Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a půvabná Judy má zřejmě v životě neuvěřitelnou smůlu. Jejím snem je pěkný velký dům a spořádaný manžel v něm. První vyvolený si ji ovšem vzal jen pro peníze a druhý zase umřel na srdeční příhodu během svatební noci. Navzdory šokovaným rodičům se Judy rozhodne rázně a odhodlaně změnit svůj život. Přihlásí se dobrovolně do armády, což si ovšem představuje tak trochu jako romantický výlet na Bahamy... Realita je pochopitelně jiná, ale křehká blondýnka se nevzdává a propracuje se až k parašutistickému výcviku. Její vojenská sláva by pravděpodobně stoupala, kdyby nepotkala dalšího muže. Stane se snad Judy konečně vdanou paničkou? Tvůrci této vděčné a nestárnoucí komedie nezapoměli na pěkně okořeněný závěr s překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Malé, křehké a hlavně zhýčkané a líné stvoření Judy se stane díky vojenskému drilu ženou, která opravdu umí vzít život do vlastních rukou... Svižné tempo, houževnatá Goldie a právem nominace na Oscara... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $69,847,348║Tržby Celosvetovo $79,700,000║ Povrchná blbyna. /40%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nezamiloval naivku Judy? Komu by nebylo líto chudinky Judy? Kdo by se nechtěl podívat, jak se submisivní panenka Judy změní v silnou, dominantní osobnost, která si hned tak do něčeho kecat nenechá? První část, kde se přesně toto děje se mi vždycky hodně líbila. Mám prostě rád filmy o nickách, který se dokáží postavit na vlastní nohy a ukázat lidem kolem sebe, že za něco stojí, i když to tak třeba nevypadalo. Jenže potom se z Judy stane zamilovaná snoubenka a už to je o něčem jiným. Armand Assante si sice toho svýho promiskuitního floutka střihl skvěle, jenže v té druhé půlce už mi prostě něco chybí. Až příliš se to zvrtává do standardní romantické komedie s hořkým probuzením na konci. Ovšem některé vtípky jsou opravdu dokonalé (v posteli po orgasmu - Tak tohle jsem tolik let předstírala? - Bylo to poprvé? - Ano. A taky podruhé.) Zieff sice romantický komedie umí, ale málokdy udrží svou vysokou laťku ze začátku po celou stopáž. I tak se ale dá na trošku jinou vojandu než GI Jane směle podívat. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie s vynikající Goldie Hawn. A za ten antihollywoodský konec by si film zasloužil ne 5, ale rovnou 6 hvězdiček. Samozřejmě jinak odpovídá zhruba těm 4. Tento filmík lze jen doporučit :-) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Goldie nepatří mezi herečky, které bych nějak dvakrát extra prožíval, ale musím říct, že komediální talent opravdu má. Především díky ní je tento film svěží úsměvnou záležitostí a snímek neztrácí svůj půvab ani 25 let od jeho natočení... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když jste zklamáni životem? Někdo se pokusí to řešit sezeními u psychiatra, někdo spolyká prášky, někdo se z toho vybrečí, někdo zvolí zapomnění v hlubinách v alkoholu a někdo učiní radikální životní změnu. Takovou změnou zajisté je i vstup do armády, a to je právě případ hlavní hrdinky tohoto filmu, která si zprvu představovala, že armáda je něco jako jako skautský tábor, a o to horší vystřízlivění ji potom čekalo ve výcvikovém táboře. Na tento film jsem se podíval jen z toho důvodu, že na žádném jiném kanále nic zajímavějšího neběželo, a musím říci, že film mě částečně příjemně překvapil, nicméně nějaká velká hitparáda se ale v mém případě nekonala, prostě pomalý film, místy vtipný, povětšinou však nudný a rozvleklý. Nad vodou ho držel především herecký výkon Goldie Hawn, která svou roli zvládla bravurně, a filmu z mého pohledu pomohl i fakt, že děj byl, alespoň pro mě, jen velmi těžko předvídatelný a až do konce jsem netušil, jak to dopadne. Ve výsledku film hodnotím jako průměrný, což znamená tři hvězdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzniklo mnoho podobných filmov o vstupe rozmaznaných a lenivých chlapov alebo žien do armády a tento nie je ničím výnimočný. Ak niečím, tak výborným výkonom G. Hawnovej. Prvá polovica sa odohráva zväčša v armáde, jej prvá zoznamka s novým životom dáva priestor na vtipné scény. Pár krát sa usmejete, ale povedal by som, že potenciál nebol dostatočne využitý. V podobných filmoch to podľa mňa najďalej dotiahol C. Eastwood vo filme Bojové nasadenie. G. Hawnová hraje na výbornú, ale druhá polovica stratila tempo. Trochu škoda pretože vstup do armády je určite vďačná téma, ale na jedno pozretie uspokojí. 60%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek, vydařená je především první polovina, hlavně Judyiny armádní začátky. Poté už se to trochu rozplizlo do nepříliš poutavého vztahového příběhu, ale jako celek to stále celkem dobře funguje. Není to snímek, ke kterému bych měla potřebu se ještě někdy vracet, ale v danou chvíli docela pobavil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na humor aboslútne impotentná komédia, ktorá možno ani komédiou nemala byť. Kým v úvode je to ešte celkom nádejné, ku konci je to už pomaly akási romantická dráma a absolútny koniec ako z nejakej anglickej dobovej drámy. Je to klasika osemdesiatych rokov, ale riadne precenená a nudná. Radšej si pozriem neoficiálny remake FBI v sukniach. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co Goldie Hawnovou do armády táhlo, že vyměnila sporák za buzerák?! Ženská ve vojenském suknu nevěstí nikdy nic dobrého. Chlapů kolem sebe má, ale khaki mundůr spíše funguje jako ochranné zbarvení a dokonalý odpuzovač mužské potence. Při pohledu na zválenou, zmáčenou a sešrotovanou Goldie je lepší si v armě koupit omalovánky a v době osobního volna se pokusit něco tvořit. Něco pokud možno lepšího než je tahle komedie. Režisér Howard Zieff to nemyslel zle. Scénář mu podsunula zkušená Nancy Meyers, která si jen chtěla splnit představu, jak to ženy v armádě snášejí a co jsou nuceny podstupovat a pokusila se do své eseje implementovat nějaký ten zábavný prvek. Kdyby film režírovala ona, zřejmě by film byl skutečně vtipný, ale její kolega je v instruování dobrého gagu poměrně nedisciplinovaný a nelze z jeho režie odhadnout zda film má být komedií anebo komedií s prvky dramatu a satiry anebo čistě exhibicí známé herečky. V prvé řadě film nedrží pohromadě. Všechno nelze pojmout do formy grotesky a když už se to tedy podnikne, tak je dobré včas umět přestat. Jednoduché gagy rovnající se uklouznutí po banánové slupce tady tvoří strukturu filmu a k jádru proniknout nelze. To se v podstatě rozpadlo na řadu jednoduchých scének, kdy je hlavní hrdinka za vyjevenou kravku, ačkoliv Goldie má navíc než na účinkování v takových filmech. Vyšlo mně z toho, že žena do armády nepatří a raději by si měla místo buzerace a "šůrováku" pořídit chlapa. Pro Goldie v tomto případě vyměnit režiséra a rovnou celý film. Mé hodnocení: 20% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to vtipný, opravdu ne. Po půlce jsem to vypnul. Je tedy možné, že od 50. minuty je to superbiják a já filmu křivdím, ale dost pochybuju. V osmdesátých letech se natočila hromada dobrých komedií, na které se dá podívat místo téhle blbiny. ()

Reklama

Reklama