Reklama

Reklama

L'ossessa

  • USA The Tormented (více)

Obsahy(1)

Príbeh tohto hororového filmu sa točí okolo zvláštnej náboženskej ikony a démonického sexuálneho vplyvu, ktorý má na mladú študentku veľký vplyv. Po krvavej scéne snov, v ktorom si žena predstavuje, že je sama pribitá na kríž, sa začnú diať nečakané veci. Krásna mladá študentka sa stáva byť posadnutá Satanom, ktorého stvárnil herec Ivan Rassimov... (westerns)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další italská málo známá verze "Exorcisty", ikdyž oba filmy vlastně vznikaly prakticky ve stejném období (najdou se tu stejné myšlenky i pár scén - schválně nebudu prozrazovat), takže dovíjak to nakonec s těmito dvěma filmy, dělící vzdušnou cestou vzdálenost tisíce kilometrů napříč kontinenty, ve skutečnosti vlastně bylo. To je už práce film. historiků, odborníků, ale i třeba nějakého nezávislého výzkumu. Místy je film docela obtížný ke sledování, scénář není silnou stránkou tohoto filmu, to je duležité přiznat hned na úvod, je tu zajímavý prolog, první polovina podle mě lepší než zbytek, který byl už docela předvídatelný, hudba je chytlavá, nechyběla ani nahota a erotika - ikdyž trochu nucená (úvodní Tintiho sadomasochistické choutky), a pro tyto filmy tak typické špinavosti, a různé jiné bizarnosti a hnusy, že jsem kolikrát málem zvracel, krvavá snová sekvence ukřižování je fantastická. Stella Carnacina v hlavní roli pronásledované oběti - jinak studentky umění, je přesvědčivá, svému charakteru tu dává velmi silné emoce, stejně tak známý Luigi Pistilli v roli kněze - vymítače a samozřejmě i Ivan Rassimov (nevyzpytatelný jako nikdy jindy), jako ztělesněné a velmi účinné zlo - jeho brutální pohled mluví za vše. Nakonec docela spokojenost s tímto Euro-hororem, typickým představitelem trash-cinemy, jen finále mohlo být ještě o něco lepší, film má pár silných scén, je silný v momentech, ale slabší jako celek. Snímek vyšel pod mnoha různými alternativními názvy. Podobné filmy; "Malabimba", "L'anticristo", Lisa e il diavolo" atd. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lacinější kopie o rok staršího Vymítače Ďábla je sympatická tím, že má výrazný přesah do fantaskního žánru tzv. divné Itálie. Pěkná kamera, parádní hudba a krásné ženy, kdy kromě hlavní představitelky zaujme až démonickým zjevem Lucretia Love. Čekal jsem sice poněkud větší nářez, ale několik scén bylo více než dobrých - bičování růžemi nebo satanský obřad. Nejkontroverznější je jistě ta, kdy realisticky ztvárněná podoba Krista na kříži oživne a má sex s Danilou a následně ji v dalším setkání přibije na kříž. Závěrečná scéna je pak jakousi kombinací Exorcisty a budoucího Pátera Thomase. Za mě dobré - 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo psáno jde o film kterej prakticky vznikal ve stejnou dobu jako kultovní The Exorcist(1973) a dají se zde najít určitý podobnosti. Kvalitativně se tyhle snímky ale srovnávat nedají a já to ani nemám v úmyslu. Nemůžu ale tvrdit, že jde o špatnej film. Jen prostě nepůsobí tak kompaktně a uceleně jako jeho dnes slavnější kolega. Silný momenty film ale zcela bezesporu má. I celkový pojetí snímku je jinýho rázu. Jak už napovídá jeden z jeho mnoha názvů(The Sexorcist) tohle posednutí je spíš sexuálního rázu. Potrženo sečteno. 3hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetky atribúty, ktoré som pri tomto snímku čakal, boli. Ale pospájané do celku, ktorý mojej osobe nešmakoval. Vykrádačky mi svojim spôsobom nevadia a paradoxne som fanúšikom práve talianskej odnože rip-offov, lenže aby som film neprebdel, tak mi to dalo kurv@ sakramentsky zabrať. Pardon za výraz milí veriaci. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O rok mladší kolega známeho Exorcistu. A i keď je tu niekoľko podobných scén, myslím si, že to bude len náhoda aj keď sa môžem mýliť. Posadnutá je tu krásna mlada žena a tak je tu aj niekoľko ľahkých erotických scén, ktoré som tu, ale čakal. Má niekoľko pútavých scén a jednu rozhodne pamätná a to je tá, kde mladú ženu pribíjajú na kol. Tá sa vážne vydarila, len škoda, že ako celok to moc nedrží po kope. Lebo veľa minút sa tu nič nedeje, potom príde intenzívna päťminútovka, aby sa zas  film ukludnil a trocha aj nudil a takto je to od začiatku až do konca. Dynamické sceny sa striedajú s tými nezáživnými a všednými. Ivana Rassimova nemám nejako v láske, ale táto rola ho evidentne naplňovala. Rola Antikrista, ktorý svoju obeť trýzni, manipuluje a psychicky odrovnáva mu naozaj sadla a tu mi vobec nevadil,  práve naopak, hodil sa sem. Nie je to také prepracované a ani úderné ako Exorcista, ale aj tak má čo ponúknuť aj finálový boj dobra so zlom bol technicky dobre spracovaný. Čakal som oveľa väčšiu biedu, ale prijemne prekvapil, silné 3* ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film, který je jistě chudším bratříčkem amerikánského Vymítače ďábla (The Exorcist), ale v některých pasážích je působivější než tento. Je více sexuálnější, přece jen je zde obětí mladá žena, ne dítě. Je více zakotvený v evropské tradici - ukřižovaný Antikrist hned připomene třeba Zrzavého ukřižovaného Antikrista - ten film je prostě více dekadentnější, ale přec jen v tradici dekadence konce 19. století. Scéna hrdinčina křižování je opravdu uhrančivá, tak intenzivní žádná scéna v amerikánském Exorcistovi není. A nakonec mi ten film připadá více "katoličtější", což má na jistě na svědomí už země vzniku. Zde není Antikrist jen prostým odpůrcem, ale i svůdcem, tím, který může i napodobovat zázraky (hrdinčina stigmata). A i ten zdejší exorcismus mi připadá více "barokní", v americké verzi je to přes všechny efekty vlastně docela civilní záležitost. Ale samozřejmě je to celkově jen horor, patřící do pokleslého proudu filmografie. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Do ruk se mě dostal prakticky neznámý horor ,který opravdu není špatný a s tou Americkou verzí ho v žádném případě nesrovnávám. ()

Reklama

Reklama