Reklama

Reklama

Scacco alla regina

  • angličtina Check to the Queen (neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Do zámečku nedaleko Říma přichází k ruce majitelce Margaretě Mevin (Rosanna Schiaffino) nová mladá sekretářka Silvia (Haydée Politoff), aniž by někdo tušil, že je to vdaná žena, která se nudí a tohle bere jako výplň času, když její manžel odjel na delší obchodní cestu. Ona sama si sice nechává snít o bondage, sado maso a podobně, ale netuší, že v tomto případě nemá být paní jenom k ruce, ale i k jiným aktivitám.
Krásný naleštěný svět ve stylu módních časopisů plný bohatých nic nedělajících osob je předveden ve strhujícím vizuálním stylu šedesátých let. Lesbický (i když ne výhradně) kontext byl ve své době nečekaný a vztah dvou krásných mladých žen byl pro někoho provokující. Silvia se postupně stává ze sekretářky hračkou své paní a její otrokyní, která je služebnými před zraky své vládkyně fackována, bičována, vláčena koněm nebo natřena na bílo a vystavena společnosti jako nahá socha. Vše je doprovázeno stylovou hudbou, filosofujícími úvahami ve stylu té doby a završeno neočekávaným, a jak tehdy v katolické Itálii církev zdůrazňovala, amorálním koncem. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

fragre 

všechny recenze uživatele

Film u něhož není děj až tak podstatný. V podstatě by šlo přilepit sem komentáře, které našinec vypotil k filmům Camille 2000 a Histoire d'O. Prostě, je to dekadentní erotický film, kde je neradno naslouchat drzému hlasu rozumu, chce-li si jej divák vychutnat, jinak zjistí, že je ten film přihlouplý a občas už směšný. Ovšem po výtvarné stránce je tentro šlak nádherně šedesátkový, interiéry často pojednány v duchu dobového futurismu, celé to má takový popově psychedelický odér a hudba je nadpůměrná. ()

Reklama

Reklama