa, ale to vezme za své ve chvíli, kdy jí začne stalkovat pobledlý nudista. Jednoduché jak facka, ale Garlandovi se to povedlo zamotat tak, že jsem netušil, na co se to vlastně dívám. Pokud mi něco utkví v paměti, tak je to závěrečný několikanásobný zázrak zrození. To byla pecka. Ale jinak? Hysterická Jessie Buckley potkává asi tak desetijediného Kinneara, který se ve všech svých polohách snaží být divný a společně tajtrdlíkují po baráku a přilehlém okolí. Vygůglil jsem si, kdo že je to ten Zelený muž, díky čemuž mi v hlavě bliklo malé světýlko pochopení, ale to rozhodně neznamená, že by mi to dávalo smysl. 30% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, lokace, venkov, příroda, lesa, pole. Tím klady končí. Jinak je to horor pro ženy, které si teprve uvědomují, že jsou lesbicky orientované a proto jsou jim chlapi protivní a hnusní, pořád jen chtějí sex a kontrolují holce telefon, prostě hnusáci. Hlavní hrdinka je mimochodem ošklivá jak pr.del a normální chlap by si o ni snad ani kolo neopřel, a ta její kámoška je nemlich to samé, ale všichni se po ní sápou po chuděrce. Dokonce nám bůh vína Bakchus porodí, neb nemá najednou pindíka, ale šterbinku, nebo možná rodí zadem nebo... raději nedomýšlet. Jestli on pan režisér časem nepůjde cestou jednoho z rejžů Matrixu, který je teď režisérkou. Jo, a btw - jablka jako metafora biblického hříchu, nic lacinějšího už autora nenapadlo? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Rory Kinnear se objeví jako všichni muži, kteří se „zrodili“ jeden z druhého, kromě Samuela – chlapce s maskou, a mrtvého manžela Harper – Jamese (Paapa Essiedu). Kinnear v rozhovoru uvedl, že všichni muži, které hrál, představují prvek mužského chování, „ať už jde o mikroagresi až po makroagresi“. Také tvrdil, že se snažil vyhnout tomu, aby se jednotlivé postavy staly archetypem; jejich chování záviselo jak na jejich vlastních osobních životech, tak na reakci Harper na ně. (Silen.c.e)
  • Pampelišky se rozmnožují asexuálně skrze proces zvaný partenogeneze, aneb všechny pampelišky jsou klony původního vzorku. Jedná se tak o nápovědu k podstatě mužů ve vesnici, které všechny ztvárnil Rory Kinnear. (Silen.c.e)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Reklama

Reklama