Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 1

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Morien 

všechny recenze uživatele

V první části jsem se v některých pasážích bála tolik, až mě z toho fyzicky rozbolelo srdce, ale zhruba po prvním bodnutí nožem mě jalo podezření, že neexistuje smysluplný/uspokojivý způsob, jak by to Alex mohl ukončit. V Annihilation jsem jeho implodující vyústení příběhu přijala bez námitek, tady naopak vůbec. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, lokace, venkov, příroda, lesa, pole. Tím klady končí. Jinak je to horor pro ženy, které si teprve uvědomují, že jsou lesbicky orientované a proto jsou jim chlapi protivní a hnusní, pořád jen chtějí sex a kontrolují holce telefon, prostě hnusáci. Hlavní hrdinka je mimochodem ošklivá jak pr.del a normální chlap by si o ni snad ani kolo neopřel, a ta její kámoška je nemlich to samé, ale všichni se po ní sápou po chuděrce. Dokonce nám bůh vína Bakchus porodí, neb nemá najednou pindíka, ale šterbinku, nebo možná rodí zadem nebo... raději nedomýšlet. Jestli on pan režisér časem nepůjde cestou jednoho z rejžů Matrixu, který je teď režisérkou. Jo, a btw - jablka jako metafora biblického hříchu, nic lacinějšího už autora nenapadlo? ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Černej kolem okna lítá, v tunelu i v hlavách svítá." Manýrismus jak řemen. Brrr. Mimochodem, bluebells znám, neb v Anglii jsem dva roky žil, les s kobercem modrých zvonečků navštívil a připadal si jako v pohádce. Tunel s nekonečnou ozvěnou neznám, ale zaujal mě, tam bych si radostně zavýskal i já. Zbytek přírodopisného dokumentu o červech zbůhdarma lezoucích po mršině laně a o africké variantě bungee jumping, coby zlatém hřebu suicidálního vydírání, mě moc nebavil. Namlsán 28 dny strávenými s Garlandovou robotkou i pestrostí zdejších hodnocení jsem se těšil na příběh, který mne svlékne donaha a ponoří do kalné vody surrealistických močálů a já pak budu meditovat a hambatý courat lesem spolu se Zeleným mužem a mezi modrými zvonečky budeme bimbat svými... Ale moc jsem si nezainterpretoval. Jednak nebylo s kým, bo o tu harpyji Harper bych si ani kolo neopřel, a taky už dávno před finálním nudným (!) řetězením psychovagín mi bylo vše jasné jak facka, resp. knězem schvalovaná manželská rána pěstí. Kdyby Garland aspoň nespoileroval ve vlastním filmu a letecký den si nechal až na finále, mohl to být i zážitek. Škoda. Jen dva povadlé bluebells cinkají. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po traumatickom zážitku prichádza Harper na vidiek, aby si tu oddýchla a načerpala nové sily. Jej nové sídlo je nádherné a aj jeho majitel je príjemný človek. Pri prechádzke po miestnych lesoch narazí na nahého muža, ktorý ju začne sledovať. To je len začiatok teroru, ktorý bude nasledovať. - Po Annihilation, čo je jedna z najhorších vecí, ktoré som kedy videl, si u mňa režisér napravil meno. Men začína pozvolna a na začiatku pripomína desiatky klasických hororov, ale atmosféra sa pomaly začne stupňovať a nakoniec nepolaví až do úplného psycho záveru, ktorý na hororovej scéne už dlho nebol. Ten si už bude musieť vysvetliť každý po svojom, pretože je úplne otvorený, aj keď režisér v priebehu filmu pár vecí opatrne naznačil. Herecky zvládnuté výborne, tematika pracuje s negatívnymi emóciami ako trauma alebo vina perfektne a celé to dokáže vyvolať nepríjemné pocity, takže som spokojný. Hodnotenia tu ale určite budú rozporuplné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, snažil, smysl mi nakonec asi unikl, ale neznamená to, že nejsem spokojený. Naopak jsou Men jedním z těch filmů, které vám neřeknou všechno, ale neotráví vás tím a nechají vás, ať si zapřemýšlíte sami. Úžasně vtahující atmosféra, výborná Jessie Buckley a výborný Rory Kinnear (moc ho neznám, takže příznávám, že jsem až do konce netušil, kolik rolí vlastně hrál). Někdy se podívám znovu, a rád. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Plastová maska (blondýnky), kterou mladý Geoffrey (Rory Kinnear) nosí, jasně symbolizuje nedostatek žen ve městě a posedlost ženskostí. (Silen.c.e)
  • Ve filmu je 17minutová sekvence (téměř 20 % stopáže), kde není dialog, a to krátce poté, kdy si Harper (Jessie Buckley) mumlá pro sebe sprosté slovo při dvou různých příležitostech. (noelcoward73)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama