Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární detektivně špionážní desetidílný seriál nabízí pohled do nitra tajných služeb v době studené války. A také trochu nostalgický a úsměvný obrázek dob nedávno minulých. Ruská kontrarozvědka a tajné služby CIA spolu sváděly urputný boj již od konce 2. světové války. A stačila sebemenší chyba a závaží úspěchu se rychle překlopilo na jednu či druhou stranu. Toho si byly vědomi tajné složky také v případě boje o moc v některých zemích na africkém kontinentu. Proto tvůrci umisťují děj seriálu do fiktivní africké republiky Nagonie, kde nechávají vyhrotit krizi v podobě chystaného vojenského převratu. Vše má samozřejmě na svědomí CIA, a tak ruské kontrarozvědce v čele s neomylnými agenty nezbývá, než zemi opět zajistit pořádek. A souboj dobra a zla podle měřítek sovětského výkladu dějin může naplno začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Profesionální propagandistický kousek ze studený války (bipolární svět - pamatujete?). Humoru míň než u MacGyvera ale herecký výkony na úrovni. Naťuknutý i ruský emigrační trauma překvapivě kořeněný ne-naprosto-zápornejma vlasovcema. Dá se to vidět i po letech. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Člověk se diví, jaké pitomosti se v té TV za totality hlavně ze sovětské provenience dávaly, nyní jsem se po 20 letech na ten seriál znovu podíval, no a k důvodu ke změně náhledu jsem nedospěl, působí to převážně úsměvně. Pro ty co neviděli - jedná se o detektivně špionážní 10 dílný seriál, děj v době studené války, střet tajných služeb CIA a ruské kontrarovědky, dějiště hlavně v Moskvě a fiktivní africké republice Nagonii, kde je připravován státní převrat. Hádejte, kdo vyhraje. Posuny v ději se velmi vlečou, pomineme-li ideologický náboj, mohlo by možná jít vcelku o dobrý dobrodružný film, kdyby byl tak ve 2-3 dílech. Vzhledem ke značné rozvleklosti nějaké napětí většinou chybí a skvělé herecké obsazení s plytkou předlohou toho mnoho nenadělá. Rád se dívám znovu s velkým časovým odstupem na obdobné flimy, protože v sobě ohbsahují mnohdy kouzlo nechtěného, vyznívají jinak než bylo záměrem a dávají jakýsi "historický" náhled na dobu vzniku a občas vyniknou různé souvislosti, které při prvním zhédnutí nebyly patrné. Proto dávám 4*, protože jinak je to zcela jasný kandidát na odpad. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Pokroková vláda George Grissota v republice Nagonie by byla v pěkný rejži, kdyby jí v boji s americkým imperialismem nezištně nepřispěchala na pomoc KGB. Kde CIA nasazuje bezskrupulóznost, nezákonnost, provokace a násilí, KGB kontruje přísným lpěním na liteře zákona, férovostí a mazaností. V seriálu skutečně asi nechybí žádné propagandistické klišé včetně napojení amerického kapitálu na nacisty. Spolu s drásavou syntetickou znělkou by to mohlo bejt dokonalý studenoválečnický retro, nebejt vpravdě ruské lásky pro rozvleklost a zádumčivost, která ze seriálu činí tak trochu zkoušku trpělivosti. Pokud však místo mrtvol a přestřelek preferujete debaty o zahraniční politice, historii a ruské národní povaze, přijdete si pravděpodobně na své. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....mám rád sovietske filmy i seriály,ale toto bolo až moc...väčšinou interiérové zábery,stále Dmitrij Dmitrijevič sa stretol s Michalom Fjodorovičom a tak dokola...napriek úpornej snahe som stratil prehľad,dialógy nezáživné,dej skoro stál na mieste a nezachránil to ani Vjačeslav Tichonov....tri hviezdy "po známosti" :)..... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Když jsem seriál viděl poprvé, ptal jsem se rodičů po prvním díle, který z nich byl ten TASS. Pamatuji si, že název Tisková agentura mě tehdy strašně zklamal. To TASS bylo dobrodružnější. Dnes s odstupem času mi je jasné, že tento ideologicky postavený seriál nám měl ukázat na které straně je pravda. Studená válka mezi Sovětským svazem a USA běžela naplno a "slušní" sovětští agenti nám šli příkladem a samozřejmě "vítězili". Obsahově je to syrové, i když pokusy o akční scény tam byly. Známe tolik amerických filmů, kde jsou Rusové vždy ti blbější a prohrávají, že jim tady ani nemůžu ty vítězství nad američany zazlívat. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na tento seriál, najde zcela jasnou protiváhu americkým špionážním filmům z doby studené války. Je snaha ukázat to nejmodernější, co máme a to, že my jsme ti správní. Jistě tam bude nějaká vrstva propagandy, ale to u Američanů je taky. Jediný rozdíl bude v tom, že ty americké si díky tomu, že nám jsou cpány donekonečna pamatujeme a známe, kdy naproti tomu ty sovětské/ruské jsou bohužel zapomenuty. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Doteraz si pamatam, ako som bol s tohto spionazneho sovietskeho serialu unesený. Maskovacky ludi, nahanacky a spionazna zapletka bolo nieco vynimocne v nasej vtedy prisernej socialistickej TV. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Sranda a hodně, hodně hloupá....za to ta hvězdička, pustil jsem si toho kousek nedávno a pobavilo mně to asi stejně, jako budovatelské filmy z padesátých let. Holt hoši chtěli ukázat, že zlí američtí imperalisté se nezměnili a že Stierlitz ještě žije.... ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Keď môžu mať amíkovské propagandistické srajdy vrátane bondoviek až 80% tak tejto sovietskej agitke dám k 1* ešte ďalšie 3. V dobe pred Gorbačovovou PERESTROJKOU to bola totižto jedna z mála akčných inscenácií domácej (rozumej socialistickej) produkcie. Akurát že bola natiahnutá na 10dielnu telenovelu. 30% ale 4* Česť práci súdruhovia 😆 ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Trianone,Trianone...Měl jsem spolužáka,který na běžném rádiu dokázal naladit ty šifrované vzkazy.A když ten seriál běžel a o něm se to ve škole rozkřiklo,učitelský sbor nevěděl,jestli ho má pochválit,nebo na něj zavolat kontráše. :-) ()

kollera 

všechny recenze uživatele

Na pozadí bravúrne režisérsky, herecky a scenáristicky zvládnutého seriálu osciluje myšlienka a hlavná niť príbehu o podstate zdegenerovaného amerického národa bez histórie, kultúry, morálky, cti, o tom ako sú schopní bez mihnutia oka za prostým obchodným účelom tvoriť dejiny, zotročovať cudzie národy a štáty, vyvolávať vojnové konflikty. Tento seriál je veľmi nadčasový a aktuálny a navyše napínavý a perfektne zrežírovaný. ()

Reklama

Reklama