Jeremy SaulnierScénář:
Jeremy SaulnierKamera:
Magnus Nordenhof JønckHrají:
Aaron Pierre, AnnaSophia Robb, Don Johnson, David Denman, Emory Cohen, James Cromwell, Steve Zissis, Dana Lee, Brannon Cross, Rhonda Johnson Dents (více)VOD (1)
Bývalý mariňák z jižanského městečka vyrazí do boje proti zkorumpovaným strážcům zákona. Ti mu totiž neprávem zabavili peníze, které měl na kauci pro bratrance ve vazbě. (Netflix)
Videa (1)
Další thriller na téma záhadnej drifter co byl ve válce. Nyní je to refrešující díky tomu jak je akce postavená. Takticky laděná s nosnou dávkou intelektu a syrovostí která se už dnes moc nevyskytuje jelikož vše musí působit jako choreografickej tanec. Odzbrojování brokovnic a pistolí nebylo nikdy tak moc satisfakční jako tady. Vynikající herecké výkony, hutná atmosféra, nadprůměrný audiovizuál - tempo je uprostřed filmu pomalejší ale rozhodně bych nedokázal říct že bych se nudil. Víc takovejch filmů prosííííííííííííííím. ()
„MUSÍM TY ZMRDY SEJMOUT…“ Přes hodinu ve vás budujou nasírací atmosféru… nebojím se napsat, že dost lacině, možná až neuvěřitelně, ale proč ne, lidi jsou různí a na americkým vidlákově se prostě může stát všechno. (Ale trošku mě to sere.) No a jinak - klasická netflixovka. Tak nějak rozumnej příběh je rozmělněnej do ohromný stopáže, takže výsledek sice neurazí, ale vidět to znovu nechcete. I když třeba účast Dona Johnsona potěšila. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jeremy Saulnier film napsal, režíroval, sestříhal i produkoval. 2.) Thx za titule „Vojtěch Ulrich“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()
První Negrambo se vydařil trochu lépe než první Negrocky. Nicméně jen asi tak o chomáč bavlny. Namísto traumatizovaného bílého veterána z invaze do Vietnamu si tentokráte vzali zkurvení bílí rasisté a chauvinisté na paškál sympatického, zdvořilého a charizmatického mouřenína bez PTS, neboť na invazi do Iráku ostatní kluky z gengu jen cvičil. O to sympatičtějšího a kulturnějšího, že si při tom zdravém a ekologickém bajkingu skrz Spojené sráče překvapivě nepere do sluchátek nějakého toho očekávaného Tupáka, nýbrž Mejdny. Zde však veškeré sympatie pomalu končí. Soudruzi z Bolševize z toho totiž dál vymarxovali pouze veskrze rozplizlou inkluzní BLMblijádu s přemrštěnou stopáží. Náš hrdina totiž výjimečně není žádný zfetovaný recidivista, to jen jeho neřádský bratranec Flojd, černá ovce jedna!!!, tudíž se jej těm svévolným, zmrdským ACABům nepodaří jen tak zakleknout. V zádech má navíc sice mimořádně slizkou a neschopnou, zato však řádně angažovanou zfetovanou transposlankyni Richterovou, a tak se téměř veškerá akce smrskne na unylou sérii zdvořilých žádostí, nezdvořilých odmítnutí, asi pět minut neletálních technik a nějakého toho ňoumovitého džudžicu, při nichž odporně fašoxenofobní policisté a korupčníci jen tak pupkáčují a přeslušnělý Čokopyjonýr předvede ze svých nadrilovaných ultimátních kurzů přežití akorát tak to, jak umí šetrně k přírodě kempovat a smažit na otevřeném ohni přerychlou rukou čerstvě nachytané ichtyly. Připočtu-li k tomu naprosto pičoidní závěr, tedy pardon, chtěl jsem rozhodně říct „panoptikální“, který vypadá, jako by už toho měli všichni plnou prdel a chtěli to rychle utnout, nebo si příliš pilný střihač při vrcholení ustříhal i prsty, vychází mi jednoznačných 2,4999999871, a již se samozřejmě nesmírně těším na Negocobru, Negrohangera a Expendnegrs. ()
Policie pod vlivem zkorumpovaného šerifa vidlákova si přivydělává pokrouceným vymáháním zákona, dokud nenarazí na Jacka Reachera potaženého černou kůží, který mi do role náramně padl. Ten jim to překazit nechce, dokud se situace nedostane za hranice mírumilovných možností. Zápletka je správně cheesy pro jinak dobře fungující slow burn, kde akce mají následky a podle toho se postavy taky chovají. Což je příjemná změna. Trailer kecal a kdokoliv, kdo čekal akční řezničinu ve stylu Ramba se spálí. Zbytek by tomu měl dát šanci, protože vedle Ještěra je to další fajn trefa, která trochu trpí roztahanou stopáží od jinak sračky chrlícího Netflixu. S klidným svědomím doporučuji, 7/10, 4*. ()
Počáteční Rambo wibe rychle vyprchává a očekávání akční jízdy odpadá, společně s běžnými diváky Netflixu, kteří chtějí vidět atrakce a je jim jedno v jaké budou podobě. Rebel Ridge je film Jeremy Saulniera a to je důležité si na začátku uvědomit. Hlavní hrdina ví, že policejní stanici vymlátí s prstem v nose ale po celou dobu je pasivnější, než by divák očekával. Film je pomalu budovaná kriminálka, která má největší negativum v tom, že směřuje k něčemu, na co nakonec nedojde. Jinak více než slušné a určitě stojí za vidění jako protipól toho, co běžně znamená made in Netflix. ()
- Hlavnú rolu mal pôvodne hrať John Boyega a dokonca začal aj natáčať. V júni 2021 ale opustil projekt z „rodinných dôvodov“. Natáčanie sa preto prerušilo, aby sa našla náhrada za Boyegu. Neskôr bolo oznámené, že Boyega údajne opustil projekt z rôznych dôvodov, vrátane jeho nespokojnosti so scenárom a jeho ubytovaním, hoci Boyega takéto obvinenia poprel. V októbri 2021 nahradil Boyegu Aaron Pierre. Všetky natočené scény museli byť pretočené. (Arsenal83)
- Postavu Summer McBride mala pôvodne hrať Erin Doherty, ale nahradila ju AnnaSophia Robb. (Arsenal83)
- Natáčanie sa malo začať v apríli 2020, ale bolo odložené z dôvodu pandémie COVID-19. Natáčanie sa nakoniec začalo v Louisiane 3. mája 2021. Pre komplikácie s obsadením sa však natáčanie natiahlo až do 24. júla 2022. (Arsenal83)