Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedním z nejpopulárnějších Divadel Naživo se stal záznam hudebního projektu, který vznikl na motivy snad toho nejznámějšího z příběhů moderní světové literatury – knihy "Malý princ" Antoine de Saint-Exupéryho. V titulní a jediné roli originálního zpracování se představil talentovaný Jan Cina. Představení rozvíjí motivy své předlohy, okouzluje jedinečnou scénou a výkonem hlavního protagonisty, kterému žádná jevištní disciplína není cizí. (Film Naživo)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější dílo  Antoina de Saint-Exupéryho jsem nečetl. Třeba si jednou najdu čas a zakoupím, protože tohle je asi jedno z děl, které za to stát bude. Nicméně jsme se o něm učili ve škole a četli nějaké ukázky, takže teoreticky jej znám. Malý princ je docela těžko divadelně uchopitelný, vzhledem k celkové složitosti scén apod. Ale studio DVA se s tím popasovalo opravdu náramně. Celý děj se odehrává na jednom plácku, který je zaštiťován jakousi kupolí. K tomu si tvůrci pohráli se světlem a stínem a pohyblivou kamerou. Celé dílo tak dostává jakýsi až mystický ráz. Ten podporuje i účast Jana Ciny, protože ve svých čtyřiatřiceti letech stále má lehce dětinský vzhled i hlas. Navíc je schopen připojit se i pěvecky a hudba je dalším rozměrem celého díla. Hleděl jsem na představení opravdu s nadšením a zakousl se do něj. Nepustilo mě to až do úplného konce. A tak dávám 4 hvězdy. Přeci jen třeba ztvárnění růží se mi líbilo, ale u lišky bych čekal něco trochu víc konkrétního vzhledem k faktu, že se jedná o důležitou postavu. Jinak je to ale úchvatné dílo. ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Neznat knihu, ztrácel bych se. Ale takto to byl skvost. Nevěřil jsem, že s jedním hercem se dá předvést takový výkon. Jan Cina je však v této roli naprosto úchvatný. Jsou v tom emoce, dynamika, výraz... Práce kamery, kterou si téměř nikdy netroufám hodnotit (a když, tak spíše ve smyslu, že vadila), zde nesmírně důležitá. Využití prostoru, světla... Tady si opravdu někdo vyhrál a chtěl to mít naprosto dokonalé. A podařilo se. Vznikl skvost, který nebude rozhodně pro masy. A i to je dobře. Musí si jej najít ten, kdo si jej zaslouží. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. 1)  Exupéryho Malý princ je jedna z nejkrásnějších knih, které jsem v životě četl (a že jich pár tisíc bude). Talentovaného Jana Cinu mám velice rád jako herce, zpěváka i tanečníka. Šimona Cabana jsem nejvíce žral jako sexy DJ Arnoštka v Kouři. Tím jsem vyčerpal klady._____ 2)  Představení se mi nelíbí. Autoři se dopustili častého prohřešku - geniální knihu se pokusili předělat, doplnit, podtrhnout, nějak upravit, prostě změnit v naivní egocentrismem páchnoucí snaze o zpřístupnění díla současné době. Předpokládám, že vylepšovat příběh snad ani nechtěli. Stalo se to, co se stát muselo. Exupéryho géniem pečlivě vybalancované dílo, kde každé slovo i obrázek má svou přesnou roli, rozředili erudicí tvůrců televizních seriálů. Jako kdybyste na vyvážený pokrm z tříhvězdičkové michelinské restaurace nakydali kečup (i když třeba značkový) a další omáčková požehnání z Lidlu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si vůbec představit, kdo by malého prince dokázal ztvárnit lépe než právě Jan Cina, který tomuto nápaditému hudebně-divadelnímu zpracování jednoho z nejkrásnějších příběhů světové literatury dodal punc jedinečnosti. Taky musím pochválit tvůrce za úžasnou práci se světlem a stíny. (85%) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V představení uslyšíte i hlasy, které patří osobnostem z divadla Studio DVA, ale v záběru na pódiu se neobjeví – Růže: Martina Placrová; Had: Szidi Tobias; Liška: Monika Absolonová; Země: Lenka Audolenská, Ondřej Izdný, Athina Langoská, Lucie Novotná, Radek Seidl, Peter Strenáčik, Jan Šrámek. (Film Naživo)

Reklama

Reklama