Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární detektivně špionážní desetidílný seriál nabízí pohled do nitra tajných služeb v době studené války. A také trochu nostalgický a úsměvný obrázek dob nedávno minulých. Ruská kontrarozvědka a tajné služby CIA spolu sváděly urputný boj již od konce 2. světové války. A stačila sebemenší chyba a závaží úspěchu se rychle překlopilo na jednu či druhou stranu. Toho si byly vědomi tajné složky také v případě boje o moc v některých zemích na africkém kontinentu. Proto tvůrci umisťují děj seriálu do fiktivní africké republiky Nagonie, kde nechávají vyhrotit krizi v podobě chystaného vojenského převratu. Vše má samozřejmě na svědomí CIA, a tak ruské kontrarozvědce v čele s neomylnými agenty nezbývá, než zemi opět zajistit pořádek. A souboj dobra a zla podle měřítek sovětského výkladu dějin může naplno začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na tento seriál, najde zcela jasnou protiváhu americkým špionážním filmům z doby studené války. Je snaha ukázat to nejmodernější, co máme a to, že my jsme ti správní. Jistě tam bude nějaká vrstva propagandy, ale to u Američanů je taky. Jediný rozdíl bude v tom, že ty americké si díky tomu, že nám jsou cpány donekonečna pamatujeme a známe, kdy naproti tomu ty sovětské/ruské jsou bohužel zapomenuty. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Člověk se diví, jaké pitomosti se v té TV za totality hlavně ze sovětské provenience dávaly, nyní jsem se po 20 letech na ten seriál znovu podíval, no a k důvodu ke změně náhledu jsem nedospěl, působí to převážně úsměvně. Pro ty co neviděli - jedná se o detektivně špionážní 10 dílný seriál, děj v době studené války, střet tajných služeb CIA a ruské kontrarovědky, dějiště hlavně v Moskvě a fiktivní africké republice Nagonii, kde je připravován státní převrat. Hádejte, kdo vyhraje. Posuny v ději se velmi vlečou, pomineme-li ideologický náboj, mohlo by možná jít vcelku o dobrý dobrodružný film, kdyby byl tak ve 2-3 dílech. Vzhledem ke značné rozvleklosti nějaké napětí většinou chybí a skvělé herecké obsazení s plytkou předlohou toho mnoho nenadělá. Rád se dívám znovu s velkým časovým odstupem na obdobné flimy, protože v sobě ohbsahují mnohdy kouzlo nechtěného, vyznívají jinak než bylo záměrem a dávají jakýsi "historický" náhled na dobu vzniku a občas vyniknou různé souvislosti, které při prvním zhédnutí nebyly patrné. Proto dávám 4*, protože jinak je to zcela jasný kandidát na odpad. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Pokroková vláda George Grissota v republice Nagonie by byla v pěkný rejži, kdyby jí v boji s americkým imperialismem nezištně nepřispěchala na pomoc KGB. Kde CIA nasazuje bezskrupulóznost, nezákonnost, provokace a násilí, KGB kontruje přísným lpěním na liteře zákona, férovostí a mazaností. V seriálu skutečně asi nechybí žádné propagandistické klišé včetně napojení amerického kapitálu na nacisty. Spolu s drásavou syntetickou znělkou by to mohlo bejt dokonalý studenoválečnický retro, nebejt vpravdě ruské lásky pro rozvleklost a zádumčivost, která ze seriálu činí tak trochu zkoušku trpělivosti. Pokud však místo mrtvol a přestřelek preferujete debaty o zahraniční politice, historii a ruské národní povaze, přijdete si pravděpodobně na své. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....mám rád sovietske filmy i seriály,ale toto bolo až moc...väčšinou interiérové zábery,stále Dmitrij Dmitrijevič sa stretol s Michalom Fjodorovičom a tak dokola...napriek úpornej snahe som stratil prehľad,dialógy nezáživné,dej skoro stál na mieste a nezachránil to ani Vjačeslav Tichonov....tri hviezdy "po známosti" :)..... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Když jsem seriál viděl poprvé, ptal jsem se rodičů po prvním díle, který z nich byl ten TASS. Pamatuji si, že název Tisková agentura mě tehdy strašně zklamal. To TASS bylo dobrodružnější. Dnes s odstupem času mi je jasné, že tento ideologicky postavený seriál nám měl ukázat na které straně je pravda. Studená válka mezi Sovětským svazem a USA běžela naplno a "slušní" sovětští agenti nám šli příkladem a samozřejmě "vítězili". Obsahově je to syrové, i když pokusy o akční scény tam byly. Známe tolik amerických filmů, kde jsou Rusové vždy ti blbější a prohrávají, že jim tady ani nemůžu ty vítězství nad američany zazlívat. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Doteraz si pamatam, ako som bol s tohto spionazneho sovietskeho serialu unesený. Maskovacky ludi, nahanacky a spionazna zapletka bolo nieco vynimocne v nasej vtedy prisernej socialistickej TV. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Sranda a hodně, hodně hloupá....za to ta hvězdička, pustil jsem si toho kousek nedávno a pobavilo mně to asi stejně, jako budovatelské filmy z padesátých let. Holt hoši chtěli ukázat, že zlí američtí imperalisté se nezměnili a že Stierlitz ještě žije.... ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Keď môžu mať amíkovské propagandistické srajdy vrátane bondoviek až 80% tak tejto sovietskej agitke dám k 1* ešte ďalšie 3. V dobe pred Gorbačovovou PERESTROJKOU to bola totižto jedna z mála akčných inscenácií domácej (rozumej socialistickej) produkcie. Akurát že bola natiahnutá na 10dielnu telenovelu. 30% ale 4* Česť práci súdruhovia 😆 ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Profesionální propagandistický kousek ze studený války (bipolární svět - pamatujete?). Humoru míň než u MacGyvera ale herecký výkony na úrovni. Naťuknutý i ruský emigrační trauma překvapivě kořeněný ne-naprosto-zápornejma vlasovcema. Dá se to vidět i po letech. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Trianone,Trianone...Měl jsem spolužáka,který na běžném rádiu dokázal naladit ty šifrované vzkazy.A když ten seriál běžel a o něm se to ve škole rozkřiklo,učitelský sbor nevěděl,jestli ho má pochválit,nebo na něj zavolat kontráše. :-) ()

kollera 

všechny recenze uživatele

Na pozadí bravúrne režisérsky, herecky a scenáristicky zvládnutého seriálu osciluje myšlienka a hlavná niť príbehu o podstate zdegenerovaného amerického národa bez histórie, kultúry, morálky, cti, o tom ako sú schopní bez mihnutia oka za prostým obchodným účelom tvoriť dejiny, zotročovať cudzie národy a štáty, vyvolávať vojnové konflikty. Tento seriál je veľmi nadčasový a aktuálny a navyše napínavý a perfektne zrežírovaný. ()

Reklama

Reklama