Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Eldorado je animovaná produkce studia DreamWorks z doby, kdy u Disneyho odpočívali po Tarzanovi (po kterém dnes pes neštěkne), s dost pohlednou animací a s poměrně obvyklými a pro dětský film poměrně důležitými písničkami Eltona Johna a pro dětský film poměrně zbytečnou hudbou skladatelské dílny Hanse Zimmera a příjemným přispěním dalšího současného velikána Johna Powella, kterou si užijete jen pokud půjdete do kina - ale i tam vás bude „otravovat“ český dabing, takže Branagha nebo Klinea si neužijete a hodnocení tak stejně nebude takové jaké by mohlo být (mluvím o té dospělejší části publika). Ale pokud potřebujete zabavit svá dítka, abyste mohli v klidu uvařit oběd nebo tak něco, rozhodně neprohloupíte a děti si odnesou klasické ponaučení (protože je od pohledu jasné, kdo že to bude ten zlý a kdo ten hodný a hádejte kdo vyhraje:)) a naučí se něco o krvavých mayských rituálech, i když uvidí jen dva šrámy a pár kapek krve;) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $50,863,742Tržby Celosvetovo $76,432,727║na tržbách je vidieť ako v novom tisícročí začala ubúdať záujem o animované rozprávky, nech boli akokoľvek kvalitné, je to smutné, lebo CGI nemôžu zabávať večne _Dobrodružne ladená rozprávka, čo má svoje čaro a vtipnosť vďaka výborne zostavenému príbehu. /70%/ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se výborně bavil, ale poté, co objeví Eldorádo, se toho moc zajímavého neděje. Škoda, animace moc pěkná. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vtipné to bylo, hlášky nebyly vůbec špatné, animace pěkná, hudba na úrovni, jen to někdy po polovině začalo ztrácet dech. Dojezd do konce už byl téměř na okraji nudy. S nabízenou legendou o El Doradu šlo udělat rozhodně více, než nám předvedla trojice režisérů. Těch pětadevadesát milionů vražených do filmu není nikde vidět, a nakreslit zlatý palác přece stojí stejně jako nakreslit jej nepozlacený :P ... Celé to působí nedotaženě, uspěchaně (mimo první polovinu) a proto přes průměr jít nemůžu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Videno strasne dávno v televizi, ale stale si pamatuju, ze se mi to tehdy hodne libilo, hlavne kvuli nezvyklemu prostredi spanelskymi conquistadory dobyvane dzungle jizni ameriky.. eldorado bylo patricne tajemne, nekdy trochu temnejsi nez obvykle animace, zaporak byl sice od zacatku videt a bylo take videt, ze to neni od zadneho hlavniho studia, (i co se jednoducheho deje tyce), ale svoje kouzlo to melo. Nevim jake bych dal hodnoceni ted, ale takhle 4 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ted Elliott, Terry Rossio | Hudba: Elton John, Tim Rice, Hans Zimmer, John Powell | Produkcia: Brook Breton, Bonne Radford | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Stardust Pictures | Rozpočet: 95 miliónov $ | Tržba: 76,432,727 $ | Krásna, nápaditá, zábavná rozprávka s úžasnou hudbou. Tak čo tomu chýba? Nejaká záhadná výnimočnosť. Výnimočnosť, ktorá robí z diela najväčších majstrov nesmrteľnú klasiku. Road to El Dorado sa ňou nestal. Vidieť to aj na tržbách. Preveľká škoda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po veľmi milom a sympatickom dobrodručstve, ktoré mi doprial Disneyho Dinosaurus, sa ku mne dostalo táto ďalšia dobrodružná cesta, ktorá ma však natoľko neupútala. Pokus o znovuoživenie spievajúcich animákov sa nekoná. Aj keď to bolo všetko pekné a hlavne vtipné (najmä kôň Altiva bol senzačný), stále to nie je ono. Ale príjemné. 65%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pekny dobrodruzny animak, kde nechybal humor, ale ani piesne od Eltona Johna. Asi tak v polovici filmu som sa zacal trosku nudit, ale nebolo to az tak zle, aby si film nezasluzil 4 hviezdicky, pricom uznavam, ze film sa bude asi viac pacit detskemu publiku... 03.02.2009 ____ Kevin Kline - (Tulio) +++ Kenneth Branagh - (Miguel) +++ Rosie Perez - (Chel) +++ Armand Assante - (Tzekel-Kan) +++ Tobin Bell - (Zaragoza) +++ Elton John - (Vyprávač) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg +++ Hudba: Hans Zimmer, John Powell +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kombinace klasické a počítačové animace sice trochu zastarala, respektive působí lehce rušivě, nicméně nezastaral svižný dobrodružný příběh, místy tak trochu variace na Muže, který chtěl být králem, a především nezastaraly úžasné písně Eltona Johna, které se podle mě hravě vyrovnají těm ze Lvího krále. A když hrdiny dabují Kevin Kline a Kenneth Branagh, je o zábavu i o kvalitu postaráno. Eldorádo není žádný přelomový animák, ale je to výborná podívaná i poslouchaná. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

prvá polovica výborná.ale keď sa postavy dostanú do eldoráda začína nuda ktorá vydrží až dokonca.pekná animácia a hudba ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nespravedlivě opomíjený nostalgický žeraso, které je pro mě etalonem kreslených celovečeráků od Dreamworks. Neskutečně hravý animák 💗 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pohodový animák s dobrým príbehom, ktorý síce moc nestrhne a nepobaví, ale vyložene ani nuda nehrozí. 70% - 3* ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Hezký pohádkový kousek. Jeden z posledních "po staru" udělaných animáků, co jsem před lety viděl... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkný animák z prostředí Střední Ameriky o hledání onoho bájného města ze zlata. Děj je celkem zajímavý a postavy sympatické. I ten kůň je super. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vždy keď si pozriem ručne maľovaný animovaný film som nadšený, nakoľko dnes už je to skoro stratené umenie. Road To El Dorado ako tretí film od Dreamworks je zábavný, energický, vtipný a ako oddychovka je absolútne ako stvorený. Myslím si, že je tu dosť veľa dobrých miest a najmä humor film poriadne ťahá vpred. Je tam pár klišé, no nič čo by vyslovene vadilo alebo zdržovalo. Pre mňa ide o dobrý film, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela nápaditý animák nastoupené tempo rychle ztrácí. Animace je pěkná, příběh klasicky disneyovský, ale dabing už tak skvělý není a písničky radši nechává v původním znění. Takže po Lvím králi další film pro fanoušky Eltona Johna. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy animák (aspoň ja som o ňom veľmi nepočul) a začal som ho pozerať len preto, že momentálne nič iné nešlo. Nakoniec sa mi veľmi zapáčil a v tej dobe som ho považoval za jeden z najlepších animákov. Krásna vizuálna stránka a kúzelná atmosféra, to sú dve hlavné klady, ktoré z tohto filmu robia výbornú záležitosť. ()

Reklama

Reklama