Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený ekohorror s krásnou přírodou, slušivou kamerou a velmi dobrou hudbou. Část filmu je příjemným dokumentem o divoké přírodě s bonusovou exkurzí do papíren. Setkání s mutantem je drsné a krvavé (utržené hlavy) i vtipné (spacáková mumie s chlapcem se rozprskne o balvan, až peří lítá). A nasupený mýval je rovněž roztomilý...než vzplane v krbu. Možná by bývalo neškodilo vícero různých mutantů, ale mechanické efekty jsou náročné a někdy méně znamená více (dnes by tam nasekali hejno pixelových a bylo by to v háji). Na rozdíl od jiných diváků mi přišlo spojení linií - ekohorror + dokument + monstr horror fajn. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer natočil spoustu známých a dobrých filmů, které znáte snad všichni. Tentokrát se pustil do velmi žhavého tématu, které je velkým problémem i v dnešní době. A to znečišťování životního prostředí. V poslední době slýcháváme dost často o haváriích tankerů, vypouštění chemikálií do ovzduší, nedovolených skládkách v lesích a dalších závažných prohřešcích. Samo lidstvo ničí a devastuje tuto zemi a z toho plynou i důsledky. Vymírají živočišné druhy, rodí se postižené děti a vyskytují se čím dál víc různé smrtící choroby. Samozřejmě existují i různé organizace, které bojují proti znečišťování, ale je to houby platné. Hlavní doménou tohoto filmu, nejsou ani tak herci, kteří podali průměrné výkony, ani tak vzhled monstra, ale krajina a hlavně kamera. Všechny Frankenheimerovy filmy jsou velice dobře natočené, co se kamerových záběrů týče. Žádná roztřesená ruka, ale kvalitní záběry, které vám odhalují každý detail. Nádherné prostředí lesů a tajemná hudba nabudilo skvělou tajemnou atmosféru, kterou hodně podobných filmů postrádá. Zpracování monstra trochu pokulhává, protože se jedná spíše o rozleptaného medvěda a celého jsme ho mockrát neviděli. Spíše jen tlamu, zuby a občas i celou hlavu. To ovšem nemění nic na tom, že jeho řev mi naháněl husí kůži. Na celkové podobě monstra si mohli dát víc záležet. Filmaři nám tak trochu nasadili i brouka do hlavy tím, že když tohle je možné provést z medvědem tak co to udělá z člověkem? . Na scénu s třemi táborníky asi nikdy nezapomenu. Takový let ve spacáku je k nezaplacení. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solidní monster horůrek, kterému nejvíce ubližuje fakt, že nebyl natočen alespoň o 15 let později. Triky nejsou na nějaké špičkové úrovni a to možná ani na svou dobu. Příběhově se jedná o víceméně povedený snímek, který si trošku přihřívá svou agitačně ekologickou polívčičku. Nicméně, režisér není žádný nýmand a dokazuje, že atmosféru umí vykouzlit přímo parádní. Místy bych řekl, že se jedná přímo o ukázku žánru. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Frankenheiimerova podivnost. Film o zmutovaném medvědovi co vraždí každého kdo mu přijde do cesty. Takže na rovinu prvních 40 minut mě šíleně otravovalo. Nudil jsem se jak prase a nic nenaznačovalo že by mě film nějak zaujal. Postupem času se ale potvora utrhla ze řetězu a začlo kydlení které bylo zábavné. Navíc ta atmosféra lesa byla geniální, hustá mlha rozlezená všude byla krásná, a medvěd co začal plavat byl parádní. Nečekejte nijaké ultimátní gore na to se moc v tomhle filmu nehraje ale čekejte fakt parádní masky. Dobře sice už jde vidět zub času ale i tak mají co nabídnout, navíc medvěd je solidně slizkej. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr. Sneslo by to drobné zkrácení (alespoň o 15 minut) - začátek je mírně rozvleklý, jinak celkem spokojenost. Občas to působí mile přitrouble, jindy poměrně strašidelně (tunely), prostě klasický béčkový monster horor. Navíc pokud se film odehrává v pěkných exteriérech, má u mne vždy malé bezvýznamné plus. Takže 3+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama