Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jak jste poznal, že jsem důstojník a ne jen námořník?“ ptá se mladý Tom Merriam (Russell Wade) slepého niněristy před obchodem s potřebami pro plavbu na moři v přístavu San Pedro. „Slyšel jsem, jak jste postavil kufr, námořník by měl věci v pytli.“ Tom nastupuje jako třetí důstojník na loď Altair pod velením kapitána Willa Stona (Richard Dix), kterého obdivuje. Mezi nepočetnou posádkou jdou řeči, že loď je prokletá, jeden z nich zemřel ještě než vypluli, další, Pete, zvaný „Řek“ (Paul Marion) málem umře na zánět slepého střeva. Tom ho podle pokynů rádiem odoperuje místo kapitána, kterému se nechce říznout do živého. Pak tragicky zemře Louie Carter (Lawrence Tierney) těsně potom, co si stěžuje kapitánovi a Merriam začne mít pocit, že v tom Stone měl prsty. Na ostrově San Sebastian v Karibiku se to snaží vyřešit s nadřízenými, ale marně, vyšetřování končí bezvýsledně, posádka Merriama nepodpoří. Kapitán sám sice připustí přítelkyni Ellen Roberts (Edith Barrett), že se bojí, jestli mu nezačíná hrabat, ale současně začne nenávidět Merriama. Chová se tak divně, že už mu přestává věřit i většina posádky. Napětí na lodi se stupňuje a vše vrcholí dramatickým soubojem na nože a další smrtí. Film doprovází vnitřní komentáře jinak němého námořníka Finna (Skelton Knaggs). (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Může být zajímavou podívanou příběh, kde hlavní podezřelý je skutečně vrahem? V tomto případě nemůže. Postav jako na orloji, každá ukecaná (a to i včetně němého námořníka!) a vlastně nesympatická. Pokusy o atmosféru jsou, sem tam to i vyhlíží napínavě, ale ve výsledku je nejlepší scénou titulkové vynoření se tajemného korábu z husté mlhy ve stylu Bludného Holanďana. A to je prostě hrozně málo. Škoda, že to v tomto duchu nezůstalo, na film o tajemné lodi duchů bych se koukal raději než na pokus o primitivní námořnický slasher. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se vydává na moře, coby třetí důstojník. Zprvu vzhlíží ke kapitánovi, ale to pouze do chvíle než ho začne podezřívat z toho, že zabil některé námořníky. Docela tajemná atmosféra, podpořená šeptavým voiceoverem němého námořníka. Námět na příběh je zajímavý, ale myslím, že to mohlo být mnohem více tajemnější a napínavější ()

Reklama

Reklama